Huisgezelschappen

Huisgezelschappen. De Verkadefabriek verbindt zich aan vier theater- en dansgezelschappen, werkt intensief met ze samen. En dat doen we graag. Omdat wij geloven in hun creatieve kracht. Omdat deze makers een frisse blik hebben en verrassen. En omdat ze staan voor kwaliteit, net als wij. Vaak beleven de huisgezelschappen bij ons hun try-outs en premières. Over hun plannen voor komend seizoen vertellen ze zelf

Pia Meuthen/Panama Pictures
"In O, wat mooi is Panama! een boek van kunstenaar en schrijver Janosch gaan een beer en een tijger op zoek naar Panama het land waar het leven zoveel mooier schijnt te zijn dan thuis. Hier komt onze naam vandaan – Panama Pictures. Omdat we ons herkennen in de zoektocht, omdat we de verbeelding willen prikkelen niet met woorden maar met beweging. We maken voorstellingen op het snijvlak van dans en circus die het risico omarmen, ongepolijst zijn en toch poëtisch. Ons gaat het niet om het spektakel. We willen je meenemen in ons verhaal, onze beweging laten ervaren. Dansende mannen staan bij ons in de spotlight. De rauwheid van hun bewegingen en het samengaan van kracht en overgave maken onze taal uit. We zijn een gezelschap met performers uit verschillende landen en hebben regelmatig internationale tournees, maar thuis voelen we ons in de Verkadefabriek vanwege de openheid en warme sfeer. Hier werken we onze voorstellingen uit, gaan we in première en hier ontmoeten we jullie, ons publiek." (Pia Meuthen artistiek leider/choreograaf en Mieke Lamar zakelijk leider)

Lucas De Man
"Na het fijne en succesvolle project OOG Den Bosch begin ik aan mijn tweede grote project voor Den Bosch: WOLK. Het thema is stad van de toekomst en het beeld dat we hiervoor bedacht hebben is dat van een wolk. Het project komt uit in 2016 maar we zijn er nu al aan begonnen. Opnieuw willen we veel mensen en organisaties verbinden met onze kunst. In 2015 kan je gelukkig nog allerlei werk van mij zien zoals: de Toren van Babel, de voorstelling Romeo en Julia, LOS en mijn bijdrage aan Boulevard 2015 wat als werktitel 'in search of Europe' heet. Genoeg te zien, te doen en te beleven dus, ik kijk uit naar weer een mooi seizoen in Den Bosch." Lucas De Man

Theater Artemis

“Beste inwoner van Den Bosch. Ik weet niet of wij elkaar kennen. Ik ben die rooie die ’s ochtends en aan het eind van de middag iets te hard door de Hinthamerstraat fietst. Ik loop wel eens interessant te doen met een opschrijfboekje in het Bossche Broek, maar bovenal lach, denk, dans, verzin en twijfel ik in de repetitiestudio van mijn gezelschap Theater Artemis. We zijn een gezelschap voor kinderen, jongeren en volwassenen, dat helemaal op zichzelf staat, dat nergens anders op lijkt, maar dat ons wel weet te raken in ons menszijn. Onze voorstellingen moeten een plek zijn waar we onze schroom voor even van ons afzetten. En waar we elkaar dingen vertellen waarvan we nooit hadden gedacht dat we ze ooit zouden durven zeggen.” Jetse Batelaan (artistiek leider)

Matzer Theaterproducties

"MATZER maakt transparant en gelaagd theater, waarmee we midden in de maatschappelijke werkelijkheid willen staan. Onze theatertaal is herkenbaar en toegankelijk, vertrouwd en vernieuwend. Vanuit onze repetitieruimte in de Verkadefabriek maken we onderscheidend, authentiek en persoonlijk theater, vanuit de overtuiging dat een voorstelling een intense beleving kan zijn voor een zo divers mogelijk publiek. De acteurs zijn mensen van vlees en bloed, waarmee je je als toeschouwer kunt verbinden. MATZER streeft naar theater dat ongemakkelijk mag zijn, omdat het ons confronteert met de beperkingen van ons eigen perspectief, maar dat ook heilzaam en verbindend is. Dit seizoen doen we dat met o.a. Hart, een remake van de voorstelling waar het in 2003 ooit allemaal mee begon. Met Fokka Deelen en Wendell Jaspers. En uiteraard gaan we door met MATZER op Zondag, Het Politieke (dat tijdens 24u VF haar aftrap kende) en met het ontwikkelen van voorstellingen voor iets verder in de toekomst." Madeleine Matzer (artistiek leider MATZER Theaterproducties)

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!