Blue Room Sessions
De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions

De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions. Een begrip! De tweewekelijkse singer-songwriterconcerten in onze Clubzaal. De eerste en de derde dinsdag van de maand klinkt internationale rootsmuziek van oude rotten en grote talenten. 

Programmeur Ad van der Laan: "Bij The Blue Room Session draait het om de muziek, de zaal en de aandacht.'' Lees het hele verhaal hier. DJ Leen blijft een vaste waarde achter de draaitafel in de pauzes. 


Tom Mank & Sera Smolen
Di 20 nov, 20.30 uur

Singer-songwriter Tom Mank werkt al jaren met de klassiek geschoolde celliste Sera Smolen. Ze maken een hybride van geïmproviseerde folk, pop, jazz en blues. Het levert een even intrigerend als sfeervol geluidsbeeld op. Poëtisch, aards, klassiek, spannend, werelds, integer, geestverruimend en vooral erg mooi.
Meer informatie

Nathan Bell
Di 4 dec, 20.30 uur

Nathan Bell is een uit Signal Mountain, Tennessee afkomstige singer-songwriter. Zijn songs raken je tot op het bot, zonder opsmuk en met een doorleefde stem. Zijn teksten gaan over het leven van cowboys, indianen, soldaten en godsdienstfanaten. Vaak staat de eenzaamheid van het bestaan daarin centraal. 
Meer informatie

Hidden X-mas DeLuxe & Oh Sussana
Di 18 dec, 20.30 uur

Hidden X-Mas DeLuxe begint een mooie traditie te worden in de Blue Room Sessions! Deze keer met Oh Susanna, een top-singer- songwriter uit Canada met een stem die door de ziel snijdt. Ze zingt over getormenteerde zielen die tegen hun situatie rebelleren om zo aan innerlijke rust te komen, maar ook over liefde en verlangen, over pijn en over kleinstedelijke genoegens.
Meer informatie

Matthews Southern Comfort
Di 8 jan, 20.30 uur

De revival van de legendarische groep met iconische frontman Iain Matthews! Hij maakte in de jaren ‘60 deel uit van de Fairport Convention. In 1969 verlaat hij de groep en richt Matthews Southern Comfort op om in 1972 solo verder te gaan. Sinds 2017 is de Matthews Southern Comfort terug, met naast Iain een compleet Nederlandse line-up (BJ Baartmans, Eric De Vries en Bart de Win).
Meer informatie

Kit Hawes & Aaron Catlow en Brooks Williams
Di 22 jan, 20.30 uur
Dubbelconcert! Gitarist Kit Hawes & violist Aaron Catlow spelen pure Engelse folk, maar draaien hun hand ook niet om voor jazz-swing à la Django Reinhardt en Stéphane Grapelli. En Amerikaanse folk- en countryblues van Brooks Williams. Deze bluesy singer- songwriter manoeuvreert tussen laidback en uitzinnig gepassioneerde nummers.
Meer informatie

Adam James Sorensen
Di 12 feb, 20.30 uur

Adam James Sorensen is een uit Chicago afkomstige singer-songwriter. Hij is een innemend verteller en performer en zijn shows kenmerken zich door een grote muzikale intensiteit en een intiem geluid. Op toetsen wordt Adam James begeleid door Matthew James Fullen en de Nederlandse snarenvirtuoos Jan van Bijnen.
Meer informatie

Catherine McLellan & Chris Gauthier
Di 26 feb, 20.30 uur

Catharine McLellan is een acoustic singer- songwriter afkomstig van het Canadese Prince Edwards Island. Haar vader en bekende songwriter Gene McLellan overleed toen Catherine nog tiener was. Op haar nieuwste album speelt ze zijn songs en zo omarmt ze de muzikale erfenis van haar vader. Chris Gauthier begeleidt haar op gitaar.
Meer informatie

Dieter van der Westen Band
Di 12 mrt, 20.30 uur

De Dieter van der Westen Band is nog maar anderhalf jaar geleden opgericht door de broers Dieter en Eric van der Westen. In april 2018 werd hun album Me and You gepresenteerd, een eclectische mix van Americana en Indiefolk met pakkende authentieke songs die in het gehoor blijven hangen. 
Meer informatie

Anne Soldaat & Jorik van Norden
Di 26 maart, 20.30 uur

Anne Soldaat werd bekend met de band Daryll-Ann. Als solo-artiest werkte hij mee aan vele theater- en dansvoorstellingen (o.a. bij Conny Janssen Danst). Yorick van Norden is een generatie jonger. Zijn debuutalbum stamt uit 2013. Sinds 2016 reizen ze door het land met Unsung Heroes, een ode aan hun helden als Gram Parsons, Gene Clark, Nick Drake en Ronnie Lane, gecombineerd met eigen werk.
Meer informatie

Pharis & Jason Romero
Di 9 apr, 20.30 uur

Dit folk-duo brengt een Canadese variant van de bluegrass, gespeeld op authentieke of opgeknapte banjo’s en gitaren. Ze wonnen in 2016 de JUNO-Award voor ‘Traditional Roots Album of the Year’ met hun album A Wanderer I’ll Stay.
Meer informatie

Hans Theessink
Di 23 apr, 20.30 uur

De in Enschede geboren blues- en rootszanger treedt op sinds de jaren ‘60, werkte samen met artiesten als Taj Mahal, John Hammond, Luther Allison, Rory Block, The Dubliners en Terry Evans en geeft nog steeds zo’n 200 concerten per jaar. Hij weet zijn (slide-) gitaarspel uitstekend te combineren met de mondharmonica.
Meer informatie

Hannah Aldridge
Di 7 mei, 20.30 uur

Muziek zit Hannah Aldridge in de genen. Ze is de dochter van songwriter, muzikant en producer Walt Aldridge. Haar optredens zijn bijzonder energiek en met haar doorleefde stemgeluid neemt ze je mee langs sfeervolle ballads en slepende southern rock.
Meer informatie

Steam Power
Di 21 mei, 20.30 uur

Steam Power is een Nederlandse stringband bestaande uit Janos Koolen, Laurens Joënsen, Joost van Es en Fay Lovsky. Hun songs zijn geïnspireerd door de ‘Great American Bluegrass and new acoustic traditions’. Mooie songs en instrumentals met improvisaties en virtuoos spel op fiddle, mandoline, gitaar en bas. Eclectische bluegrass door topmuzikanten.
Meer informatie

The Good Lovelies
Di 4 juni, 20.30 uur

In 2017 gaf dit Canadese trio al een prachtig concert in de Blue Room Sessions. Na anderhalf jaar nodigen we ditzelfde gezelschap, dat uitblinkt in close-harmony, graag nog eens uit nodigen voor een optreden in onze Clubzaal.
Meer informatie

Spanjers, van Dijsseldonk & Planteijdt
Di 18 juni, 20.30 uur

Het wordt de zesde keer dat Spanjers, Van Dijsseldonk en Planteijdt in The Blue Room Sessions komen optreden. Alle vorige keren mochten we ons verheugen in een goede opkomst en onze bezoekers waren iedere keer weer enthousiast over het optreden van de heren. We hebben het dan ook wel over door de wol geverfde muzikanten in het Roots en Americana-repertoire.
Meer informatie
 Het verhaal achter The Blue Room Sessions
In september start het achtste seizoen van The Blue Room Sessions. Inmiddels is deze concertserie uitgegroeid tot een tweewekelijkse vaste waarde in het programma van de Verkadefabriek. Programmeur Ad van der Laan is met zijn team verantwoordelijk voor de organisatie, programmering en uitvoering van de concerten. Ad vertelt over The Blue Room Sessions:

The Blue Room Sessions heeft drie belangrijke kenmerken. Allereerst uiteraard de muziek zelf. Qua stijl valt de muziek binnen het genre Roots/Americana. Dit genre kan het beste omschreven worden als een mix van stijlen, waarbij de uitvoerende artiesten putten uit Amerikaanse muziek vanuit verschillende invalshoeken, zoals blues, folk, country, folkblues, countryrock, bluegrass, Tex-Mex en cajun. De focus verschilt per concert en dat zorgt voor een gevarieerd programma.

Een tweede kenmerk is het gegeven dat de bezoekers van The Blue Room Sessions naar de concerten komen om naar muziek te luisteren en niet om bij te praten, al kan dat laatste uiteraard wel in de pauze of voor of na het concert.

En tenslotte de zaal zelf. De Clubzaal van de Verkadefabriek is met de opstelling, waarbij iedereen kan zitten en een tafel binnen handbereik heeft bijzonder sfeervol en de akoestiek en belichting dragen ook daartoe bij. De artiesten zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast over de sfeer van de zaal en ook veel bezoekers laten zich er positief over uit.