Blue Room Sessions
De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions

De mooiste blues, country, folk en americana

Blue Room Sessions. Een begrip! De tweewekelijkse singer-songwriterconcerten in onze Clubzaal. De eerste en de derde dinsdag van de maand klinkt internationale rootsmuziek van oude rotten en grote talenten. 

De Blue Room Sessions zijn in 2012 gestart door Paul Smits. Na zijn overlijden in augustus 2017 wordt de programmering in zijn geest voortgezet door Ad van der Laan. DJ Leen blijft een vaste waarde achter de draaitafel in de pauzes.

We starten het nieuwe seizoen met de honderdste Blue Room Session! 
 
Birds of Chicago
di 1 mei, 20.30 uur
Na hun wervelend optreden op dinsdag 4 februari 2014 stonden de Birds of Chicago hoog op ons verlanglijstje, al leek het een onmogelijke opgave ze ooit nog in The Blue Room sessions te krijgen. De ‘Band groeit letterlijk de zaal uit!’. Het is ons toch gelukt om The Birds of Chicago in de Blue Room Sessions te krijgen. Éen van ‘s-werelds meest bijzondere Americana, roots, soul & funk-formaties. De muzikale Canadese spil van de formatie: Allison Russell (zangeres van onder andere Po’Girl) en Jeremy T. Lindsay, aka 'J.T. Nero'(and the Clouds). 

Meer informatie
 
Dave McGraw & Mandy Fer
di 8 mei, 20.30 uur
Dit wordt het derde concert van Dave Mc-Graw & Mandy Fer bij ons maar daar is alle reden toe want zij groeien nog steeds in hun muzikale roots-wereld. Hun reizen vormen de basis voor hun muziek. Ze maken een rijke en gedetailleerde mix van folk, pop en Americanamuziek. 

Meer informatie
 
Carter Sampson Trio
di 22 mei, 20.30 uur
Carter Sampson komt uit Oklahoma City. Zij was vorig jaar bij ons te horen en te zien als ‘special guest’ in de ‘kerstshow’ van Hidden Agenda Deluxe. Zij maakte daarbij zoveel indruk dat wij haar graag ruim baan geven met haar eigen avond en haar eigen trio. 

Meer informatie
 
Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt 
di 5 jun, 20.30 uur
Zal het ooit gaan vervelen? Krijgen we er ooit genoeg van? De muziek van dit trio is tijdloos en zij voegen steeds weer een beetje eigen repertoire toe aan het prachtige repertoire van Americanahelden als The Band, Bob Dylan, Dr. John en Bobby Charles. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met een hoofdrol voor hun gloedvolle driestemmige samenzang. 

Meer informatie

Bonnie Bishop
di 19 juni, 20.30 uur
Bonnie Bishop (Singer-songwriter en storyteller met soulvolle countryblues) werd geboren in Cincinnati, Ohio. Ze komt uit een muzikaal gezin: haar vader was bluespianist en haar moeder speelde cello. Een deel van haar jeugd bracht ze door in Houston, Texas. Momenteel woont ze in Nashville, Tennessee. 

Meer informatie