Voorstelling die je bij ons zag in de prijzen
Tijdens het Nederlands Theater Festival

Voorstelling die je bij ons zag in de prijzen

Tijdens het Nederlands Theater Festival

Zondag 11 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de VSCD Toneelprijzen uitgereikt, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Stadsschouwburg Amsterdam. 

De VSCD Mimeprijs ging naar Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent van Theater Artemis. Deze voorstelling stond afgelopen theaterseizoen in de Verkadefabriek. 

De jury: “In Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent rent de voorstelling letterlijk en figuurlijk dwars door het theater als ‘heiligdom’ heen, een plaats waar je stil en aandachtig moet zijn. Het gevolg is dat publiek, jong en oud, op het puntje van hun stoel zit. Jetse Batelaan heeft hiermee een voorstelling neergezet die achter de schermen van leven en de dood kijkt, die het onbenoembare abstracte van leven en sterven voor een gefascineerd publiek van alle leeftijden concreet maakt. Prachtig is het hele idee van het vertellen van verhalen door de tijden heen, de tijd die verstrijkt en ook stilstaat, zoals dat alleen in het theater kan.”

Bekijk via deze link wie nog meer in de prijzen zijn gevallen tijdens de uitreiking van de VSCD Toneelprijzen.

X