Whistleblowers

Whistleblowers

Verity Productions

Whistleblowers

Whistleblowers

Verity Productions

Whistleblowers

Whistleblowers

Verity Productions

Whistleblowers

Whistleblowers

Verity Productions

Is aanval de beste vorm van verdediging? Het is de laatste wedstrijd van het hockeyseizoen. De kampioenstitel staat op het spel. De winnaar krijgt alles.

Een toegewijd team van jonge vrouwen stormt het veld op, klaar voor de uitdaging. Maar er staat veel meer op het spel dan deze ene wedstrijd en deze ene titel. De vrouwen onthullen verhalen en situaties van seksuele intimidatie in Zuid-Afrika. Terwijl de scheidslijn tussen het spel en het commentaar vervaagt en het team ruimte geeft aan de ​​collectieve woede en frustratie over de situatie van deze vrouwen in Zuid-Afrika, moeten ze een​ keuze maken: aanvallen of verdedigen.

Met afwisselend fysiek spel, beeldende performance, verhalen en surrealistische droomscènes, is Whistleblowers een eerlijke en tragikomische oproep tot actie. Een strijdkreet voor de ziel.


Let op: deze voorstelling behandelt onderwerpen zoals seksuele intimidatie.  
De voorstelling is voornamelijk Engels gesproken, met af en toe ook Xhosa, Afrikaans en Zulu. Er is geen boventiteling. 

"They are in your face, blood pumping through their veins. The energy is at cup fever pitch. This is a game that has to be won."

The Critter

"It’s a scary, relevant and confrontational play that is important, but not for the faint of heart."

Robyn Sassen

Verity Productions

Verity Productions is opgericht tijdens het maken van Whistleblowers. Het gezelschap bestaat uit zes jonge vrouwen die onlangs afstudeerden aan de AFDA Kunstacademie in Johannesburg. Het gezelschap maakt theater vanuit hun persoonlijke verhalen en ervaringen, die gevormd worden door de grote ongelijkheid en dreiging in Zuid-Afrika.

In het voorjaar van 2022 heeft Verity Productions de Nederlandse regisseur Quintijn Relouw (Toneelacademie Maastricht) uitgenodigd om samen met Zuid-Afrikaanse regisseur Rob Murray de voorstelling Whistleblowers te maken. Later dat jaar, in november, startte het tweede project van het gezelschap: Fronted, over de acceptatie van de LGBTQi+ gemeenschap in Zuid-Afrika. 

 

Van en met

Reabetswe Gaentswe, Boitshepo Maile, Kgaogelo Makgoba, Modipadi Mokgohloa en Phindiwe Qakoshe

Regie

Quintijn Relouw en Rob Murray

Datum za 08-04
Tijd 20:15 - 21:10
Genre Theater
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 7-4-2023 om 20:15 uur
Bestel tickets

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. De jonge vrouwen die samen Verity Productions vormen en ons een blik geven op een ander deel van de wereld, passen perfect in dit straatje. 

Is Young Blood iets voor jou? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja! Vertel me meer over die pas
Young Blood

Ook interessant voor jou