Onze winkel
Ontworpen en gebouwd door Piet Hein Eek, met duurzame, eerlijke en mooie spullen

Onze winkel

Ontworpen en gebouwd door Piet Hein Eek, met duurzame, eerlijke en mooie spullen

We mogen weer! Vanaf woensdag 28 april is ons terras geopend. Elke dag, van 12.00 uur tot 18.00 uur.
We hopen vanaf 26 mei ook de rest van de Verkadefabriek weer te mogen openen. 

Tot die tijd kun je in de winkel ook nog niet rondsnuffelen. Wel hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan de Verkadefabriek webwinkel en.. die is inmiddels online! Komt dat even héél goed uit.

In de vitrine... van het world wide web
Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen en nu nóg makkelijker in huis te halen: de duurzame, eerlijke en mooie spullen uit onze winkel. Ze staan normaal gesproken in de speciaal door Piet Hein Eek ontworpen vitrine, maar omdat je daar even niet terecht kunt vind je vanaf nu alles ook online. Of het nou duurzaam van ver komt, of ontworpen is door designers van dichtbij: in een mum van tijd heb je de spullen uit onze winkel bij jou in huis. Het ‘verliefd op Brabant-huisparfum’, de upcycled glazen van Original Home, VF honing van de bijen op ons dak, biologische thee, duurzame lunchzakjes of de állerlekkerste bonbons van Friandries. Kiezen, klikken en klaar. 


In de Verkadefabriek gebeurt veel, heel veel. 
Je kunt bij ons lekker eten in het restaurant of een drankje drinken in het café. We vertellen verhalen in de filmzalen en theaterzalen. We denken na over de wereld waarin we leven en die wereld is groter dan wijzelf.


En: we hebben een winkel. En ook de winkel vertelt verhalen. De winkel is speciaal voor de Verkadefabriek ontworpen en gebouwd door Piet Hein Eek.

De collectie bestaat uit duurzame, eerlijke en mooie producten. Ontworpen door designers van dichtbij. Of juist duurzaam laten maken van ver, verder dan onze neus lang is. 

We verkopen collector's items uit de collectie van de Verkadefabriek en ook boeken. Omdat we geloven dat de samenwerking met anderen bijdraagt aan het vergroten van jouw en onze wereld, is er ook een bescheiden Boekhandel Adr. Heinen in de Verkadefabriek.

Een greep uit de collectie:
Verkadefabriek honing, onze eigen oranje kop en schotel en de eco Retulp thermosbeker met VF logo: Retulp doneert per verkochte fles 1000 keer de inhoud ervan aan drinkwater aan ontwikkelingslanden. Ook verkopen we het City Food & Film-tafelkleed en de paraplu in de stijl van onze zonneschermen, beide ontworpen door Saskia van der Linden. 

Ook producten van gerecyclede materialen vind je in onze winkel. Zo verkopen we duurzame tassen van Labé, die ze maken van de grote banners bij de ingang. Ook de schorten die ze maken van de filmbanners, zijn in de winkel te krijgen. En wat dacht je van drinkglazen gemaakt van lege wijnflessen uit Tanzania? De flessen worden opgehaald bij hotels en restaurants, schoongemaakt en in verschillende maten gesneden. Zo krijgt een afvalproduct van de toeristenindustrie op Zanzibar een tweede leven als Original Home-glas. Milieuvriendelijk en sociaal!

Sociaal en eerlijk zijn ook de Soap Flakes van Cool Soap, gemaakt met olijfolie van het Griekse eiland Aegina: in kleine traditionele werkplaatsen wordt de 100% natuurlijk zeep handgemaakt.

En dichter bij huis: de speciaal voor de Verkadefabriek ontworpen kaasplank, gemaakt door én van Bredase Bomen.

In de vitrine kun je zien welke mooie spullen er allemaal te koop zijn. Te koop bij de kassa, waar ook mooie ansichtkaarten staan. 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!