Goesting
van 1 mei t/m 2 juni

Goesting

van 1 mei t/m 2 juni

Veel wat we in de Verkadefabriek organiseren is niet tastbaar. We zijn handelaren in emotie, in inspiratie, in wat zich tussen hart en hoofd afspeelt in de mens. Met Goesting zakken we af naar lagergelegen organen. Via de smaakpapillen naar de maag. De hele maand mei hebben we extra aandacht voor onze eerste levensbehoefte: eten en drinken.

Kom proeven en laat het je smaken bij de twee delen Novecento (prachtig gerestaureerd) op groot doek, gecombineerd met een Italiaans diner en live-muziek. Bij de ontroerende film Ramen Shop, gecombineerd met een kom Ramen. Bij de Food Tours, door en over de stad. Bij De Grote Food Quiz die natuurlijk weer terug is. Bij een dansvoorstelling zonder tribune waarop je op bijzondere manieren eten en drinken krijgt aangereikt. Bij een film over een Spaanse wijnregio, inclusief wijnproeverij door de vinoloog van 2019. Bij de Goesting familiedag op Hemelvaartsdag. Of in ons restaurant waar je terecht kunt voor een Vlaamse kaart en op woensdagavonden voor een rijk gevulde aanschuiftafelGOESTING 
kom proeven en laat het je smaken!
van 1 mei t/m 2 juni
Road to Panama
wo 8 t/m vr 10 mei, 20.15 uur | Kleine zaal | €17,50 / Supporter €15,50

Road to Panama is als een avond met vrienden. Vermakelijk en ongedwongen, maar met de scherpte van een goed gesprek. De tribune is ingeschoven, je bevindt je tussen de dansers en acrobaten van Panama Pictures. 

Huisgezelschap Panama Pictures presenteert een splinternieuwe 2019-editie van Road to Panama. Jaarlijks daagt Panama Pictures zichzelf met Road to Panama uit. Weg is de tribune! In spannende duetten en intrigerende solo’s, over de grens van dans en circus. Altijd steevast uitverkocht, dus haast je voor kaartjes. 

Klik hier voor kaartjesNovecento met Italiaans diner (UITVERKOCHT)
za 11 mei, 16.00 uur en zo 26 mei, 15.00 uur | Filmzaal 1 | €35

Een prachtig historisch epos van regisseur Bernardo Bertolucci van in totaal maar liefst 317 minuten met een Italiaans diner tussen de twee delen. Dompel jezelf onder in één van de allermooiste filmklassiekers en gun jezelf deze filmervaring.

We kijken het eerste deel van de klassieker die kortgeleden prachtig digitaal is gerestaureerd. Daarna schuiven we aan bij een Italiaans diner in stijl, wij zorgen tijdens het diner voor live-muziek en een toelichting van NRC-journalist Joyce Roodnat. En daarna kijken we weer met veel goesting deel twee.

Novecento vertelt op grootse wijze over de Italiaanse (en Europese) geschiedenis van de twintigste eeuw, aan de hand van twee voorbestemde plattelandskinderen: de een arm en machteloos, de ander rijk en machtig.
 De Grote Food Quiz (UITVERKOCHT)
vr 17 mei, 19.00 uur | Clubzaal | €30 per team (max. 4 personen)

Legendarisch en uiteraard weer op het programma: De Grote Food Quiz!

We maken voor eens en voor altijd onderscheid tussen de betweter en de alles(w)eter. Een pubquiz, maar dan over eten, barstensvol grappen, weetjes en verrassende hapjes. Strijd mee om de titel, voor smakelijke prijzen en bewijs jezelf als de grootste foodkenner! Altijd druk, dus koop snel je kaarten.
Ramen Shop met ramen
vr 24 mei, 19.00 uur | Clubzaal | €15
Anderhalf uur kijken naar dampende soepkommen gevuld met verse noedels en verfijnde bouillons op een lege maag, het zou barbaars zijn. We eten daarom eerst een heerlijke kom ramen en kijken daarna naar de nieuwe culinaire film Ramen Shop.

Na het overlijden van zijn ouders besluit ramen chef Masato tijdelijk de deuren van het familierestaurant te sluiten en af te reizen naar Singapore. Het belangrijkste bezit dat hij meeneemt is het dagboek van zijn Singaporese moeder. Wat volgt is een aandoenlijke zoektocht naar verloren familieleden én verloren familierecepten.

Koop hier je kaartjes
 


Priorat met wijnproeverij

zo 2 jun, 14.30 uur | Filmzaal 4 | €20

‘’De beste wijn is wijn met een verhaal.” In de documentaire Priorat zien we hoe de Spaanse regio zich terugvecht tot een van de belangrijkste wijnregio’s ter wereld. Na afloop laat Arjen van Sluijs -vinoloog van het jaar 2019- ons de lekkerste Priorat wijnen proeven.

Met zijn dorre grond en onherbergzame landschap behoort Priorat van oudsher tot de armste regio's van Catalonië. Niemand gaf eind jaren zeventig dan ook maar een cent voor de plannen van een groep visionaire hippies om de ooit florerende wijnindustrie uit de zeventiende eeuw weer nieuw leven in te blazen. En toch flikten ze het! We heffen het glas met drie verschillende Priorat wijnen en als afsluiter de mythische Clos Mogador.

Klik hier voor kaartjesFOOD TOURS 
Typisch Bosch (UITVERKOCHT)
za 4 en za 18 mei, 13.30 uur | €25 / Supporter €22,50

We verkennen bijzondere food concepten in de stad en koppelen die aan de historie.

Ook duiken we in ‘typisch Bossche’ termen zoals ondernemerschap, gastvrijheid en bourgondisch. De Bossche Bol is niet inbegrepen, het is een tour met een twist, dus verwacht andere lekkere dingen! Na de tour heb je inspiratie op gedaan en nieuwe leuke plekken en weetjes opgedaan. Wist je bijvoorbeeld waarom de hele stad vroeger naar vis rook? Neem je eigen fiets mee!

Klik hier voor kaartjesVoedsel en de stad
za 11 (uitverkocht) en za 25 mei, 13.30 uur | €25 / Supporter €22,50

Tijdens deze fietstocht ontdekken we welke rol voedsel speelde sinds het ontstaan van onze stad.

We zien hoe de voedselproductie leek te verdwijnen naarmate de stad groeide en hoe die nu op verschillende manieren in de stad terug lijkt te komen. We zien geen boerderijen of fabrieken in de stad en tóch hebben we allemaal genoeg te eten. Hoe werkt dit en wordt er dicht bij huis inderdaad nauwelijks voedsel geproduceerd? Neem je eigen fiets mee! 

Koop hier je kaartjesGOESTING MET DE FAMILIEPeuterpret (2+) - Storm
do 30 mei, 11.00 uur | Filmzaal 4 | €12,50 / Kind €10 / Supporter €10

De kleine mag op schoot en het licht blijft een beetje aan zodat het niet te spannend is, dé ideale kennismaking met film. Speciaal voor Goesting gaan we na de film proeven!

Storm is 3 jaar oud en verhuist met zijn vader, moeder en kleine broertje vanuit Denemarken naar Bangkok. Daar is alles nieuw voor hem, iedereen praat anders en er rijden tuk-tuks over straat. Ook het eten verwondert hem. Ze eten hier heel andere dingen! Na deze betoverende korte documentaire voor de allerkleinsten, proeven we Thaise lekkernijen.

Klik hier voor kaartjesCasper & Emma op zoek naar de schat met familiepicknick (4+)
do 30 mei, 11.30 uur | Filmzaal 2 | €15 / Kind €12,50 / Supporter €12,50

Ahoy! We gaan op avontuur met Casper en Emma. Op vakantie aan zee vinden ze een oud kistje met zeldzame spulletjes en een rebus. Leidt dit naar een verborgen schat?

Na de film eet je samen met je familie goudgele lekkernijen als kibbeling en friet én ontvang je een rebus zoals Casper en Emma. Weet je ‘m te ontcijferen? Dan vind je misschien zelf wel een schat…

Klik hier voor kaartjesGruwelijke rijmen met gruwelijk lekkere hapjes (7+)
do 30 mei, 14.30 uur | Filmzaal 2 | €15 / Kind €12,50 / Supporter €12,50

In een hilarische en poëtische mix komen bekende sprookjes voorbij, op smaak gebracht door Roald Dahl. Daarna ga je gruwelijk smullen van sprookjesachtige lekkernijen.

Worden Sneeuwwitje en Roodkapje beste vriendinnen? Eet de wolf liever grootmoeders of biggetjes? En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Knibbel, knabbel, knuisje!

Koop hier je kaartjesDe beste kleine koekenbakker van Den Bosch (tot 12 jaar)
Win een filmbezoek met de hele klas!
do 30 mei, 14.00 uur | Serre | gratis

Aan de bak! Kleine koks opgelet: Wij zijn op zoek naar de lekkerste huisgemaakte koekjes!

Ben jij een koekenbakker in de dop? Lever 10 van jouw lekkerste koekjes in en laat ze beoordelen door de jury. Zijn jouw koekjes het lekkerste? Dan win je een filmbezoek met de hele klas!

Geef je snel op! Er mogen maar 15 kinderen mee doen, de jury moet namelijk wel alle koekjes kunnen proeven. 

Kijk snel hier
 IN HET RESTAURANTGoestingtafel
wo 8, 15, 22 en 29 mei, 19.00 uur | €32,50

Naast de ronde van Vlaanderen, Kuifje en charmante dialecten heeft de zuiderbuur ons meer te bieden: de bourgondische Belg. Iedere woensdag in mei kun je aanschuiven aan de Goestingtafel in het restaurant. 

Onze nieuwe chef Jeroen Tromp zorgt voor mooie gebraad, prachtige vis, de lekkerste groenten. Wij zetten de wijn en water op tafel. De rest is aan jou en het gezelschap aan tafel. Onverwachte ontmoetingen en verhalen van je tafelgenoten. Laat je verrassen, laat het je smaken.

Reserveer hierGoesting op de menukaart
De hele maand mei

De hele maand mei hebben we een Vlaamse menukaart in het restaurant. 

Gentse waterzooi, Brusselse wafels, Vlaamse friet, slibtongetjes, garnaalkroketten allemaal te voorzien van onze mooie selectie Belgische bieren.