Blue Room Sessions
De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions

De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions. Een begrip! De tweewekelijkse singer-songwriterconcerten in onze Clubzaal. De eerste en de derde dinsdag van de maand klinkt internationale rootsmuziek van oude rotten en grote talenten. 

De Blue Room Sessions zijn in 2012 gestart door Paul Smits. Na zijn overlijden in augustus 2017 wordt de programmering in zijn geest voortgezet door Ad van der Laan. DJ Leen blijft een vaste waarde achter de draaitafel in de pauzes.

We starten het nieuwe seizoen met de honderdste Blue Room Session! 
 

Walt Wilkins & The Mystiqueros
di 20 feb, 20.30 uur
Walt Wilkins (San Antonio, Texas) is een bege-nadigd songwriter. Walt’s muziek werd opge¬nomen door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Skaggs. Met The Mystiqueros creëerde Walt een Texas Hill Country supergroep. De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, met Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small en Jimmy Davis. De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan seventies countryrock, met name uit Texas en de West Coast. Prachtige meerstemmige vocalen, soulful en met invloeden van Tex Mex en Mis¬sissippi Delta Blues. 
Roger Roger
di 6 mrt, 20.30 uur
Roger Roger is een uit het Canadese Winnipeg afkomstige folkroots-duo waarin de tweeling Madeleine en Lucas Roger de creatieve krachten en stemmen bundelen. Hun muzikaliteit erfden ze wellicht van hun vader Lloyd Peterson (The Weakerthans en The Wailin’ Jenny’s) die zijn kinderen met de productie hielp en samen met een ritmesectie ondersteunde op het orgel. 
Roelofs & van Bommel
di 20 mrt, 20.30 uur
Na jaren in de studio met elkaar gewerkt te hebben en als sidemen bij menig singer-songwriter en Americanaband hebben Mike Roelofs (keyboards en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) besloten om ook als duo het livecircuit in te duiken. De insteek is gospel, New Orleans en alles wat daaraan verwant is, soms met een jazzy benadering en soms zelfs rootsy feestmuziek. 

Meer informatie
 
Wink Burcham & Jacob Tovar 
di 3 apr, 20.30 uur
Wink Burcham is een originele cowboy uit Oklahoma zoals je ze nog maar weinig ziet. Een ouderwetse troubadour die put uit de rijke traditie in zijn thuisstaat. Folk, blues en country met een rauw randje. En bij het horen van zijn kompaan Jacob Tovar, hoef je alleen de ogen maar te sluiten om je een voorstel¬ling te geven hoe het jaren geleden was en op sommige plaatsen nog steeds is trouwens. De ruige vlakten en de nog ruigere Honky-Tonks herleven in zijn songs. 

Meer informatie
 
Kyle Carey Trio
di 17 apr, 20.30 uur
De ingrediënten voor Kyle Carey’s muziek worden gevormd door songs uit de American Folk Anthology, de traditionele Keltische invloeden uit Schotland en Ierland, en de poëzie van Louise McNeill, dichteres uit de Appalachen. In 2011 trok Kyle Carey naar het westen van Ierland om haar debuutalbum Monongah op te nemen. Het album klom op tot nummer 8 van de internationale Folk DJ Charts, en kreeg wereldwijde erkenning. 

Meer informatie 


Birds of Chigago
di 1 mei, 20.30 uur
Na hun wervelend optreden op dinsdag 4 februari 2014 stonden de Birds of Chicaco hoog op ons verlanglijstje, al leek het een onmogelijke opgave ze ooit nog in The Blue Room sessions te krijgen. De ‘Band groeit letterlijk de zaal uit!’. Het is ons toch gelukt om The Birds of Chicago in de Blue Room Sessions te krijgen. Éen van ‘s-werelds meest bijzondere Americana, roots, soul & funk-formaties. De muzikale Canadese spil van de formatie: Allison Russell (zangeres van onder andere Po’Girl) en Jeremy T. Lindsay, aka 'J.T. Nero'(and the Clouds). 

Meer informatie
 
Dave McGraw & Mandy Fer
di 8 mei, 20.30 uur
Dit wordt het derde concert van Dave Mc-Graw & Mandy Fer bij ons maar daar is alle reden toe want zij groeien nog steeds in hun muzikale roots-wereld. Hun reizen vormen de basis voor hun muziek. Ze maken een rijke en gedetailleerde mix van folk, pop en Americanamuziek. 

Meer informatie
 
Carter Sampson Trio
di 22 mei, 20.30 uur
Carter Sampson komt uit Oklahoma City. Zij was vorig jaar bij ons te horen en te zien als ‘special guest’ in de ‘kerstshow’ van Hidden Agenda Deluxe. Zij maakte daarbij zoveel indruk dat wij haar graag ruim baan geven met haar eigen avond en haar eigen trio. 

Meer informatie
 
Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt 
di 5 jun, 20.30 uur
Zal het ooit gaan vervelen? Krijgen we er ooit genoeg van? De muziek van dit trio is tijdloos en zij voegen steeds weer een beetje eigen repertoire toe aan het prachtige repertoire van Americanahelden als The Band, Bob Dylan, Dr. John en Bobby Charles. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met een hoofdrol voor hun gloedvolle driestemmige samenzang. 

Meer informatie