Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Toneelgroep Oostpool

Baby Crazy

Een tienermoeder, een racistische cabaretier, een ex-obese fitness fanaat, een restauranteigenaar en een seksverslaafde CEO praten over baby’s. Het klinkt als een ingewikkelde mop maar het is het fundament van de gloednieuwe tragische komedie van Hulst & Tarenskeen. In Baby Crazy doen de jonge makers waar zij het beste in zijn: vijf personages met totaal verschillende mensbeelden tot elkaar veroordelen in de hoop iets te kunnen leren over de wereld waarin we leven.

In deze hypermoderne mozaïekvertelling staat Maria centraal. De 20-jarige formule 1- coureur raakt zwanger na een onenightstand. Ze was de hipste girl in town, maar nu zit er een baby in haar buik en dat is heel hard wennen. Het voelt bijna ouderwets, zo’n klein stuk toekomst dat in haar binnenste woont en wacht tot het haar leven mag overnemen. Terwijl Maria probeert om ‘zwangerschap anno 2021’ te definiëren, lopen haar vrienden haar deur plat met adviezen. Iedereen lijkt te weten wat ze moet doen. Maar ondertussen moeten ze door Maria’s plotselinge zwangerschap zelf gaan nadenken over hun toekomst. En dan blijken de mensen om haar heen een stuk wanhopiger en minder zelfverzekerd dan ze zich voordoen.

Melancholische komedie over de twijfelende mens
Baby Crazy is een slimme komedie over de kracht van nieuw leven en de angst voor verandering. Hulst & Tarenskeen grijpen de zwangerschap van Maria en de reacties van haar vrienden aan om het over verschillende grote thema’s te hebben. Zwangerschap, overpopulatie, seks, milieu, vriendschap, racisme, gender, de prestatiemaatschappij: het komt allemaal aan bod in de vorm van een sappig plot, waarin de mens gepresenteerd wordt in zowel zijn gekte als welwillendheid.

Hulst & Tarenskeen
Jan Hulst en Kasper Tarenskeen vormen een eigenzinnig schrijf- en regieduo. Hun werk kenmerkt zich door absurditeit en een eigen taal die het beste omschreven kan worden als modern, gevat en poëtisch. Eerder waren ze in de Verkadefabriek te zien onder de vlag van de Coproducers met de voorstelling Assad. Met hun nieuwe melancholische komedie Baby Crazy brengen zij een portret van twijfelende individuen, die zich proberen te verhouden tot een wereld die intrinsiek tegenstrijdig is. 

Credits

Concept en regie

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Tekst

Kasper Tarenskeen

Spel

Nadia Babke, Thomas Hüppener, Tim Linde, Emma Pelckmans, e.a.

Scenografie

Dennis Vanderbroeck

Kostuumontwerp

Patricia Lim

Lichtontwerp

Wiel Coopmans

Datum za 27-11
Tijd 20:30 - 22:00
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren