Toneelschuur Producties / Jessie L’Herminez

Toneelschuur Producties / Jessie L’Herminez

Dieven

Twaalf verloren zielen hunkeren naar een ander leven
Theater Tragikomedie

In de kristalheldere, tragikomische voorstelling Dieven schildert Dea Loher portretten van twaalf individuen wonend aan de rand van de stad. Deze kleurrijke figuren zijn krampachtig op zoek naar troost, erkenning en de warmte van een ander. Hun twaalf verhaallijnen schuiven langs elkaar als drijvende eilandjes, net als zij wanhopig op zoek naar een klein beetje houvast.

De Duitse schrijfster Dea Loher wordt internationaal gezien als een van de meest toonaangevende hedendaagse toneelschrijvers. Met veel humor regisseert Jessie L’Herminez Lohers tekst over zoekende, fragiele mensen in een koude, kapitalistische samenleving.

Over Jessie - en Jessie over Dieven

Jessie L’Herminez (1990) studeerde Theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg en studeerde onlangs af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam.

Tijdens het laatste jaar aan de Regie Opleiding ontdekte zij dat ze als regisseur specifiek verlangt naar acteurs die hun tekstuele ambacht kunnen combineren met sterke fysieke vaardigheden.

Voor de zomer van 2021 werkte Jessie al eens aan Dieven met studenten van de Toneelschool in Arnhem. ‘Wat ik goed vind aan het stuk is dat het de maatschappij in al haar gespletenheid laat zien; een open wereld zonder eenduidige antwoorden of meningen en zeker zonder eenduidige werkelijkheid. Ik herken de angst van deze personages om het leven als zinloos te ervaren. De angst voor wat zich zou openbaren als het leven niet meer op iets bepaalds gericht is: werk, liefde, sport, de zorg voor een kind. Het schijnt dat wij altijd een doel moeten hebben in ons leven, ook al is het een verborgen doel. Maar het leven is er, ook als we niets doen, ook als we geen plan hebben. […] Het stuk laat dan ook eerder een ‘toestand’ zien, dan een ‘actie’. In mijn versie is deze toestand levendig en kleurrijk. Dieven is een goede combinatie van het tragische en het komische met sterke personages en goede dialogen. Grotesk en klein en kwetsbaar naast elkaar. Het wordt een vervolg op mijn onderzoek naar grote en kleine speelstijlen. Ik wil laten zien hoe de personages zich door het leven heen spelen, bluffen. Tot ze het niet meer volhouden.’

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Met Jessie als regisseur van deze voorstelling hoort Dieven natuurlijk ook in het rijtje Young Blood voorstellingen thuis.

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Ja, vertel me meer over die pas!

Regie

Jessie L’Herminez

Tekst

Dea Loher

Spel

Mara van Vlijmen, Nick Lavramento Silva, Nimuë Walraven, Monique Kuijpers e.a.

Decor

Teun Mosk

Kostuum

Lisanne Bovée

Muziek

Janne Piksen

Datum di 18-04
Tijd 20:15
Genre Theater
Prijs € 17,00 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 17-4-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou