Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Tim Fransen

Tim Fransen

De mens en ik

Reprise

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins en van complottheorieën. Van beschaving en van de uraniumbom.​​​​

Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen je deelgenoot van zijn filosofische worsteling met de mensheid.

Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving hij – als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario.

Over Tim

Tim Fransen, de meest besproken debutant van de afgelopen jaren, wordt in 1988 geboren en groeit op in de Amsterdamse Bijlmer. In minder dan geen tijd is hij geworden wat hij altijd al wilde worden; schrijver, cabaretier en filosoof.

Hij heeft een onstuitbare drang om de wereld te begrijpen. Hij wil de mens ontdekken en begint aan psychologie. Daarna wil hij de mens in een context kunnen plaatsen en gaat verder met filosofie. Hij studeert cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam in beide studies. Zijn honger naar kennis en tekst wordt gevoed, maar dit blijkt nog niet genoeg.

Tim verdiept zich steeds meer in cabaret. Hij doet mee aan wedstrijden en krijgt de kans mee te werken aan verschillende programma’s. Na het winnen van het Leids Cabaret Festival 2014, wil hij meer. Hij wil niet zomaar een stand-up comedian zijn. Tim wil de kennis uit zijn studies kunnen gebruiken in zijn ontdekkingstocht op het podium.

“Balanceert perfect tussen ideeën en een geweldige hoeveelheid geestigheid.’’

de Volkskrant

“Een sterke voorstelling met een urgente ondertoon en een hoge grapdichtheid.’’

Trouw

“Als geen ander weet Tim Fransen nog altijd het banale met het intellectuele te verbinden.’’

Telegraaf
Datum vr 21-10
Tijd 20:30
Genre Cabaret
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 20-10-2022 om 20:30 uur
€ 21,00 Normaal
€ 19,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Ook interessant voor jou