VF*Cadeau
Daar kun je wat mee!

VF*Cadeau

Daar kun je wat mee!

Een boek, een bon én chocolade samen in een koektrommel: één blik beleving.
 
Onze VF*Cadeaubon laat zich graag geven. Nóg leuker is het VF*Cadeau: een authentieke Verkadefabriek trommel met daarin een boek (keuze uit zes titels) en natuurlijk de VF*Cadeaubon.
 
Losse prijzen
VF*Cadeaubonnen zijn er van €7,50 / €10 / €12,50 en €15. Meer info over onze cadeaubonnen
 
Verkadefabriek blik: €5
Boek (Colibri formaat): €12,50
Verkade chocoladereep: €4

Mooi om te geven en héél fijn om te krijgen.


Boektitels
 
Torgny Lindgren - Het licht
Een vrijgezelle boer brengt in plaats van een bruid een drachtig konijn met de Ziekte mee naar zijn afgelegen dorp. Met fatale gevolgen: de boer sterft nog diezelfde dag, en slechts zes dorpsgenoten overleven de plaag. Hoe moeten de bezittingen van de talloze doden worden verdeeld? In de chaos die ontstaat, vervaagt het verschil tussen waarheid en leugen, werkelijkheid en inbeelding, totdat de bewoners uiteindelijk hun greep op het leven herwinnen.

Kader Abdolah - Het huis van de moskee
Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan, het hoofd van de bazaar. Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die kent onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde wordt haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren.

Herta Müller - Ademschommel
Januari 1945. Roemenië, dat aan de kant van Hitler stond, heeft al gecapituleerd en de Duitstalige minderheid van de bevolking leeft in angst. De Russische overwinnaars eisen als vergelding alle Duitse mannen en vrouwen tussen de zestien en zesenveertig op voor de "wederopbouw' van de Sovjet-Unie. Leopold Auberg wordt als zeventienjarige in een veewagen naar de Russische steppe afgevoerd en komt vijf jaar later getraumatiseerd terug. De ervaring bepaalt zijn verdere leven.

Anne Delbee - Camille Claudel, een vrouw
De stormachtige en tragische levensgeschiedenis van Camille Claudel; leerlinge, collega en minnares van de befaamde beeldhouwer Auguste Rodin.Waarom kreeg Claudel, ondanks haar onmiskenbare talent, nooit de roem en de erkenning die haar mannelijke collega’s wel ten deel vielen?En waarom moest ze dertig jaar van haar leven in een krankzinnigengesticht doorbrengen?

Maria Angels Anglada - De vioolbouwer van Auschwitz
Auschwitz, een mensonwaardig oord, waar niemand opkijkt van geweld, lijfstraffen of de dood. De gevangenen, onder wie de Joodse Daniel, zijn murw door de ellende waarin ze verkeren. Daniel weet zich in die hel staande te houden door als timmerman te werken. Dan ontdekt de kampcommandant Daniels ware beroep en hij daagt hem uit een viool te maken met een perfect geluid. Daniel gaat aan de slag, niet wetend wat de gevolgen zijn als hij in de opdracht zal falen.