Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

ZIJ

Paleis van Volksvlijt & Verkadefabriek

Zomer in de Verkadefabriek

Van 9 t/m 23 juli presenteren Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek ZIJ, een ode aan de Bossche buren.

Een rauwe voorstelling over het wel en wee aan een Bosch pleintje, waar de culturen botsen en versmelten. Over zij en wij, oude opvattingen en nieuwe gebruiken. Over liefde die voorbij alle grenzen gaat. En goede buren die altijd beter zijn dan verre vrienden. Over Bossche beuling en baklava, kienen en Koran.

De voorstelling vertelt het verhaal van de Turkse familie Yilmas die op het Pythagorasplein supermarkt Lalé opent. Hun komst doet nogal wat stof opwaaien; vooral bij Angelo Kievits van Buurtcafé de Zwaan die zich zorgen maakt om zijn zieltogende bar/dancing. 

ZIJ is, na het succesvolle WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk in 2019, de tweede zomerse stadstheatervoorstelling waarin Paleis voor Volksvlijt de Bossche ziel ontleedt. Opnieuw herkenbaar en amusant, gebaseerd op de verhalen uit de stad, op een bijzondere buitenlocatie achter de Verkadefabriek. En opnieuw gemaakt en gespeeld door een mix van bekende Bossche vrijetijds- en beroepsspelers, in samenwerking met allerlei lokale en regionale organisaties en bedrijven.

Een groots decor en een extra grote tribune: de voorstelling is te zien in de buitenlucht bij de Verkadefabriek. Want we verwachten dat we in juli ook buiten nog 1,5 meter afstand moeten houden. En om toch zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven de voorstelling te zien, spelen we twee keer op een dag!  

BEN JE SUPPORTER?
In verband met de overgang naar ons nieuwe ticketsysteem worden tickets voor ZIJ als e-ticket (pdf) verstuurd. Ze staan dus niet op je Supporterpas, maar je vindt ze als bijlage bij de bevestigingsmail. 

HAPJE ETEN VOOR DE VOORSTELLING?
We serveren een heerlijk Turks maandmenu in ons café-restaurant. Ayran Asi corbasiKabak dolmasiImam bayildiCipura en natuurlijk... baklavaKlik hier voor het menu (mét de Nederlandse vertaling) en reserveer je tafel.


INHAALVOORSTELLINGEN
Zo veel regen.. dat houdt geen poncho meer tegen! We hebben daarom enkele voorstellingen moeten annuleren.  
De voorstelling van 10 juli 21.00 uur, wordt ingehaald op zaterdag 24 juli om 19.00 uur
De voorstelling van 14 juli 21.00 uur, wordt ingehaald op zaterdag 24 juli om 21.00 uur
De voorstelling van 15 juli 19.00 uur, wordt ingehaald op zondag 25 juli om 14.00 uur.
De voorstelling van 15 juli 21.00 uur, wordt ingehaald op zondag 25 juli om 16.00 uur
Kaarthouders hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.

Een paar praktische puntjes 

Kleed je op een avond in de open lucht. De zomer in Nederland is soms onvoorspelbaar. Er valt wel eens een druppel regen. Of je zit -ondanks de voorspellingen- gewoon met een avondzonnetje op de tribune! Heerlijk. Hou rekening met zowel een frisse avond, als warmte of regen als je op de tribune zit. Wel zo fijn, omdat we niet bij de eerste de beste bui of bries stoppen met spelen (dat is ook de charme van een openluchtvoorstelling). En mocht het nodig zijn, dan hebben we een prachtige poncho voor je. Neem alsjeblieft géén paraplu mee, want dan zien de bezoekers achter je niets meer van de voorstelling.

Is het weer zo slecht dat er écht niet gespeeld kan worden? Dan kondigen we dat op de dag zelf aan. Dat gaat alleen om extreme gevallen, bijvoorbeeld bij weercode rood. We informeren je zo tijdig mogelijk via e-mail. Ook op de website en social media kondigen we een eventuele afgelasting aan. Natuurlijk gaan we dan op zoek naar een vervangende speeldatum.

Door de gang en de Foyer naar de tribune op het Pythagorasplein Dat is de route naar ZIJ. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt best mee. Je komt de Verkadefabriek binnen via de voor- of achterdeur. Bij de deur van de gang naar de Foyer (bij filmzaal 4 en 5) scannen we je kaartje. In de Foyer kun je, als je wilt, een drankje kopen voor tijdens de voorstelling. Je drankje mag mee de tribune op. Let op dat er buiten geen extra toiletten zijn, maar je kunt voorafgaand en na afloop van de voorstelling gebruik maken van de toiletten in de Verkadefabriek. Na afloop ga je links het terrein af en kun je buitenom terug naar je fiets, je auto, of ons terras!

Tot slot Wij zorgen ervoor dat iedereen een plekje op de tribune heeft. Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen, placeren we op volgorde van binnenkomst. Daarbij is het van belang dat je -indien uit één huishouden- aansluit bij je eigen gezelschap. Zo kan iedereen veilig op anderhalve meter van andere bezoekers op de tribune zitten. 

Datum za 24-07
Tijd 19:00 - 20:00
Genre Theater
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum za 24-07
Tijd 21:00 - 22:00
Genre Theater
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum zo 25-07
Tijd 14:00 - 15:00
Genre Theater
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporterpas
Bestel tickets
Datum zo 25-07
Tijd 16:00 - 17:00
Genre Theater
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporterpas
Bestel tickets
Ga verder met bestellen Account activeren

Credits

Regie: Vincent van den Elshout, Iris van Rooij
Tekst: Nasja Covers
Spel: Evrim Akyigit, Paul Beliën, Theo van de Bergh, Lara van Bommel, Tamara Caarls, Osman Cifci, Chester van Dinther, Ineke van Erp, Anthony van Eijk, Gisela Hillebrandt, Timo van ’t Hout, Arianne de Jong, Gürkan Küçüksentürk, Moniek Liebrechts, Rachel de Pauw, Astrid Rommens, Ebru Sedit, Sanne Sleutjes, Huub Smit, Anita Tosseram, Kim Verstappen, Youri Weijts-Hooijberg