Verkadefabriek adopteert bijenkasten
50.000 extra bezoekers

Verkadefabriek adopteert bijenkasten

50.000 extra bezoekers

De Verkadefabriek ontving vorige week 50.000 extra bezoekers. Ze arriveerden in twee bijenkasten die we inmiddels hebben geplaatst op het dak boven Filmzalen 4 en 5. Waarom? We willen graag een bijdrage leveren aan een gezonde(re) stad.

Levensbelang
Hoofd techniek & gebouwbeheer Ronald Rameckers hebben we inmiddels benoemd tot ‘huisimker’. “We werden enthousiast gemaakt door Thomas Freitag van de Stichting Imkerij Stad en Streek. Hij zet zich in voor bijen omdat ze van levensbelang zijn. Zonder die beestjes zouden we geen vruchten en noten meer aan de bomen hebben, en appels en peren kunnen we dan ook wel vergeten.”

Pais en vree 
Rameckers gaat nog een cursus volgen, maar heeft zich al ingelezen. “We hebben gekozen voor de Carnica-bij. Dat schijnt een heel vriendelijk volkje te zijn. Waar andere bijen nogal eens agressief uit de hoek kunnen komen, is deze soort een en al pais en vree.”

Inzoemen
Voor wie wil meegenieten van de bijen: dat kan. Binnenkort wordt een camera geplaatst (BeeCam/livestream) bij de korven. Hier op de site zul je af en toe newsfeeds kunnen zien.

Productie
Naar verwachting zullen de bijen zo’n 35 tot 50 potten honing per jaar produceren. Wat we daar mee gaan doen is nog niet helemaal duidelijk; we weten wel dat ze de verkoop niet ingaan. De honing zal worden uitgedeeld aan medewerkers, of we laten het in de korven zitten. Honing is namelijk ook lekker voor de bijtjes zelf!

X