4-7-2023

Aan het werk in onze Studio: Sam Verhaeren

Sam Verhaeren (1998) is performer en maker. In 2021 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Zijn werk, als performer en maker begint vanuit het fysieke. Afgelopen jaar liep hij mee bij Dries Verhoeven om zijn makerschap verder te ontwikkelen. Momenteel doet hij vooronderzoek bij de Verkadefabriek. Zijn grote droom is om met fysieke, beeldende voorstelling internationaal te touren.

Sam: "Vanaf het moment dat de spermacel van mijn vader en de eicel van mijn moeder samen kwamen ben ik niet meer gestopt met bewegen. Pas als ik doodga stopt de beweging in mijn lichaam. Misschien verklaart dit de drang tot constante beweging, de drang dat alles door moet gaan. Want stilstand is biologisch gekoppeld aan de dood.

Ik wil een ruimte creëren waarin performers gedwongen worden om te bewegen. Daarvoor maken we een vloer met ‘Non-Newtonian fluid’. Een vloeistof die waar je overheen kunt lopen. Maar zodra je stilstaat, zak je weg."

Benieuwd naar dit project? Na een week onderzoek geeft Sam een korte presentatie, vrijdag 14 juli van 20.00 tot 20.30 uur in de Studio. De toegang is gratis, maar het aantal stoelen beperkt, dus reserveer wel een ticket. 

gratis ticket