Blue Room Sessions
De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions

De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions. Een begrip! De tweewekelijkse singer-songwriterconcerten in onze Clubzaal. De eerste en de derde dinsdag van de maand klinkt internationale rootsmuziek van oude rotten en grote talenten. 

Programmeur Ad van der Laan: "Bij The Blue Room Session draait het om de muziek, de zaal en de aandacht.'' Lees het hele verhaal hier. DJ Leen blijft een vaste waarde achter de draaitafel in de pauzes.BEKIJK HIER HET PROGRAMMA


 
Di 23 februari 19.30 en 21.30 uur | The Dashboard Danglers
Helaas zijn de deuren van de Verkadefabriek gesloten tot en met 2 maart. We proberen de voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. Kaartkopers krijgen bericht zodra we meer weten.

Di 9 maart 19.30 en 21.30 uur | Marble Waves 
Dichtende teksten, dromerig gitaarspel en meerstemmige zang, daar kennen we Marble Waves van. Een folkband met indie, pop en Americana-invloeden. De folkband uit Amsterdam/Utrecht bestaat uit singer/songwriter Eveline Armina Haverlag, gitarist Frank Geerlings, bassiste en backing vocalist Amé Staal en drummer en backing vocalist Rutger Louwerse.
Marble Waves speelde in 2019 en 2020 op verschillende festivals en podia door heel Nederland, waaronder in TivoliVredenburg in Utrecht. 
Klik hier voor kaartjes

Di 23 maart 19.30 en 21.30 uur | Martyn Joseph (UK)
Martyn Joseph is een singer-songwriter uit Cardiff, Wales. In 2016 was hij al in de Blue Room Sessions te horen. Martyn maakt muziek die doet denken aan artiesten als Billy Bragg, Luka Bloom en Bruce Cockburn. Bijzonder aan de optredens van Martyn is dat hij ieder optreden voor de volle 100% gaat. Zijn live-concerten worden daarom door veel mensen omschreven als één van de beste live-ervaringen die ze ooit meegemaakt hebben. Zijn uitstraling, enthousiasme, humor en engagement zullen je raken. Zijn muziek komt recht uit het hart. Soms over onrechtvaardigheden en onwenselijkheden maar ook over de schoonheid, de liefde en de mooie dingen in het leven.
Klik hier voor kaartjes

Di 6 april 19.30 en 21.30 uur | Malford Milligan Trio (USA/NL)
Malford Milligan is een uit Austin, Texas afkomstige soul-, blues- en gospelzanger. Luister je graag naar de soulzangers Otis Redding en Wilson Pickett? Dan ga je met Malford Milligan een hele fijne avond tegemoet. Het optreden van Malford Milligan heeft een akoestisch karakter, prima passend binnen de opzet van de Blue Room Sessions. Malford wordt op 6 april begeleid door Roel Spanjers op keyboards en accordeon en Jack Hustinx op akoestische gitaar.
Klik hier voor kaartjes

Di 20 april 19.30 en 21.30 uur | Hans Theessink (NL/DK/Ö)
Hans Theessink is een in Enschede geboren blues- en rootszanger. In de jaren 60 werd Hans gegrepen door de blues, met name door Bo Diddley. Hans noemde hem “One helluva guitarplayer”. Hans weet zijn gitaarspel (vaak slidegitaar) uitstekend te combineren met zijn mondharmonica-spel. Zijn stem lijkt gemaakt voor de blues: een fijne diepe en donkere bariton.
Klik hier voor kaartjes

Di 11 mei 19.30 en 21.30 uur | Spanjers, Van Dijsseldonk & Planteijdt
Het is niet de eerste keer dat Spanjers, Van Dijsseldonk en Planteijdt in The Blue Room Sessions te horen zijn voor een volle en enthousiaste zaal. We hebben het dan ook over door de wol geverfde muzikanten in het Roots en Americana-repertoire. Ook deze keer zullen de mannen voor een fijne muzikale avond zorgen van hoog niveau met een duidelijke ‘roots’-ambiance. Voor de liefhebbers: een flink aantal nummers van The Band zal ook nu de ‘backbone’ van het optreden vormen.
Klik hier voor kaartjes

Di 25 mei 19.30 en 21.30 uur | Jellymans Daughter (GB)
Geniet van een avond vol opzwepende gitaar, lieftallige klinkende mandoline en emotionele klanken van de cello. Geniet van een avond Jellyman’s Daughter in de Blue Room Sessions. Jellyman’s Daughter is een duo uit Edinburgh, Schotland en bestaat uit Emily Kelly (vocals, gitaar en mandoline) en Graham Coe (vocals, cello, gitaar, mandoline en keyboards). Samen maken ze muziek uit veel verschillende stijlen: folk, rock, soul en bluegrass.
Klik hier voor kaartjes

Di 8 juni 19.30 en 21.30 uur | Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen
In februari 2019 verzorgden Tim & The Bluegrass Boogiemen een prachtig concert voor een enthousiaste uitverkochte Clubzaal. Reden temeer om het gezelschap opnieuw te ontvangen in The Blue Room Sessions. Tim Knol schreef samen schreven met Arnold Lasseur (The Bluegrass Boogiemen) een aantal liedjes. Dit leidde tot het uitbrengen van het album Happy Hour. Een lang gekoesterde wens voor Tim. Het karakteristieke timbre van Tims stem kleurt perfect bij het palet akoestische klanken van de Bluegrass Boogiemen. Het geheel klinkt authentiek, als ware het muziek direct uit de Appalachen van de USA ontsproten. 
Klik hier voor kaartjes

Di 22 juni 19.30 en 21.30 uur | Martha Fields Band (USA/FR)
Twee keer eerder was Martha Fields al te zien in The Blue Room Sessions. De eerste keer met een 4-koppige band. De tweede keer met een trio. Nu komt ze met haar complete 5-koppige formatie naar de Clubzaal. Martha Fields is een in Texas wonende singer-songwriter die ook wel bekend staat onder de naam Texas Martha. Haar roots liggen echter meer naar het oosten in het Appalachengebied van Kentucky en West-Virginia. Haar songs zijn krachtig gecomponeerd en vinden vaak hun oorsprong in familieverhalen van ouders en grootouders in Appalachia.
Klik hier voor kaartjes


 


Het verhaal achter The Blue Room Sessions

In september start het negende seizoen van The Blue Room Sessions. Inmiddels is deze concertserie uitgegroeid tot een tweewekelijkse vaste waarde in het programma van de Verkadefabriek. Programmeur Ad van der Laan is met zijn team verantwoordelijk voor de organisatie, programmering en uitvoering van de concerten. Ad vertelt over The Blue Room Sessions:

The Blue Room Sessions is een concertserie met een aantal in het oog springende karakteristieken.

Allereerst uiteraard de muziek zelf. Qua stijl valt de muziek binnen het genre Roots/Americana. Die kan vertolkt worden door solo singer-songwriters, maar ook door duo’s, trio’s of complete bands.

Roots/Americana is een muzieksoort, waarvan de wortels stammen uit de Amerikaanse muziekhistorie. Die wortels of roots vind je onder andere in muziekstijlen als folk, folkblues, blues, country, bluegrass, gospel, cajun en tex-mex. Maar ook uit de Britse en Ierse muziekhistorie komen invloeden zoals met name folk. Er kwamen in het oosten van de USA ook veel immigranten uit deze regio’s terecht die hun eigen muziek speelden. Daaruit ontwikkelden zich weer eigen stijlen zoals bluegrass.

In Roots/Americana vind je vaak een overlap van genoemde muziekstijlen waardoor er ook weer iets ‘nieuws’ ontstaat. De term ‘altcountry’ wordt ook wel gebruikt. Op dit moment is een groot aantal relatief jonge artiesten met deze muziek bezig en er is een groeiende belangstelling bij het publiek. In de programmering van The Blue Room Sessions brengen we een rijke variatie aan stijlen binnen het genre Roots/Americana.

Een tweede kenmerk is het gegeven dat de bezoekers van The Blue Room Sessions naar de concerten komen om naar muziek te luisteren en niet om bij te praten, al kan dat laatste uiteraard wel in de pauze of voor of na het concert, onder het genot van een drankje en met muzikale omlijsting, verzorgd door DJ Leen. We maken als Blue Room Sessions dan ook deel uit van een groep van ongeveer 20 Luisterpodia in Nederland, waar we regelmatig ervaringen mee uitwisselen.

En tenslotte de zaal zelf. De Clubzaal van de Verkadefabriek is met de opstelling, waarbij iedereen kan zitten en een tafel binnen handbereik heeft bijzonder sfeervol en de akoestiek en belichting dragen ook daartoe bij. Ook de prachtige bar achter in de zaal krijgt veel lof. In de Clubzaal hangen ook prachtige wandkleden van kunstenares Marianne van Heeswijk. Ook de ‘bekleding’ van de bar heeft zij ontworpen. De artiesten zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast over de sfeer van de zaal en ook veel bezoekers laten zich er positief over uit.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!