Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Coronatoegangsbewijs

Sinds 5 juni is er weer volop leven in de Verkadefabriek. Daar zijn we blij mee! Volle filmzalen, met publiek op 1,5 meter afstand. Nu ook het theaterseizoen weer is begonnen, volgen de Nederlands theaters aangesloten bij de VSCD (Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) het advies bespelingscondities 2021-2022. Ook de Verkadefabriek volgt deze richtlijnen. 

Maatregelen tot en met 24 september
Vanaf 1 september vragen we bezoekers van theater-, dans- en muziekvoorstellingen om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. We benutten tweederde van de zaalcapaciteit en de 1,5 meter afstand komt te vervallen. De zitplaatsen blijven geplaceerd.

Maatregelen vanaf 25 september
Vanaf 25 september geldt ook voor bezoekers van ons café-restaurant en de filmzalen dat een coronatoegangsbewijs nodig is om de Verkadefabriek te bezoeken. De 1,5 meter komt vanaf dat moment te vervallen en we benutten de volledige capaciteit van onze zalen en het café-restaurant. 

Hoe het werkt

We leggen graag uit waar en wanneer je een coronatoegangsbewijs moet tonen en hoe je aan een geldig coronatoegangsbewijs komt. 

VOOR WELKE ZALEN IS EEN CORONATOEGANGSBEWIJS NODIG?
In de Grote zaal, Kleine zaal en Clubzaal vragen we je vanaf 1 september om een coronatoegangsbewijs te tonen. In de hal, de filmzalen en het café-restaurant blijven we tot en met 24 september de 1,5 meter hanteren. Hier kun je dus zonder coronatoegangsbewijs terecht. Vanaf 25 september heb je ook voor toegang tot deze ruimtes een coronatoegangsbewijs nodig.

HOE CHECKT DE VERKADEFABRIEK JOUW CORONATOEGANGSBEWIJS?
Je kunt de Verkadefabriek nog steeds binnenkomen via de hoofdingang, de parkeerplaats aan de achterkant of het café-restaurant. Ga je naar een voorstelling in de Grote of Kleine zaal? Dan scant een medewerker van de Verkadefabriek jouw QR-code bij de Serre. Hou je smartphone gereed en open de CoronaCheck-app of houdt de print van je coronatoegangsbewijs bij de hand. Voor voorstellingen in de Grote zaal ga je vervolgens via de Serre de Grote zaal in, zoals je gewend bent. Je kaartje voor de voorstelling, checken we aan de zaaldeur. Bezoek je een voorstelling in de Kleine zaal? Loop dan via de Serre – waar we je Corona toegangsbewijs scannen – via de Buitenserre (het binnenplaatsje dat je misschien wel kent van de Buitenbios) naar de Kleine zaal. Daar scannen we je kaartje voor de voorstelling. Voor programma's in de Clubzaal geldt dat we bij de eerste deur je coronatoegangsbewijs checken en bij de tweede deur je kaartje voor de voorstelling. 

WAT IS EEN GELDIG CORONATOEGANGSBEWIJS?
De QR code in de CoronaCheck-app of geprint via Coronacheck.nl is jouw geldige Coronatoegangsbewijs. Deze QR code kun je activeren als je een negatieve testuitslag (testbewijs) hebt, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Testbewijs - Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in de buurt. 
Vaccinatiebewijs - Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
Herstelbewijs - Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Download de CoronaCheck-app uit de App Store (voor iPhone) of de Play Store (voor alle andere smartphones).
Hier lees je hoe de CoronaCheck-app werkt. 

HEB JE GEEN SMARTPHONE OF WIL JE LIEVER DE APP NIET DOWNLOADEN?
Dan kun je het coronabewijs ook printen via de website Coronacheck.nlHier lees je hoe het werkt. 

Veel gestelde vragen

Geldt een buitenlands vaccinatiebewijs ook als coronatoegangsbewijs?

Ja. Vanaf 1 juli 2021 kunnen internationale bezoekers binnen de EU het Digitale Corona Certificaat (DCC) gebruiken om toegang te krijgen tot evenementen en activiteiten in Nederland, dus ook in de Verkadefabriek.