Theaterfestival Boulevard
Dit zie je in de Verkadefabriek

Theaterfestival Boulevard

Dit zie je in de Verkadefabriek

Theaterfestival Boulevard is theater, dans, muziek, performance, straattheater en beeldende kunst. Op bijzondere onontdekte plekjes en in de grote theaterzalen, in oude fabrieken, stadsparken en op straat. En natuurlijk in en om de Verkadefabriek. Hieronder vind je het programma dat bij ons te zien is. Het volledige programma lees je op www.festivalboulevard.nl
 

Groepsexpositie AKV|St. Joost, Avans hogescholen i.s.m. de Verkadefabriek en Festival Boulevard
De hele maand augustus

Tijdens de eindexamenexpositie van AKV|St. Joost selecteert Timo de Rijk, directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en hoogleraar designgeschiedenis, het interessantste werk van de nieuwste generatie beeldend kunstenaars. Gezamenlijk bestrijken ze vier disciplines: illustratie, animatie, fotografie en film. De Rijk vult de selectie aan met werk van enkele alumni oftewel oud-studenten van deze hbo-opleiding. Bekijk de expositiefolderPandora's DropBox - Katja Heitmann

Donderdag 10 augustus 16:00 en vrijdag 11 augustus 20:00
 
Volgens de mythe opende de nieuwsgierige Pandora een vat vol ziekten en zorgen. Sindsdien is het tobben – al bleef de hoop in het vat achter. Katja Heitmann [Hamburg, 1987] vraagt zich af hoe Pandora’s huidige vat/doos/cloud eruitziet. Wat betekenen tegenslag en hoop in onze samenleving, die in de ban van controle en preventie is? En hoe oogt de moderne Pandora, de feilloze mens?
 
 

 
Begin deze eeuw schreef Arnon Grunberg [Amsterdam, 1971] zijn De Mensheid zij geprezen, een eigentijdse Lof der Zotheid. In het boek verdedigt de aangeklaagde mensheid zich tegen azijnpissers, halfbakken intellectuelen, verwarde filosofen en ontaarde romanschrijvers. Grunberg geeft het grif toe: de mensheid ís hebzuchtig, wellustig, gewelddadig en laf. Maar, zo luidt zijn repliek, zij kan niet anders.
De Mensheid is deel 2 in de trilogie/trifonie van De Pauw. Boulevard biedt ook het eerste deel – De Helden. Het zijn autonome stukken, ook los van elkaar te zien.
 
 


Zeventien - Het Zuidelijk Toneel / Eva Line de Boer

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2017 17:00
 
In Zeventien zoeken vijf jonge moslima’s naar de ideale manier om zichzelf in beeld te brengen. Wat zijn hun toekomstdromen, angsten, wensen en twijfels? Theatermaker Eva Line de Boer [Breda, 1988] maakt voorstellingen over kijken en bekeken worden.
 
 


Are we not drawn onward to new erA - Ontroerend Goed en Spectra Ensemble

Zaterdag 12 augustus 21:00 en zondag 13 augustus 19:00
 
Een ontroerend vlechtwerk van theater, muziek, beeldende kunst en politiek. Inspiratie bood de Deense filosoof Kierkegaard: “Het leven moet voorwaarts geleefd worden, maar kan alleen achterwaarts begrepen worden.” De onvermijdelijke vraag in scharniertijden: zijn onze daden onomkeerbaar of kunnen ze nog ongedaan gemaakt worden?
 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!