Dukebox x Verkadefabriek

Dukebox x Verkadefabriek

DE URBAN TAKEOVER

zaterdag 9 juli

Op zaterdag 9 juli a.s. organiseert onze huisgenoot DUKEBOX haar grootste en meest spectaculaire evenement tot nu toe. Voor één dag krijgen zij de sleutels van de Verkadefabriek die zal worden omgetoverd tot een plek waar urban centraal staat.

En wat is ‘urban’ dan? Urban is muziek van de straat, sport van de straat en cultuur van de straat. Urban vindt haar roots in hiphop, met eindeloos veel vertakkingen naar andere genres. Urban is iets maken van niets. Samenwerken om nieuwe dingen te creëren, leren en doen. Basketballers, breakdancers, streetdansers, rappers en kunstenaars; theater, workshop, gesprek en show. Alles wat urban is, is er op zaterdag 9 juli. Het wordt een evenement in festival-stijl, met een betaald programma in de grote zaal en een geweldig gratis programma in de andere zalen en het buitenterrein. 

Kom langs voor een dag vol entertainment met inspirerende performances en goede gesprekken op een prachtige locatie. Verwacht het onverwachte, en maak kennis met de grenzeloze wereld van urban!

Danscarrousel

Tijdens de Danscarrousel krijgen verschillende urban theatermakers de kans om hun artistieke expressie een podium te geven. Een diverse multimix aan theatervoorstellingen.

Iedere voorstelling met een eigen uniek verhaal en grijpende thematiek, gecreëerd met rauwe creatieve passie. Van verhalen over acceptatie en compassie, tot de menselijke connectie met de elementen en de betekenis van groei en broederschap. Kom langs voor onvergetelijke shows van o.a. wYzer, CyperHQ en Atelier Sens.

De Danscarrousel is te zien in de Grote Zaal in een blok van vier voorstelling. Kaartjes kosten €10. 

Vergeet niet om naast de Danscarrousel ook te genieten van al het gratis programma in de andere zalen. Houd daarvoor de kanalen van Stichting DUKEBOX in de gaten!

Bestel je tickets

Optreden

Jojakim & George Kush | 15.30 tot 16.30 uur | Serre

“Waar de wind waait, daar de wind zaait.” Voor een ieder die ze kent, klinken deze woorden vast niet onbekend. Dit zijn de woorden waarmee Jojakim en George Kush met hun George Kush Collective ooit aan hun muzikale reis begonnen. Speels, intiem en humoristisch weet het duo een scherpe blik te werpen op alles wat het leven te bieden heeft. Het is dan ook niet moeilijk je te laten meevoeren door de vurigheid van de twee. Nu, jaren later, staan ze weer samen op de planken. We noemen het een reünie. Lijkt het je wat?

Door de Nederlandstalige teksten van George is de act in één adem te noemen met acts als Diggy Dex en Typhoon. Met optredens in onder andere de Melkweg en op festivals als Woo Hah en Festival Mundial weet de band elk mogelijke plek om te toveren tot een festival. George Kush & Jojakim pakken je vast en laten je niet meer los.

Workshop graffiti

Kings of Colors | 15.00 tot 16.00 & 16.00 tot 17.00 uur | Buitenterrein

Onze vrienden van Kings of Colors zijn natuurlijk ook van de partij. Om 15.00 en 17.00 zijn er gratis workshops graffiti, dus kom vooral meedoen! I.v.m. materialen zijn er beperkt aantal plekken beschikbaar, dus kom op tijd en schrijf je in!

Workshop skateboarden

World Skate Center | heel de dag | buitenterrein WSC

Als je aan urban denkt, denk je aan skaters, toch?! Zaterdag kun je heel de dag gratis komen proeven van deze bijzondere sport. Samen met het WSC hebben we boards klaarliggen, zodat er heel de dag gerold kan worden. Onze vrienden verzorgen hier en daar ook nog een workshop, dus dit wil je niet missen. Let’s roll!

All styles jam

D-crew | 19.00 tot 21.00 uur | Buitenterrein

Kom dansen, kom jammen met ons! In samenwerking met D-crew dance collective kun je begin van de avond de voeten vast komen opwarmen, want buiten kan er lekker gejamd worden! En niet zomaar: de beste run + dopeste move kunnen gewoon 100€ mee naar huis nemen! Vanuit D-crew zijn er twee juryleden die deze runs en moves beoordelen, dus come show your moves and get that money!

Optreden

Zinnig Zuiden | 14.00 tot 15.00 & 21.00 tot 22.00 uur | Kleine zaal

Hét podium voor spoken word in het Zuiden strijkt deze zaterdag neer in de Verkadefabriek. Vanuit deze community vind je de beste, tofste en rauwste spoken word artiesten hier in Den Bosch op het podium, gewoon helemaal gratis.

Theater

Between a Rock and a hard Place | 17.30 tot 18.00 | Kleine zaal

Vijf dansers, vijf levenslopen, vijf gevechten inclusief nederlagen en overwinningen. Samen met regisseur Chilton Galimo uit de Tilburgse urban scene laten ze hun zoektocht zien. Een expressieve mix van hiphop, popping, house, grooves en flows!

Talkshow

Breaking rules on tour | 15.00 tot 16.30 uur | Clubzaal

Naast een bomvol programma met spectaculaire urban acts wordt tijdens DUKEBOX takes over Verkadefabriek de Clubzaal omgetoverd tot de eerste DUKEBOX Chill & Netwerkhub!

In de Clubzaal komen kijken naar de talkshow ‘Breaking Rules on Tour #6’, georganiseerd in samenwerking met het LKCA. Acht verschillende gasten uit de urban scene, drie dans- en spoken word acts tussen de rondes door en inspirerende gesprekken om niet te missen. Verder geniet je in de Clubzaal met een drankje van de meest chille hiphop tunes, kom in je contact met andere partijen/creatievelingen die aanwezig zijn, kun je ideeën delen en/of opdoen rondom belangrijke vragen die spelen binnen de scene en meer!

Afterparty

Van 21.00 tot 01.00 uur | Clubzaal

Na heel de dag kijken, proberen en meedoen, is er ‘s avonds ruimte om all out te gaan! De clubzaal zal worden omgetoverd tot nachtclub, waar je kunt genieten van de beste hiphop onder het genot van een drankje. Vooral heel gezellig en voor iedereen gratis toegankelijk! Kom je met ons dansen?