Zin in Film 2023

San Salvatorgemeenschap

Film Filmspecial

Deze film is een onderdeel van de cyclus ‘Zin in film’ van de San Salvatorgemeenschap. Na afloop van de film kunnen de bezoekers met elkaar napraten over de film en/of het thema. Deze keer kijken we de film: The Quiet Girl, een betoverende debuutfilm van de Ierse regisseur Colm Bairéad.

Over de film
De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín. Cáit's stugge oom Seán heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. 

The Quiet Girl is genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur).

'A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic.'

The Guardian

Regie Colm Bairéad
Cast Andrew Bennett, Catherine Clinch, Carrie Crowley, Michael Patric
Genre Drama
Land Ierland
Releasedatum 13-04-2023
Tijdsduur 94 minuten
Kijkwijzer
Datum ma 17-04
Tijd 19:00 - 20:40
Genre Film
Prijs € 11,50 Normaal
€ 10,50 Supporter
€ 8,00 Student
Bestel tickets
Datum wo 19-04
Tijd 14:00 - 15:40
Genre Film
Prijs € 11,50 Normaal
€ 10,50 Supporter
€ 8,00 Student
Bestel tickets

Ook interessant voor jou