Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Toneelgroep Oostpool - Edward II

The gay king

Edward is jong en eigenwijs. Hij wordt gekroond tot koning, maar al snel wordt duidelijk dat Edward niet geïnteresseerd is in politiek. Hij wil liefde! Genot! Passie! Geen macht, moraal of plicht. Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem al zijn leven lang onthouden is. Tot woede van zijn echtgenote en hofhouding heeft hij een affaire met een mannelijke onderdaan. Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuze voor liefde en seks de politieke en wereldlijke ontwikkelingen buiten te sluiten. Edward II - The gay king is een eigenzinnig kostuumdrama in de regie van Charli Chung.

Het is zwaar om niet aan verwachtingen te voldoen, maar nog ondragelijker als je liefde wordt bestraft. Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten zij elkaar uit? Of zijn ze te combineren in één mens? Een koningsdrama over een koppig en levenslustig mens dat het leven viert tot de uiterste consequentie.

Sexy en flamboyant
Regisseur Charli Chung maakt een eigenzinnig kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s koningsdrama Edward II en de homo-erotische sonnetten van William Shakespeare. Waar Shakespeare in de 16e eeuw homoseksualiteit nog verstopte, bracht Marlowe met Edward II een van de eerste volwaardige homoseksuele personages ten tonele. Na het zeer goed ontvangen Don Caravaggio (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes De Profundis (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch personage.

Credits

Tekst

Christopher Marlowe, William Shakespeare

Bewerking

Jibbe Willems

Regie

Charli Chung

Spel

Abe Dijkman, Fjodor Jozefzoon, Tobias Kersloot, Ziggy Knel, e.a.

Dramaturgie

Madelon Kooijman

Datum vr 28-01
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren