14075

Op 8 maart 2023 is het Internationale Vrouwendag. Een dag in het teken van strijdbaarheid van en solidariteit tussen vrouwen wereldwijd.

Theaterfestival Boulevard en MINOUX willen deze dag (nieuw) leven in blazen in ’s-Hertogenbosch. Minou Bosua doet dat vanuit haar vraag: wat betekent 8 maart anno nu voor Bosschenaren? Wie zijn, zogezegd, de Amazones van Den Bosch? Boulevard verdiept zich in het feminisme en wil ook weten hoe dit onderwerp leeft in de stad. 

Internationale Vrouwendag ‘s-Hertogenbosch is een dag vol activiteiten georganiseerd door Bossche organisaties. Van sportschool tot Huis73 en van ontmoetingsplaats tot school, ruim 30 activiteiten zijn georganiseerd om deze bijzondere dag te vieren. 

In de Verkadefabriek
De dag wordt om 8.00 uur afgetrapt in onze Studio met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door een gesproken pamflet en een korte filmvertoning gemaakt door Minou Bosua en Maasja Ooms. Zij vroegen inwoners van de stad welke vrouw (of amazone) zij deze dag een eerbetoon zouden willen brengen. Ter plekke vindt een tafelgesprek plaats. Boulevard draagt bij met een onderdeel over het streven naar een feministische praktijk in werk en leven.

Bekijk hier de volledige agenda.