artxficial

Een festival waar hoop en vrees elkaar ontmoeten.

1 - 3 september, 2023

Van 1 september tot 3 september 2023 strijkt Artxficial neer in de Verkadefabriek. Kijk, denk, en discussieer mee over de toekomst van onze samenleving. Het festival biedt drie dagen lang films, openlucht voorstellingen, bijeenkomsten, discussies en lezingen.

Onze wereld verandert snel en onomkeerbaar en de belangrijkste motor hiervan is de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie of Artificial Intelligence (AI). AI is verantwoordelijk voor grote ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, mobiliteit, het klimaat, gezondheid, ontspanning en veel, veel meer.

Artxficial is gewijd aan de impact van kunstmatige intelligentie op onze samenleving. Het brengt mensen uit alle lagen van de bevolking samen in bijeenkomsten, discussies, filmvertoningen en lezingen. Artxficial onderzoekt, viert en bekritiseert de rol van AI in onze maatschappij. Het stimuleert discussies over ethiek, privacy en onze gezamenlijke toekomst. Het is een festival waar hoop en vrees elkaar mogen ontmoeten.

Bekijk het programma

VERSE ALGORITMES GENERATOR

Aan Artificiële Intelligentie liggen hele complexe algoritmes ten grondslag. Met extreme rekenkracht worden gigantische datasets vertaald naar nieuwe inzichten en voorspellingen. Zo complex dat je eigenlijk niet meer helemaal begrijpt hoe dit gebeurt. In deze installatie wordt inzicht gegeven in hoe een simpel algoritme werkt. Aan de hand van vijf vragen krijg je een recept op maat. Heeft het algoritme jouw voorkeuren goed herkend? Heb je door hoe het werkt? Vind het uit!

Deze interactieve installatie is onderdeel van Artxficial dat van 1-3 september plaatsvindt in Verkadefabriek.

VERSE ALGORITMES GENERATOR is geïnitieerd door het Digitaal Atelier van Huis73 
Credits ontwerp: de VERSE ALGORITMES GENERATOR is ontworpen door De Reuringdienst
Credits film: KAPTIV Online Video
Mogelijk gemaakt door: Stichting Pica, KB, Huis73

VERSE ALGORITMES GENERATOR