Zuidpool

Zuidpool

Long Day's Journey into Night

Theater Tekstueel Internationaal

Wat gebeurt er met ons als we elkaar niet meer kunnen of willen verstaan?
Wat zetten we op het spel als we stoppen met luisteren?
Naar de ander? Naar onszelf?

Dit aangrijpende autobiografische meesterwerk van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill beschrijft één dag uit het leven van het toxische gezin Tyrone.

De vader is een verbitterd, alcohol verslindend acteur aan het einde van zijn carrière. De moeder een labiele vrouw met een morfineverslaving die ze ontkent. De oudste zoon een gefnuikt acteur met een beestachtig cynische levensstijl. En de jongste een hoog sensitief dichter met een - waarschijnlijk terminale - longaandoening.

In messcherpe dialogen proberen ze vat te krijgen op de teleurstellingen in zichzelf en de ander. O’Neill dropt een clusterbom van woorden die zowel verwonden als verzoenen. Het is een schreeuw om liefde van mensen die niet mét, maar ook niet zonder elkaar kunnen leven. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat leveren zij een ontroerend gevecht waarvan ze weten dat het niet te winnen valt.

In deze verregaande bewerking van Long Day’s Journey into Night spreekt de internationale cast elk in een andere taal. De voorstelling wordt Nederlands boventiteld.

Credits

Tekst

Eugene O’Neill

Bewerking

Koen van Kaam

Regie en concept

Koen van Kaam en Jorgen Cassier

Met

Sofie Decleir, Atta Nasser, Tijmen Govaerts en Laurent Capelluto

Geluid

Jorgen Cassier

Kostuumontwerp

Andrea Kränzlin

Kijkwijzer
Datum wo 19-04
Tijd 20:30
Genre Theater
Prijs € 22,00 Normaal
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop start 18-4-2023 om 20:30 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou