Selectie Theaterfestival 2016 bekend
Veel was al te zien in de Verkadefabriek

Selectie Theaterfestival 2016 bekend

Veel was al te zien in de Verkadefabriek

De jury van het Theaterfestival heeft de selectie bekendgemaakt van de elf beste theatervoorstellingen uit afgelopen seizoen. De voorstellingen zullen tijdens het festival in september voor een groot deel te zien zijn in een aantal Amsterdamse theaters; een aantal hadden we eerder al in de Verkadefabriek.

Tot de genomineerden behoren De Familie Mansøn door Lars Doberman/Orkater/De Nieuwkomers en They are just kids door Toneelgroep Oostpool, waarvan de opvolger On the road hier in het nieuwe seizoen te zien zal zijn.

Liliane Brakema's afstudeervoorstelling De Wilde Eend werd genomineerd; we proberen de voorstelling in september of oktober naar de Verkadefabriek te halen. Liliane komt sowieso, ze gaat komend seizoen bij huisgezelschap MATZER Theaterproducties regisseren.

Ook genomineerd: onze ‘huismaker’ Lucas De Man, voor De Man door Europa. Ook Lucas keert komend seizoen terug, met De Man Is Lam, een zoektocht naar de hedendaagse Islamitische man.

En ook Wunderbaum werd gekozen. Zij komen in oktober naar de Verkadefabriek met het bijzondere docudrama/theaterstuk Stop Acting Now.

X