Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool

Detective Moncler

Same shit, different life
Theater Wodunnit

Detective Moncler is de beste detective van haar tijd. Maar als ze alle moordenaars en verkrachters eenmaal achter de tralies heeft gezet, zit Detective Moncler opeens thuis op de bank en wordt ze keihard geconfronteerd met zichzelf: ze is helemaal niemand zonder haar werk.

Moncler schiet in een depressie, grijpt naar de fles, vervalt in nihilisme en maakt zich volstrekt onmogelijk voor haar omgeving. Ten einde raad besluit ze alles achter te laten en zich op te geven voor een experimenteel overheidsprogramma waarbij ze wordt ingevroren om pas weer wakker gemaakt te worden op het moment dat de misdaad weer is teruggekeerd.

Als Moncler wakker wordt is er tot haar verbazing pas één jaar verstreken. Er blijkt een nieuwe killer on the loose te zijn en zijn laatste slachtoffer is Moncler’s lieve ex-vriend. Zonder huis, geld, BSN-nummer, zonder überhaupt een identiteit in de samenleving en overmand door verdriet en schuldgevoelens zweert ze haar ex te wreken. In de zoektocht naar de dader wordt ze keihard geconfronteerd met haar eigen verleden en zal ze precies dat moeten doen waar ze stiekem het bangst voor is: heel hard in de spiegel kijken.

Een thriller op toneel
Detective Moncler is een thriller op het toneel. Een echte whodunnit die een spannend plot koppelt aan een zoektocht naar identiteit. In onze prestatiemaatschappij is wie we zijn zo nadrukkelijk gekoppeld aan ons werk, dat we vergeten dat onder die constante ruis van druk en verplichtingen de vraag bestaat wie ons ware zelf eigenlijk is. En is die ware zelf er eigenlijk wel? Detective Moncler laat zien wat het betekent als we van de ene op de andere dag het vangnet van ambitie en doelen wegknippen en besluiten ons te laten vallen.

Een eigenzinnig schrijf- en regieduo

Jan Hulst (Amsterdam, 1987) en Kasper Tarenskeen (Amsterdam, 1988) vormen een eigenzinnig schrijf- en regieduo. Hun werk kenmerkt zich door een absurditeit en een eigen taal die het beste omschreven kan worden als modern, ironisch en poëtisch. Hulst & Tarenskeen creëren met hun personages twijfelende individuen die zich proberen te verhouden de een wereld waarin zij leven. Hun werk is brutaal, eigentijds en ongerijmd. Bij Toneelgroep Oostpool regisseerden ze eerder onder andere de voorstellingen Baby Crazy en Assad en schreven het script voor Romeo & Julia..

Credits

Concept en regie

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen

Tekst

Kasper Tarenskeen

Scenografie

Jan Hulst

Spel

Susan Visser

Datum do 16-03
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 10,00 Student Verkoop start 15-3-2023 om 20:30 uur
€ 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Ook interessant voor jou