Het Mooie Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival

Zondag 19 juni

De kaartverkoop is begonnen!

Dompel je onder in de fantasiewereld uit de mooiste kinderboeken tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival!

Op zondag 19 juni strijkt voor de derde keer het festival neer in Den Bosch en komen de hele dag kinderboeken tot leven. De jongste kinderen (4 t/m 6 jaar) gaan op reis naar Marrakesh, ze ontmoeten de slimme spin Anansi uit Afrika en gaan op pad met boswachter Tim. Oudere kinderen (7 t/m 10 jaar) reizen af naar Doggerland, een plek onder de Noordzee én Terra Ultima, een pas ontdekt continent. We luisteren naar spannende verhalen en mooie muziek. En dat allemaal samen met kinderboekenschrijvers en illustratoren. Zondag 19 juni is het zover!

Klik hier voor kaartjes en meer info 4 t/m 6 jaar
Klik hier voor kaartjes en meer info 7 t/m 10 jaar

* Zowel volwassenen als kinderen hebben een toegangskaartje nodig. Supporterstickets zijn alleen te koop als je Vriend van de Verkadefabriek bent.

KINDEREN VAN 4 T/M 6 JAAR

Van een markt in Marrakech tot een zee van liefde.

De route voor kinderen tot zeven jaar brengt je onder meer naar Marrakech. Ruik je de heerlijke geur van verse kruiden al? Hasna en Lisa vertellen over de vakanties uit hun jeugd en over die keer dat ze hun moeder kwijtraakten op de markt. Gelukkig schoten de acrobaten te hulp. Samen bouwen we een enorme menselijke toren van... papier! Of treed binnen in de wereld van Don en Sjon. Hier leer je alles over geluk én doen we een wedstrijdje planken. Genoeg geplankt? Ga verder op ontdekkingstocht. Dompel je bijvoorbeeld onder in een zee van liefde en laat je verrassen door een vertederende beer en een pinguïn die in niks op elkaar lijken, maar toch niet zonder elkaar kunnen. Nog niet genoeg van deze reis? Ontmoet dan de slimme spin Anansi uit Afrika. Zou hij zijn vrienden te slim af zijn, of leren ze hem dit keer een lesje? Of leer de kneepjes van het vak van boswachter Tim, zodat ook de dierenwereld in het bos voor jou geen geheimen meer kent!

Aanwezige schrijvers en illustratoren: Iven Cudogham, Hasna Elbaamrani, Lisa Boersen, Catharina Valckx, Jan Paul Schutten, Boswachter Tim Hogenbosch.

Uitverkocht

KINDEREN VAN 7 T/M 10 JAAR

Van Doggerland naar Terra Ultima.

Kinderen vanaf zeven jaar stappen via de blauwe deur het klaslokaal van meester Tom in. Deze meester kan voorlezen als de beste. En wat heeft hij te maken met de beroemde schrijfster Tonke Dragt? Linda Dielemans en Djenné Fila nemen je mee naar Doggerland: een plek die nu onder de Noordzee ligt, maar waar vroeger mensen, mammoeten en reuzenherten liepen. Voor hun tent van dierenvellen kom je alles te weten over ijswoestijnen, reusachtige watervallen en verwoestende vloedgolven. Of luister naar het spannende verhaal over Lennox en het Onzichtbare Ziekenhuis en maak je eigen geluksamulet. Wie durft, reist ook naar het pas ontdekte continent Terra Ultima. Maak kennis met nieuwe diersoorten als het Lieveheersbeertje, die er veel aaibaarder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Of luister naar de mooie liedjes die muzikaal duo Luc & Marcelle maakten bij de gedichten van Rian Visser. En teken ondertussen mee. Weet jij hoe je een brok in je keel tekent? Of een gat in de dag?

Aanwezige schrijvers en illustratoren: Linda Dielemans, Djenné Fila, Rindert Kromhout, Raoul Deleo.

Klik hier voor kaartjes

Goed om te weten

Net als vorig jaar koop je een kaartje voor een vaste route met tijdslot. Let goed op dat je een kaartje voor de juiste leeftijdscategorie bestelt! Een route duurt ongeveer 2,5 uur, maar je kunt ‘m natuurlijk zo lang of zo kort maken als je zelf wilt.

Kaartjes voor kinderen en volwassenen kosten €10 / Supporter €8,50.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), Bibliotheek Gelderland Zuid (Nijmegen) en De Verkadefabriek (Den Bosch), en is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Fiep Westendorp Foundation, Gemeente Nijmegen en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Pieter Gaudesaboos.

Kies een taal