IDFA
Extended (van do 19 t/m wo 25 nov)

IDFA

Extended (van do 19 t/m wo 25 nov)

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam komt naar de Verkadefabriek met het motto: in een jaar als dit, hebben we film meer nodig dan ooit tevoren. Er staat een buitengewone editie te wachten, met zeven films die reflecteren op de schoonheid en noodzaak van goede film. Die niet alleen verbindend en relevant zijn, maar ook essentieel. Geniet een week lang van de mooiste documentaires op het witte doek.

Vanaf eind januari 2021 zal ook traditiegetrouw het The Best of IDFA on Tour programma met festivalwinnaars bij ons te zien zijn. Kaarten daarvoor gaan in december in de verkoop. De zeven documentaires uit het IDFA Extended programma zijn geen onderdeel van The Best of IDFA.HET PROGRAMMA
Notturno - Gianfranco Rosi
Do 19 nov, 19.20 uur
Impressionistisch verslag vanuit de grensregio’s van Irak, Syrië en Libanon. In zijn kenmerkende bloedmooie stijl toont Rosi de ellende en de veerkracht van het dagelijks leven in deze door decennialange strijd en onderdrukking gegeselde regio.
Klik hier voor kaartjes


Gunda - Viktor Kosakovskiy
Vr 20 nov, 19.20 uur
Minimalistisch en meditatief monument voor zeug Gunda en haar pasgeboren biggen, met bijrollen voor extatische koeien en een éénpotige kip. De aanstekelijke zwart-witbeelden vormen een betoog dat geheel voor zichzelf spreekt.
Klik hier voor kaartjes


Bloody Nose, Empty Pockets - Bill Ross IV, Turner Ross
Za 21 nov, 19.20 uur
In een donkere buurtkroeg aan de buitenrand van Las Vegas komen de vaste bezoekers nog een keer langs om zich te laven aan de drank en elkaar. Een ode aan de typisch Amerikaanse dive bar, die onverwacht nostalgische gevoelens oproept.
Klik hier voor kaartjes


The Mole Agent - Maite Alberdi
Zo 22 nov, 15.20 uur
In deze mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardentehuis. Wat begint als een droogkomisch detectiveverhaal biedt gaandeweg een intieme blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.
Klik hier voor kaartjes


Nothing but the Sun - Arami Ullón (openingsfilm IDFA)
Ma 23 nov, 17.00 uur
Mateo Sobode Chiqueño trekt al jaren met een antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay om gesprekken, verhalen en liedjes op te nemen. Dit erfgoed bevat aangrijpende getuigenissen van een verdwijnende inheemse cultuur.
Klik hier voor kaartjes


Songs of Repression - Marianne Hougen-Moraga, Estephan Wagner
Di 24 nov, 19.20 uur
De gruwelijkheden die ooit plaatsvonden in een Duitse sekte in Chili spelen de voormalige, achtergebleven leden nog steeds parten. Ze maken er het beste van door de kolonie om te vormen tot toeristische attractie.
Klik hier voor kaartjes


Silence of the Tides - Pieter-Rim de Kroon
Wo 25 nov, 19.20 uur
De tijd glijdt adembenemend voorbij in dit filmische hoogstandje rondom het Waddengebied. Een film die in- en uitademt op het ritme van de getijden, over de breekbare relatie tussen mens en natuur.
Klik hier voor kaartjes
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!