Theater Oostpool

Theater Oostpool

Detective Moncler

Same shit, different life
Theater Wodunnit

Een detective en haar verslaafde zoon gaan samen op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Wat zou je anders doen als je je leven opnieuw zou kunnen leven? Detective Moncler (gespeeld door Susan Visser, bekend van o.a. Gooische Vrouwen) leeft voor haar politiewerk en ze is dan ook de beste in haar vak. Maar wanneer ze op non-actief wordt gezet vanwege buitenpropotioneel geweld is ze haar doel in het leven kwijt. Zonder haar echtgenoot of puberzoon iets te vertellen besluit Moncler deel te nemen aan een experimenteel overheidsprogramma en verdwijnt. 

Wanneer jaren later plotseling haar man dood gevonden wordt, keert Moncler terug om de moordenaar te vinden. Maar voordat ze weer als vanouds aan de slag kan moet ze haar verleden onder ogen komen. En de confrontatie aangaan met haar inmiddels volwassen zoon die ze zo meedogenloos achterliet. 

Tragikomische millennial-hits 
Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken met overtuiging theater waarin hun generatie aan het woord komt, met komedies die zowel tragisch als maatschappelijk urgent zijn. Na de tragikomische millennial-hit Baby Crazy (2021), de apocalyptische sci-fi voorstelling Komt Goed... (2022) brengen zij het publiek met Detective Moncler een thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. Een voorstelling over verlies, de wens om te verdwijnen  en de zoektocht naar vergiffenis. 
 

Een eigenzinnig schrijf- en regieduo

Jan Hulst (Amsterdam, 1987) en Kasper Tarenskeen (Amsterdam, 1988) vormen een eigenzinnig schrijf- en regieduo. Hun werk kenmerkt zich door een absurditeit en een eigen taal die het beste omschreven kan worden als modern, ironisch en poëtisch. Hulst & Tarenskeen creëren met hun personages twijfelende individuen die zich proberen te verhouden de een wereld waarin zij leven. Hun werk is brutaal, eigentijds en ongerijmd. Bij Theater Oostpool regisseerden ze eerder onder andere de voorstellingen Baby Crazy en Assad en schreven het script voor Romeo & Julia..

Credits

Concept en regie

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Tekst

Kasper Tarenskeen

Scenografie

Jan Hulst

Spel

Susan Visser, Tim Linde, Emma Pelckmans, Denzel Goudmijn, Peet Schaap

Geluidsontwerp Nick Putman
Lichtintwerp Bart van den Heuvel
Dramaturgie Fanne Boland
Datum do 16-03
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 15-3-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou