Blue Room Sessions
De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions

De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions. Een begrip! De tweewekelijkse singer-songwriterconcerten in onze Clubzaal. De eerste en de derde dinsdag van de maand klinkt internationale rootsmuziek van oude rotten en grote talenten. 

Programmeur Ad van der Laan: "Bij The Blue Room Session draait het om de muziek, de zaal en de aandacht.'' Lees het hele verhaal hier. DJ Leen blijft een vaste waarde achter de draaitafel in de pauzes.

We eindigen dit seizoen met: 

Bonnie Bishop
di 19 juni, 20.30 uur
Bonnie Bishop (Singer-songwriter en storyteller met soulvolle countryblues) werd geboren in Cincinnati, Ohio. Ze komt uit een muzikaal gezin: haar vader was bluespianist en haar moeder speelde cello. Een deel van haar jeugd bracht ze door in Houston, Texas. Momenteel woont ze in Nashville, Tennessee. 

Meer informatie

 


Het verhaal achter The Blue Room Sessions
In september start het achtste seizoen van The Blue Room Sessions. Inmiddels is deze concertserie uitgegroeid tot een tweewekelijkse vaste waarde in het programma van de Verkadefabriek. Programmeur Ad van der Laan is met zijn team verantwoordelijk voor de organisatie, programmering en uitvoering van de concerten. Ad vertelt over The Blue Room Sessions:

The Blue Room Sessions heeft drie belangrijke kenmerken. Allereerst uiteraard de muziek zelf. Qua stijl valt de muziek binnen het genre Roots/Americana. Dit genre kan het beste omschreven worden als een mix van stijlen, waarbij de uitvoerende artiesten putten uit Amerikaanse muziek vanuit verschillende invalshoeken, zoals blues, folk, country, folkblues, countryrock, bluegrass, Tex-Mex en cajun. De focus verschilt per concert en dat zorgt voor een gevarieerd programma.

Een tweede kenmerk is het gegeven dat de bezoekers van The Blue Room Sessions naar de concerten komen om naar muziek te luisteren en niet om bij te praten, al kan dat laatste uiteraard wel in de pauze of voor of na het concert.

En tenslotte de zaal zelf. De Clubzaal van de Verkadefabriek is met de opstelling, waarbij iedereen kan zitten en een tafel binnen handbereik heeft bijzonder sfeervol en de akoestiek en belichting dragen ook daartoe bij. De artiesten zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast over de sfeer van de zaal en ook veel bezoekers laten zich er positief over uit.