Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Toneelgroep Maastricht - Schuld

Toneelgroep Maastricht - Schuld

Toneelgroep Maastricht

In Schuld vertelt een vierkoppig, ijzersterk ensemble van actrices het verhaal van een jonge Jezidische vrouw, die door een plotselinge ontmoeting geconfronteerd wordt met haar verleden. In een vurige tekst van Timen Jan Veenstra en met de spannende livemuziek van multitalent Sam Gysel debuteert Jouman Fattal als regisseur bij Toneelgroep Maastricht. 

In de Nederlandse kunst kennen we de verhalen van daders vrij goed. Maar Schuld legt de focus op de slachtoffers. De Jezidi’s zijn een vaak vergeten volk uit het Midden-Oosten die al sinds 2014 de grootste slachtoffers zijn van IS en waarvan velen ook hier in Nederland zijn komen wonen. Hun verhaal is nooit verteld. Geïnspireerd op de boeken Het vergeten volk en Ik zal de laatste zijn en het legendarische stuk Branden van Wajdi Mouawad, vertelt deze voorstelling het op waarheid gebaseerde verhaal van Aryen; een Jezidische vrouw die na haar ontsnapping van IS in Nederland een nieuw leven heeft opgebouwd. Maar een absurde ontmoeting met haar verkrachter in de Albert Heijn maakt alles opnieuw los en dwingt haar tot handelen. Hoe kan het dat zo iemand hier vrij rondloopt? Wanneer niemand haar gelooft, is ze genoodzaakt het lot in eigen handen te nemen. Is wraak gerechtvaardigd om geweld te stoppen? Of stopt het geweld bij jezelf?

Schuld is een mix van waargebeurde verhalen en fictie. Het kleurrijke ensemble neemt je mee in een confronterende vertelling over oorlog, vrijheid en wat schuld betekent in een wereld die geen schuld bekent.

Credits

Met

Met Evrim Akyigit, Gonca Karasu, Anne-Chris Schulting en Ebony Wilson

Tekst

Timen Jan Veenstra

Regie

Jouman Fattal

Muziek

Sam Gysel

Datum wo 19-10
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 18-10-2022 om 20:30 uur
€ 22,00 Normaal
€ 20,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren