Until Tomorrow

Ali Asgari

Film

Vanaf 21 dec

Wanneer de ouders van Fereshteh op bezoek willen komen bij hun dochter, moet de ongehuwde moeder van een twee maanden oude dochter snel op zoek naar oppas.

Haar ouders weten niet dat hun dochter net een kind heeft gekregen. En die onwetendheid wil Fereshteh het liefst in stand houden, want het is een buitenechtelijk kind. Onwettig in de ogen van de staat en onacceptabel in de ogen van haar ouders.

Samen met haar volhardende en humoristische vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen. Maar ze komen erachter dat in een samenleving waar niet iedereen dezelfde rechten heeft, je heel voorzichtig je bondgenoten moet kiezen. Het wordt een ware odyssee, die hen niet alleen in aanraking brengt met een aantal goed en slechte personages, maar ook met de rauwe werkelijkheid van het leven van jonge Iraniërs in een islamitische republiek waar ze zelf weinig mee op hebben.

Onafhankelijke Iraanse filmmakers als Ali Asgari tonen met subtiele, kleine verhalen de roep om verandering van de bevolking. 

Regie Ali Asgari
Cast Amirreza Ranjbaran, Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Babak Karimi
Genre Drama
Land Iran, Frankrijk
Gesproken taal Perzisch
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 86 minuten
Kijkwijzer

Ook interessant voor jou