De 4 tips van Koen

De 4 tips van Koen

Filmprogrammeur Koen Graat tipt vier November Music concerten in de Verkadefabriek.

Muziekroute

Zo 6 nov, 11.30 uur

Een hele middag muzikaal shoppen in de Verkadefabriek en tal van andere locaties in de binnenstad van Den Bosch. Van klassieke muziek en jazz tot pop- en wereldmuziek, waarbij je zelf je eigen programma samenstelt. Zo treedt harpist Remy van Kesteren op met singer-songwriters Luwten en Kim Janssen. Componist Joey Roukens geeft een pianioconcert. Onnavolgbare elektrojazzpop is er van de groep Jo Goes Hunting. In totaal zijn er ruim 20 concerten tijdens de MuziekRoute.

Info & tickets
Muziekroute

Dream House Quartet

Wo 9 nov, 20.45 uur

Gitarist en componist Bryce Dessner richtte enkele jaren geleden een nieuwe groep op met bevriende musici: Dream House Quartet. Onder meer de befaamde pianozussen Labeque maken hier deel van uit. Bryce Dessner zelf is bekend als gitarist van de rockgroep The National. Als filmcomponist schreef hij de soundtracks van onder meer The Revenant en The Two Popes. Cinematische en minimalistische klassieke muziek met een pop- en rockrandje.

Info & tickets
Dream House Quartet

Moodz

Vr 11 nov vanaf 20.00 uur

Pop, elektronica, jazz, klassiek, rock, vocale acrobatiek en dance-invloeden; het komt allemaal voorbij tijdens de derde editie van Moodz. Met onder meer de Bossche producer Jameszoo, harpist Remy van Kesteren met zijn analoge robotorkest ft. zanger Marcel Veenendaal (DI-RECT) en de spectaculaire Berlijnse groep Liun + the Science Fiction Band.

Info & tickets
Moodz

Dhafer Youssef

Za 12 nov vanaf 19.30 uur

Een heuse wereldster op de Arabische luit. Concerten van ud-speler en zanger Dhafer Youssef zijn een ware sensatie. Met zijn bezielde snarenspel verbindt de Tunesische rasmuzikant werelden en legt lijnen tussen jazz, wereldmuziek, rock en avant-garde. Youssef zoekt voortdurend naar spannende combinaties met uiteenlopende musici. Hij raakt geïnspireerd door Indiase muziek, sferische Scandinavische jazzmuziek en elektronica.

Info & tickets
Dhafer Youssef