Verkadefabriek
Een gebouw in beweging

Verkadefabriek

Een gebouw in beweging

De Verkadefabriek is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch, het culturele hart van de stad. Met jaarlijks zo’n 6.000 activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Bekijk hier het aanbod.
 
De Verkadefabriek is iedere dag open, vanaf elf uur ’s ochtends. In de twee theaterzalen, vijf filmzalen, een Clubzaal en een prachtig café-restaurant is hier bijna altijd wat te zien en te beleven. Daarbij kiezen we voor kwaliteit; onze programmeurs zoeken het hele jaar naar juist die voorstellingen, concerten en films die je bijblijven en er toe doen.
 
De Verkadefabriek is bovendien een bruisende locatie voor toonaangevende festivals als Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en November Music. En de thuisbasis van gezelschappen Matzer Theaterproducties, Theater Artemis, Panama Pictures en stadskunstenaar Lucas De Man, waarmee we intensief samenwerken. 
 
Onze gasten
In 2015 programmeerden we ruim 6000 films en een kleine 500 voorstellingen, optredens en debatten. Daar kwamen zo’n 190.000 bezoekers naar toe. Samen met de bezoekers voor zakelijke activiteiten én bezoekers die voor andere functies komen is de Verkadefabriek met naar schatting 300.000 bezoeken per jaar een van de grootste publiektrekkers van de stad en toont aan dat publiek geïnteresseerd is in juist ook een kwalitatief en inhoudelijk interessant programma.
 
Onze missie
De Verkadefabriek gelooft dat creativiteit en een open blik menselijke eigenschappen zijn die bijdragen aan een betere samenleving en wil een plaats in de stad zijn waar dat bevorderd wordt en waar mensen van verschillend pluimage voor hun plezier naartoe komen en elkaar ontmoeten.
 
Onze sponsoren en subsidienten
De Verkadefabriek wordt structureel ondersteund door de Gemeente 's-Hertogenbosch, Fonds Podiumkunsten, Europa Cinemas en de Vrienden van de Verkadefabriek.
 
Onze organisatie
De Verkadefabriek is sinds de oprichting in 2004 een stichting met een Raad van Toezicht. De raad werkt volgens het ‘cultural governance model’. De Verkadefabriek heeft de culturele ANBI-status. We werken met 35 medewerkers en 40 vrijwilligers om het onze gasten naar de zin te maken.
 
Kijk voor uitgebreide informatie over onze organisatie onder het kopje Bedrijfsmodel, daar vind je ook het meest recente jaarverslag.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!