Blue Room Sessions
De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions

De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions. Een begrip! De tweewekelijkse singer-songwriterconcerten in onze Clubzaal. De eerste en de derde dinsdag van de maand klinkt internationale rootsmuziek van oude rotten en grote talenten. 

Programmeur Ad van der Laan: "Bij The Blue Room Session draait het om de muziek, de zaal en de aandacht.'' Lees het hele verhaal hier. DJ Leen blijft een vaste waarde achter de draaitafel in de pauzes. 
 


Hans Theessink
Di 23 apr, 20.30 uur

De in Enschede geboren blues- en rootszanger treedt op sinds de jaren ‘60, werkte samen met artiesten als Taj Mahal, John Hammond, Luther Allison, Rory Block, The Dubliners en Terry Evans en geeft nog steeds zo’n 200 concerten per jaar. Hij weet zijn (slide-) gitaarspel uitstekend te combineren met de mondharmonica.
Meer informatie

Hannah Aldridge
Di 7 mei, 20.30 uur

Muziek zit Hannah Aldridge in de genen. Ze is de dochter van songwriter, muzikant en producer Walt Aldridge. Haar optredens zijn bijzonder energiek en met haar doorleefde stemgeluid neemt ze je mee langs sfeervolle ballads en slepende southern rock.
Meer informatie

Steam Power
Di 21 mei, 20.30 uur

Steam Power is een Nederlandse stringband bestaande uit Janos Koolen, Laurens Joënsen, Joost van Es en Fay Lovsky. Hun songs zijn geïnspireerd door de ‘Great American Bluegrass and new acoustic traditions’. Mooie songs en instrumentals met improvisaties en virtuoos spel op fiddle, mandoline, gitaar en bas. Eclectische bluegrass door topmuzikanten.
Meer informatie

The Good Lovelies
Di 4 juni, 20.30 uur

In 2017 gaf dit Canadese trio al een prachtig concert in de Blue Room Sessions. Na anderhalf jaar nodigen we ditzelfde gezelschap, dat uitblinkt in close-harmony, graag nog eens uit nodigen voor een optreden in onze Clubzaal.
Meer informatie

Spanjers, van Dijsseldonk & Planteijdt
Di 18 juni, 20.30 uur

Het wordt de zesde keer dat Spanjers, Van Dijsseldonk en Planteijdt in The Blue Room Sessions komen optreden. Alle vorige keren mochten we ons verheugen in een goede opkomst en onze bezoekers waren iedere keer weer enthousiast over het optreden van de heren. We hebben het dan ook wel over door de wol geverfde muzikanten in het Roots en Americana-repertoire.
Meer informatie
 Het verhaal achter The Blue Room Sessions
In september start het achtste seizoen van The Blue Room Sessions. Inmiddels is deze concertserie uitgegroeid tot een tweewekelijkse vaste waarde in het programma van de Verkadefabriek. Programmeur Ad van der Laan is met zijn team verantwoordelijk voor de organisatie, programmering en uitvoering van de concerten. Ad vertelt over The Blue Room Sessions:

The Blue Room Sessions heeft drie belangrijke kenmerken. Allereerst uiteraard de muziek zelf. Qua stijl valt de muziek binnen het genre Roots/Americana. Dit genre kan het beste omschreven worden als een mix van stijlen, waarbij de uitvoerende artiesten putten uit Amerikaanse muziek vanuit verschillende invalshoeken, zoals blues, folk, country, folkblues, countryrock, bluegrass, Tex-Mex en cajun. De focus verschilt per concert en dat zorgt voor een gevarieerd programma.

Een tweede kenmerk is het gegeven dat de bezoekers van The Blue Room Sessions naar de concerten komen om naar muziek te luisteren en niet om bij te praten, al kan dat laatste uiteraard wel in de pauze of voor of na het concert.

En tenslotte de zaal zelf. De Clubzaal van de Verkadefabriek is met de opstelling, waarbij iedereen kan zitten en een tafel binnen handbereik heeft bijzonder sfeervol en de akoestiek en belichting dragen ook daartoe bij. De artiesten zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast over de sfeer van de zaal en ook veel bezoekers laten zich er positief over uit.