Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Matzer Theaterproducties

Smart

Try-out

In een scherpe, humorvolle en aangrijpende tekst belicht schrijver Peter De Graef het perspectief van een doodgewoon iemand als wij, die in een onbewaakt ogenblik het ergste veroorzaakt. Smart is een voorstelling over en voor ons allemaal. Noodzakelijk omdat bij elk van ons een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Een nieuwe geëngageerde voorstelling van ons huisgezelschap MATZER Theaterproducties.

Een doodgewone man leidt een doodgewoon leven.
Op een doodgewone dag doet hij doodgewone dingen. Hoewel, niet iedereen doet iets met kokkels, in Zeeland.
Niet iedereen praat in zoveel zijsporen.
Niet iedereen overkomt wat hem overkomt, wat hij veroorzaakt, waardoor dat ene woord een heel andere betekenis krijgt...

Stichting Yannick
In maart 2016 overleed de 21-jarige Yannick Frijns nadat zij werd aangereden door een automobiliste, die volgens het Openbaar Ministerie was afgeleid door het gebruik van haar smartphone. Na haar zinloze dood richtten haar ouders Stichting Yannick op. Een organisatie actief op het gebied van bewustwording, preventie en wet- en regelgeving m.b.t. de risico’s van het gebruik van smartphones tijdens verkeersdeelname.

Omdat het gebruik van mobiele apparaten te vaak leidt tot ongelukken in het verkeer en een moment van onachtzaamheid levens kan kosten en verwoesten, hebben Stichting Yannick en MATZER Theaterproducties de handen ineengeslagen. Samen maken zij dit actuele thema invoelbaar en bespreekbaar. De gelauwerde Vlaamse theaterauteur Peter De Graef schreef een rake en humoristische tekst, Madeleine maakt er een pakkende voorstelling van. Deze wordt gespeeld door Gürkan Küçüksentürk en de muziek is van de hand van componist Helge Slikker.

Na de voorstelling volgt een nagesprek met het publiek.

MATZER Theaterproducties
Sinds 2005 maakt MATZER theatervoorstellingen onder leiding van regisseur en artistiek directeur Madeleine Matzer. Haar voorstellingen zijn verzoenend en confronterend. Dichtbij en poëtisch. Altijd autonoom en maatschappelijk betrokken. MATZER maakt theater met een grote zeggingskracht over actuele en relevante onderwerpen. Hierdoor slaagt het gezelschap erin verbindingen te leggen met partners uit diverse domeinen en weten ze een breed publiek te bereiken.

Credits

Tekst

Peter De Graef

Regie

Madeleine Matzer

Spel

Gürkan Küçüksentürk

Compositie

Helge Slikker

Datum do 10-03
Tijd 20:15 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 13,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
Bestel tickets
Datum vr 11-03
Tijd 20:15 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
Bestel tickets
Datum za 12-03
Tijd 20:15 - 21:00
Genre Theater
Prijs € 15,00 Normaal
€ 13,00 Supporter
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren