Kerngezelschappen

Kerngezelschappen. De Verkadefabriek verbindt zich aan vijf theater- en dansgezelschappen, werkt intensief met ze samen. En dat doen we graag. Omdat wij geloven in hun creatieve kracht. Omdat deze makers een frisse blik hebben en verrassen. En omdat ze staan voor kwaliteit, net als wij. Vaak beleven de kerngezelschappen bij ons hun try-outs en premières. Over hun plannen voor komend seizoen vertellen ze zelf

Pia Meuthen/Panama Pictures
“Ons gezelschap Panama Pictures maakt, met een internationale cast van dansers en acrobaten, voorstellingen op het snijvlak van dans en circus. Alledaagse handelingen laten we uitgroeien tot dynamische dans. Die dan als vanzelfsprekend overvloeit in spectaculaire acrobatiek. Zo proberen we persoonlijke verhalen in beweging te vatten. Dit seizoen geven we de dansvloer aan mannen. Want echte mannen dansen! In onze nieuwe productie Alpha - de nieuwe wildernis portretteer ik het ‘old boys network’. Sinds het begin van de financiële crisis weten we hoeveel invloed het gedrag van bankiers, bestuurders en andere topmannen op ons dagelijks leven heeft. Met ironie leg ik de honger naar macht bloot en laat ik, zonder te moraliseren, zien hoe dun de laag beschaving soms kan zijn.’ Pia Meuthen (choreograaf Panama Pictures)

Het Zuidelijk Toneel/Lucas De Man
"Na het fijne en succesvolle project OOG Den Bosch begin ik aan mijn tweede grote project voor Den Bosch: WOLK. Het thema is stad van de toekomst en het beeld dat we hiervoor bedacht hebben is dat van een wolk. Het project komt uit in 2016 maar we zijn er nu al aan begonnen. Opnieuw willen we veel mensen en organisaties verbinden met onze kunst. In 2015 kan je gelukkig nog allerlei werk van mij zien zoals: de Toren van Babel, de voorstelling Romeo en Julia, LOS en mijn bijdrage aan Boulevard 2015 wat als werktitel 'in search of Europe' heet. Genoeg te zien, te doen en te beleven dus, ik kijk uit naar weer een mooi seizoen in Den Bosch." Lucas De Man

Theater Artemis
“Beste inwoner van Den Bosch. Ik weet niet of wij elkaar kennen. Ik ben die rooie die ’s ochtends en aan het eind van de middag iets te hard door de Hinthamerstraat fietst. Ik loop wel eens interessant te doen met een opschrijfboekje in het Bossche Broek, maar bovenal lach, denk, dans, verzin en twijfel ik in de repetitiestudio van mijn gezelschap Theater Artemis. We zijn een gezelschap voor kinderen, jongeren en volwassenen, dat helemaal op zichzelf staat, dat nergens anders op lijkt, maar dat ons wel weet te raken in ons menszijn. Onze voorstellingen moeten een plek zijn waar we onze schroom voor even van ons afzetten. En waar we elkaar dingen vertellen waarvan we nooit hadden gedacht dat we ze ooit zouden durven zeggen.” Jetse Batelaan (artistiek leider)

Matzer Theaterproducties
"MATZER maakt transparant en gelaagd theater, waarmee we midden in de maatschappelijke werkelijkheid willen staan. Onze theatertaal is herkenbaar en toegankelijk, vertrouwd en vernieuwend. Vanuit onze repetitieruimte in de Verkadefabriek maken we onderscheidend, authentiek en persoonlijk theater, vanuit de overtuiging dat een voorstelling een intense beleving kan zijn voor een zo divers mogelijk publiek. De acteurs zijn mensen van vlees en bloed, waarmee je je als toeschouwer kunt verbinden. MATZER streeft naar theater dat ongemakkelijk mag zijn, omdat het ons confronteert met de beperkingen van ons eigen perspectief, maar dat ook heilzaam en verbindend is. Dit seizoen doen we dat met o.a. Hart, een remake van de voorstelling waar het in 2003 ooit allemaal mee begon. Met Fokka Deelen en Wendell Jaspers. En uiteraard gaan we door met MATZER op Zondag, Het Politieke (dat tijdens 24u VF haar aftrap kende) en met het ontwikkelen van voorstellingen voor iets verder in de toekomst." Madeleine Matzer (artistiek leider MATZER Theaterproducties)