Duurzaam

Duurzaam

“Ändere die Welt: sie braucht es”, sprak Bertolt Brecht ooit. Daar kunnen we ons wel in vinden. Je moet soms dingen veranderen, voorbij vandaag kijken om het morgen ook goed te hebben. En te houden. Dat doen we dan ook in de Verkadefabriek. Door zo duurzaam en verantwoord mogelijk te denken en te werken.

Zo kiezen we in ons café-restaurant voor biologische en ambachtelijke ingrediënten. Alle koffie en thee is biologisch en fairtrade bijvoorbeeld. Al onze wijnen op de kaart zijn biologisch, alle vis en schaaldieren duurzaam. We werken veel met lokale leveranciers en met de groenten van het seizoen. En als je een karaf water bestelt, vragen we je mee te doen met de actie Friends for Life; je betaalt dan € 1 voor je water, waardoor een leerling in Kenia een dag naar school kan.

We kiezen voor duurzame energie in de Verkadefabriek. Met effectieve isolatie en zonnepanelen op het dak van de Grote Zaal, die jaarlijks pakweg 35.000 kWh elektriciteit opwekken. We vervingen vrijwel alle verlichting voor zuiniger led’s, ‘vergroenden’ de omgeving en het gebouw en houden zo’n 50.000 bijen. Een groepje medewerkers ontfermt zich over de biodiversiteit rondom de Verkadefabriek.

Ook in onze winkel kiezen we voor duurzame, eerlijke en mooie producten. Ontworpen door designers van dichtbij. Of juist duurzaam laten maken van ver, verder dan onze neus lang is. In de collectie zit onder andere Verkadefabriek honing van onze bijen, duurzame tassen van Labé gemaakt van onze banners bij de ingang en schorten van de mooiste filmdoeken. 

En hoewel we staan te springen als je ons met de fiets of het openbaar vervoer bezoekt, weten we ook dat dat niet altijd haalbaar is. Niet voor iedereen. Daarom vanaf dit jaar: laadpalen voor elektrische auto's. Je vindt ze op P1, aan de achterzijde van de Verkadefabriek. Een fijne aanwinst, óók voor onze planeet. 

We kiezen ten slotte voor betrokken vrijwilligers, onze zaalwachten bijvoorbeeld. Voor werkervarings- en stageplekken bij techniek, marketing, horeca. Voor de nijvere schoonmakers van Schoongewoon, de unieke coöperatieve schoonmaakorganisatie waarbij de medewerkers ook ondernemer zijn.

En zo helpen we, samen met onze bezoekers, de wereld een beetje te veranderen. Omdat het nodig is.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!