Festival Cement

Van 20 t/m 28 maart zie je mooie voorstellingen, ook in de Verkadefabriek

Festival Cement is het festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken. Op allerlei plekken in ‘s-Hertogenbosch, met het WerkWarenHuis op de Tramkade als festivalhart, zit je met je neus bovenop bijzondere voorstellingen. Een intieme ontmoetingsplek voor publiek, makers en professionals. Festival Cement 2020 vindt plaats van 20 t/m 28 maart.

Kaarten voor de voorstellingen koop je rechtstreeks bij Festival Cement.

Als Supporter krijg je korting
Heel fijn! Speciaal voor jou hebben we een korting voor je afgesproken van €2. De korting is geldig op alle voorstellingen van Festival Cement die in de Verkadefabriek te zien zijn. Heb je een Theaterpas of Jaarkaart? Dan hebben we ook goed nieuws voor je: je kunt de voorstellingen van Festival Cement (alleen die in de Verkadefabriek te zien zijn) voor niets bezoeken. In de Supportermail van 15 februari heb je de kortingscode ontvangen waarmee je kaarten kunt bestellen. 


Wat staat er in de Verkadefabriek op het programma?

De Vlieg - Ouder
vr 20 mrt 20.00 uur, za 21 mrt 19.00 uur, ma 23 mrt 21.00 uur | Grote Zaal

De Vlieg presenteert Ouder, een droogkomisch familiedrama over moeders en dochters. De eenenzestigjarige Annelies vindt het geen fijne gedachte dat ze bij haar net overleden moeder moet wachten tot haar dochter er is. Als de bel gaat, realiseert ze zich dat ze de nachtzorg is vergeten af te zeggen. Ene Yvo staat voor de deur. Wanneer dan eindelijk haar dochter Lotte aankomt, wordt ze verrast door een vreemde warme sfeer in een steenkoud huis. Schuilt het grootste leed van de mens niet in het kleine kwaad van alledag?


Etuwe Bright Junior / Star Boy Collective / Ahilan Ratnamohan - Look On The Bright Side
vr 20 mrt 20.00 uur, do 26 en vr 27 mrt 21.00 uur | Kleine Zaal
Ooit kwam Etuwe Bright Junior naar Europa om zijn voetbalcarrière uit te bouwen. Nu werkt hij zonder diploma in een fabriek. In Look On The Bright Side onderzoekt Junior zijn eigen droom: het sterrendom. Zijn schijnbaar absurde poging om een ster te worden, biedt een blik achter de schermen van de roem. Welke mechanismen in onze maatschappij bepalen wie ‘het maakt’? En onder welke omstandigheden?


Andreas Hannes - Tremble
zo 22 mrt 19.00 uur | Grote Zaal

Choreograaf Andreas Hannes vertrekt na The City - A skipping piece waarmee hij vorig jaar op Festival Cement te zien was, in Tremble opnieuw vanuit de beweging van het huppelen. Een groep dansers begint aan een reis zonder bestemming. Op muziek van componist Rival Consoles bewegen ze in geometrische patronen over het podium en vallen in en uit het ritme. Samen vormen ze een lichaam dat zich dynamisch door de ruimte verplaatst.


House of Nouws - Stil of ik schiet (6+)
zo 22 mrt 15.00 uur, ma 23 mrt 19.00 uur, zo 28 mrt 15.00 uur | Kleine Zaal

Stil zijn is goed. Het maakt je rustig. Maar het is ook erg moeilijk. De meeste kinderen kunnen er niks van en veel volwassenen trouwens ook niet. We praten de dagen vol en zorgen dat het nooit stil wordt. In Stil of ik schiet besluit een kind niet meer te praten en niemand weet waarom. Ten einde raad halen de ouders een stiltemeester in huis, de Goeroe.


Ira Brand - Ways To Submit
di 24 mrt 17.00 uur, wo 25 mrt 19.00 uur, do 26 mrt 21.00 uur | Matzerruimte

Ways To Submit is een performance van Ira Brand over dominantie en onderwerping. Over de manieren waarop we toegeven en de manieren waarop we de leiding nemen. Ways To Submit nodigt je uit bij een fantasie, een spel, een dialoog, een performance, een gevecht: een reeks duetten waarin macht aan het werk is.


Judith Clijsters vs. Patrick Housen - I STILL REMAIN X
di 24 mrt 19.00 uur, wo 25 mrt 17.00 uur, do 26 mrt 17.00 uur | Grote Zaal

Met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist/muzikant Patrick Housen en danseres/choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen. Verwikkeld in hun eigen discipline, universum en patronen, is het de uitdaging elkaar te vinden. Te midden van een wereld waar tegenstellingen steeds groter worden, zoekt I STILL REMAIN X naar tolerantie en verbinding.


Silke Huysmans & Hannes Dereere - Pleasant Island
di 24 en wo 25 mrt 21.00 uur | Kleine Zaal

Verborgen in de Stille Oceaan ligt het kleine eiland Nauru, ooit Pleasant Island genoemd. Vandaag de dag is alle natuurlijke rijkdom uitgeput en is het eiland het toneel van vluchtelingenkampen. Documentair theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere gaan, aan de hand van interviews en gesprekken die ze op het eiland opnamen, op zoek naar een perspectief. Welke vooruitzichten blijven er over op een plek die ecologisch en economisch ten gronde werd gericht?


Sandman - Transmute
za 28 mrt 21.00 uur | Grote Zaal

In onrustige tijden voelt het geruststellend te kunnen zeggen dat we stevige grond onder onze voeten hebben. Wanneer de grond onder de voeten vandaan geslagen wordt, wankelt het zelfbeeld. In Transmute, het eerste groepswerk van choreografe Sabine Molenaar, wordt bekende bodem opeens drijfzand en zakken we langzaam weg in een onbekende, wonderlijk onalledaagse wereld.
Onder de naam Sandman maakt Sabine beeldrijke voorstellingen waarin de associatieve logica van het dromen regeert.

 

Bekijk hier het volledige programma van Festival Cement en koop je kaarten.  

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!