Blue Room Sessions
De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions

De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions. Een begrip! De tweewekelijkse singer-songwriterconcerten in onze Clubzaal. De eerste en de derde dinsdag van de maand klinkt internationale rootsmuziek van oude rotten en grote talenten. 

Programmeur Ad van der Laan: "Bij The Blue Room Session draait het om de muziek, de zaal en de aandacht.'' Lees het hele verhaal hier. DJ Leen blijft een vaste waarde achter de draaitafel in de pauzes.BEKIJK HIER HET PROGRAMMA T/M DECEMBERDi 8 september 19.30 en 21.30 uur | Dixie Rose
Dixie Rose dat is – of beter dat zijn – verhalende nummers. Gebroken harten, inspirerende ontmoetingen, vreugde en tegenslagen, … muziek geschoeid op Americana-leest. Dan eens country, dan eens bluesy, maar altijd persoonlijk. De stem van zangeres Anniek Raedschelders klinkt authentiek en dringt door 'Down Where the Spirit Meets the Bone', om Lucinda Williams te citeren.
Klik hier voor kaartjes

Di 22 september 19.30 en 21.30 uur | Marcel de Groot
Na 15 jaar als gitarist voor diverse artiesten te hebben gewerkt is Marcel de Groot vanaf 2016 weer te in de theaters zien als singer/songwriter. Eerst met het zeer goed ontvangen programma #HELD in 2016. Het lied Woordenman uit deze voorstelling is genomineerd voor de Annie MG Schmidt-prijs. In 2018 volgde een nieuw theaterprogramma DOOR, ook nu weer door velen met enthousiasme ontvangen. In september in de Verkadefabriek, een topgitarist van eigen bodem!
Klik hier voor kaartjes

Di 6 oktober 19.30 en 21.30 uur | Judy Blank
Judy Blank is een nog jong Nederlands talent uit Utrecht. Ze nam deel aan De beste singer-songwriter van Nederland in 2013 en werd daar tweede achter Michael Prins. Daarna breekt er voor Judy een turbulente periode aan met optredens op festivals, zoals Pinkpop, Lowlands en het North Sea Jazz Festival. Ze trekt daarbij de aandacht van Seasick Steve. Ze treedt een keer samen met hem op en verzorgt ook zijn voorprogramma.
Klik hier voor kaartjes

Di 20 oktober 19.30 en 21.30 uur | Martha Fields Trio
Martha Fields woont momenteel in Frankrijk, maar is een uit Texas afkomstige singer-songwriter. Haar roots liggen echter meer naar het oosten in het Appalachengebied van Kentucky en West-Virginia. Haar album Southern White Lies kreeg lovende kritieken en scoorde hoog in de Euro-Americana Charts. Ook haar tweede album Dancing Shadows trok veel positieve aandacht.
Klik hier voor kaartjes

Di 3 november 19.30 en 21.30 uur | Bai Kamara Jr
Bai Kamara Jr. is een uit Sierra Leone afkomstige artiest die momenteel in Brussel woont. Zijn vader was daar ambassadeur voor Sierra Leone. Hij bracht een deel van zijn jeugd door in het verenigd Koninkrijk. De muziek van Bai is een mix van soul, blues, funk en jazz, maar altijd klinken zijn Afrikaanse roots daarin door.
Klik hier voor kaartjes

Di 17 november 19.30 en 21.30 uur | Kroonenberg
Philip Kroonenberg schrijft zolang hij muziek maakt zijn eigen songs over alles wat hem beroert, van wereldse zaken tot familieleed of juist de liefde die hij voelt voor alles wat zijn hart sneller doet kloppen.
Klik hier voor kaartjes

Di 1 december 19.30 en 21.30 uur | Cousin Hatfield
Cousin Hatfield brengt op unieke wijze de pure sound van de 'Roots-music' uit de Verenigde Staten naar Europa. Samen met eigen arrangementen van het beste repertoire uit Texas en Nashville, schrijven ze ook eigen werk met een eigentijdse visie en sound.
Klik hier voor kaartjes

Di 15 december 19.30 en 21.30 uur | Ad VanderVeen met band
De uit Hilversum afkomstige singer-wongwriter Ad VanderVeen timmert al vele jaren met succes aan de weg. In die zin is het ook wel verwonderlijk dat hij nog nooit op ons podium gestaan heeft. Ad VanderVeen zong en speelde al Americana voordat het woord uitgevonden was. Zijn songs hebben altijd elementen van rock, roots, folk en country in zich. Ads familie van moeders kant woont grotendeels in Canada en Ad heeft daar in zijn jeugd veel tijd doorgebracht. Dat kwam de kennis en uitspraak van de Engelse taal met onvervalst Canadese tongval ten goede.
Klik hier voor kaartjes


Ook vanaf januari gaat The Blue Room Sessions door met concerten. Meer informatie hierover volgt.
 


Het verhaal achter The Blue Room Sessions

In september start het negende seizoen van The Blue Room Sessions. Inmiddels is deze concertserie uitgegroeid tot een tweewekelijkse vaste waarde in het programma van de Verkadefabriek. Programmeur Ad van der Laan is met zijn team verantwoordelijk voor de organisatie, programmering en uitvoering van de concerten. Ad vertelt over The Blue Room Sessions:

The Blue Room Sessions is een concertserie met een aantal in het oog springende karakteristieken.

Allereerst uiteraard de muziek zelf. Qua stijl valt de muziek binnen het genre Roots/Americana. Die kan vertolkt worden door solo singer-songwriters, maar ook door duo’s, trio’s of complete bands.

Roots/Americana is een muzieksoort, waarvan de wortels stammen uit de Amerikaanse muziekhistorie. Die wortels of roots vind je onder andere in muziekstijlen als folk, folkblues, blues, country, bluegrass, gospel, cajun en tex-mex. Maar ook uit de Britse en Ierse muziekhistorie komen invloeden zoals met name folk. Er kwamen in het oosten van de USA ook veel immigranten uit deze regio’s terecht die hun eigen muziek speelden. Daaruit ontwikkelden zich weer eigen stijlen zoals bluegrass.

In Roots/Americana vind je vaak een overlap van genoemde muziekstijlen waardoor er ook weer iets ‘nieuws’ ontstaat. De term ‘altcountry’ wordt ook wel gebruikt. Op dit moment is een groot aantal relatief jonge artiesten met deze muziek bezig en er is een groeiende belangstelling bij het publiek. In de programmering van The Blue Room Sessions brengen we een rijke variatie aan stijlen binnen het genre Roots/Americana.

Een tweede kenmerk is het gegeven dat de bezoekers van The Blue Room Sessions naar de concerten komen om naar muziek te luisteren en niet om bij te praten, al kan dat laatste uiteraard wel in de pauze of voor of na het concert, onder het genot van een drankje en met muzikale omlijsting, verzorgd door DJ Leen. We maken als Blue Room Sessions dan ook deel uit van een groep van ongeveer 20 Luisterpodia in Nederland, waar we regelmatig ervaringen mee uitwisselen.

En tenslotte de zaal zelf. De Clubzaal van de Verkadefabriek is met de opstelling, waarbij iedereen kan zitten en een tafel binnen handbereik heeft bijzonder sfeervol en de akoestiek en belichting dragen ook daartoe bij. Ook de prachtige bar achter in de zaal krijgt veel lof. In de Clubzaal hangen ook prachtige wandkleden van kunstenares Marianne van Heeswijk. Ook de ‘bekleding’ van de bar heeft zij ontworpen. De artiesten zijn zonder uitzondering laaiend enthousiast over de sfeer van de zaal en ook veel bezoekers laten zich er positief over uit.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!