Meivakantie
Er is oneindig veel te doen, zelfs nu!

Meivakantie

Er is oneindig veel te doen, zelfs nu!

Gaat alles goed thuis? Zijn alle paaseitjes gevonden? Zijn alle puzzels ondertussen af? Heb je alle boeken uitgelezen en is de stoepkrijt bijna op?

We hebben 8 super toffe meivakantie activiteiten bij elkaar verzameld. Hopelijk kunnen we er zo voor zorgen dat je je deze vakantie geen moment hoeft te vervelen. Fijne meivakantie en hopelijk tot snel!

Lente stop-motion wedstrijd - Groentespeelpakket - Taartrovers thuis - Kinderfilms - Maas TV - Sprookjes challenge - Junior Filmquiz - De man die alles weet 4+

LENTE STOP-MOTION WEDSTRIJD

Maak thuis de mooiste stop-motion film en maak kans op een leuke prijs! Geef je knuffels, LEGO, kleipoppetjes of blokjes de hoofdrol in jouw verhaal. Met fantasie kom je overal, ook als je even niet op pad kunt!

1. Zorg ervoor dat je een fijne app hebt om stop-motion filmpjes mee te maken. Stop Motion Studio is een aanrader. De app is gratis verkrijgbaar voor Apple en Android en is gemakkelijk in gebruik. Is dit je eerste keer? Dan is dit een handig linkje met goeie tips en voorbeeldje!

2. Verzin een verhaal rond het thema ‘Lente’.

3. Maak een filmpje van maximaal 2 minuten door veel foto’s met de app te maken waarbij je steeds je beer/bloem/ei etc. een klein stukje verplaatst. Zo ontstaat er beweging als je het filmpje afspeelt!

4. Ben je trots op je filmpje? Sla het op en stuur het met vermelding van naam en leeftijd naar emiliemoolenaar@verkadefabriek.nl vóór 4 mei 2020. Je maakt dan kans op 4 vrijkaartjes voor een kinderfilm naar keuze als de Verkadefabriek weer open is.

Succes met filmen! We zijn echt super benieuwd naar jullie creaties.

GROENTESPEELPAKKET

Met het groentespeelpakket van theatergezelschap Blauw Gras uit Den Bosch maak je thuis een eigen mini-voorstelling!

In het pakket vind je illustraties van groenten en slakken uit de voorstelling Groenteland en een beschrijving met inspirerende spelideeën.

Daarnaast krijg je per mail een filmpje toegestuurd van een workshop die je thuis kunt uitvoeren. Je knipt de groenten uit, plakt ze op de stokjes en.. aan de slag! Hoe lopen uien met lange benen? Hoe worden groenten verliefd op elkaar? Speel het alleen of samen, met of zonder publiek!

Klik hier en ga snel aan de slag met het groentespeelpakket!

TAARTROVERS THUIS

De Taartrovers bezorgen nu ook bij je thuis! Kijk mee, ga op onderzoek en speel met je verbeelding, want zo verander je je eigen huis, tuin of balkon in de wereld waarin jij wilt spelen. 

Iedere dinsdag en donderdag wordt op de Taartrovers Thuis webpagina een nieuwe korte film met activiteiten voor peuters en kleuters gedeeld. Klaar voor de start? Ga op ontdekking, onderzoek de verhalen, beelden, geluiden, het gevoel, de geuren en alles... wat je beleefde in de film.

Klik hier en duik samen met de Taartrovers in hele bijzondere films

KINDERFILMS OP PICL

Via Picl zie je nog steeds onze (nieuwste) films, maar dan thuis. Gewoon vanaf je bank, stoel, zitzak of hangmat.

De Grote Boze Vos
Op en rond een boerderij op het platteland spelen zich drie hilarische verhalen af. Zo verschijnt er een vleugellamme ooievaar op het erf en komen een eend en een konijn een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?

De Grote Boze Vos is de nieuwe film van Benjamin Renner, die voor zijn vorige film Ernest en Célestine een Oscar-nominatie ontving en in de prijzen viel op Cinekid.

Bekijk de film hier

Mijn bijzonder rare week met Tess
De elfjarige Sam is bang dat hij als jongste van het gezin ooit in z’n eentje zal overblijven. Daarom geeft hij zichzelf de opdracht te oefenen om alleen te zijn. Iedere dag een beetje langer. Dat gaat hem eerst nog makkelijk af, maar wordt steeds moeilijker nadat hij op Terschelling Tess ontmoet, de dochter van de doktersassistente. Sam wordt vaak niet begrepen door zijn ouders, maar bij Tess is alles anders.

Bekijk de film hier


MAAS TV: THUIS THEATER KIJKEN

Juffenballet, Boef, Lampje, Uniform, allemaal voorstellingen van Maas die de komende weken niet door kunnen gaan. Voor Maas niet leuk en voor jou niet leuk. Daarom heeft Maas een een nieuw programma bedacht: Maas TV.

Op Maas TV zie je de leukste oude Maasvoorstellingen, lekker vanaf de bank. Elke dag komt er een nieuwe voorstelling online die zeven dagen lang te zien is. Veel kijk plezier!

Ga naar Maas TV

Ook heel leuk: Maas @ Home
Allemaal in de benen, want op Maas @ Home kun je heel veel leuke dingen doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cursus niets doen (maar eigenlijk groots dromen), een Applausworkshop (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners), een Cursus schrijven voor theater of een Sing-a-long in quarantaine?

Ga naar Maas @ Home

SPROOKJES CHALLENGE

Kindertheater Pietepaf in Den Bosch heeft een hele leuke challenge bedacht... Kies een sprookje uit en vertel dit sprookje in 2 minuten! 

Je mag echt alles gebruiken. Poppen, handpoppen, tekeningen, knutselwerkjes, dansjes, rappen of door te verkleden natuurlijk. Niets is te gek!

Is het gelukt en zou je het tof vinden om jouw filmpje terug te zien op de website en Facebook pagina van Pietepaf? Dan mag je jouw filmpje opsturen naar: info@kindertheaterpietepaf.nl

Doen jullie mee? Er staan al een heleboel leuke filmpjes op de website!

JUNIOR FILMQUIZ

’t Is me wat. Kun je niet eens naar school. Of naar de film. Sa-haai! Maar je kunt wel filmquizzen!

Laat Dial Q Filmquiz nou een toffe junior filmquiz hebben. Als je op deze beveiligde link klikt, downloadt je een filmbestand met antwoordformulier.

Gedaan? Mooi, terug achter de geraniums. Nu kun je quizzen. Het filmpje kun je stilzetten. Moet je zeker doen. Want makkelijk is het niet. Neem de tijd. Vraag ‘t je ouders, of iemand met wie je goed kunt opschieten. Google. Verzin maar iets.

Noteer de antwoorden op het antwoordformulier. Onder elkaar, dan ontstaat er ook nog een filmtitel. Hint: Engelse titel van een fantasyfilm uit 1995. That's all you get.

Alles klaar? Scan of fotografeer je antwoordformulier en stuur ‘m naar info@dialq.nl. Antwoorden mag je natuurlijk ook in de mail schrijven. Hier!

Download de quiz hier!

DE MAN DIE ALLES WEET 4+

Een voorstelling die al sinds 2014 de harten van kleuters en ouders verovert. Een voorstelling die al zo vaak in de Verkadefabriek te zien is geweest dat je ze niet op een hand kan tellen. Een voorstelling die je niet mag missen. Wel gemist? Is niet erg. De voorstelling staat online!

Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. Op een vrolijke en ontregelende wijze laat deze voorstelling zien hoe de kennis van een volwassene genadeloos wordt overlopen door de nieuwsgierigheid van de kleuters in zijn publiek. 
 
★★★★★ NRC: ‘Geniaal!’
★★★★★ Theaterkrant: 'Zó onversneden goed'

Bekijk de voorstelling hier

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!