Festival Cinéma Arabe
Het festival voor de Arabische film; de blik van binnenuit

Festival Cinéma Arabe

Het festival voor de Arabische film; de blik van binnenuit

Zondag 23 april biedt de Verkadefabriek het podium aan de Arabische film in Nederland. Festival Cinéma Arabe vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije. Door de ogen van filmmakers uit een zeer diverse en dynamische regio biedt het festival een andere blik op het leven in de Arabische wereld: de blik van binnenuit.

Cinéma Arabe bezoekt de Verkadefabriek met drie bijzondere films. Daarnaast serveren we een smakelijk Arabisch buffet. Combi-kaarten en losse kaarten voor de drie films - Tramontane, La Vache en Investigating Paradise en het optionele Arabische buffet (à € 17,50) zijn te koop aan de kassa en online. I
NVESTIGATING PARADISE
zo 23 april, 14.00 uur 


In Investigating Paradise onderzoekt journaliste Nedjma hoe gelovige
Algerijnen over het leven na de dood denken en hoe deze fantasieën doorwerken in de dagelijkse realiteit. Ook de film zelf mengt documentaire
met fictie – Nedjma is een personage, de interviews zijn echt.

Relevante vragen komen aan bod in de levendige gesprekken, zoals: wie streeft er nog naar een betere samenleving of een gelukkiger leven wanneer alle menselijke behoeften worden geprojecteerd op het paradijs? Maar ook: wat heeft dat paradijs een vrouw eigenlijk te bieden?

Meer over Investigating Paradise
 LA VACHE MET KORTE VOORVERTONING LAW OF THE LAMB

zo 23 april, 16.45 uur

Film: La Vache
De Frans-Algerijnse komiek Fatsah Bouyahmed is in deze humoristische en hartverwarmende roadmovie te zien als Fatah, een boer op het Algerijnse platteland. Zijn dierbaarste bezit is zijn koe Jacqueline, en zijn grootste droom is om met haar de show te stelen op de prestigieuze Salon d’Agriculture in Parijs.


Voorvertoning: Law of the Lamb
In Law of the Lamb rijden een oude man en zijn kleinzoon door te Tunesische woestijn onderweg naar de markt om hun schapen te verkopen. Als ze onderweg worden aangehouden moeten ze een rare deal aangaan om door te mogen rijden. 

Meer over La Vache en Law of the LambTRAMONTANE MET KORTE VOORVERTONING AZIZA
zo 23 april, 19.30 uur

Film: Tramontane
Wat een simpele administratieve procedure zou moeten zijn, haalt het leven van de blinde Rabih volledig overhoop. Bij het aanvragen van een paspoort, blijkt dat zijn identiteitsbewijs is vervalst. De verklaring die zijn moeder ervoor geeft, klopt niet; en zo blijkt zich achter de ene leugen een volgende te verschuilen. Rabih's zoektocht naar de waarheid voert hem dwars door Libanon en terug naar de burgeroorlog waarin het land verwikkeld was toen hij geboren werd. 

Voorvertoning Aziza 
De jonge Amsterdamse Aziza worstelt met een probleem waar ze bij niemand mee terecht kan. Haar oudere broer heeft door dat ze iets verbergt en houdt haar voortdurend in het oog. Maar is haar broer echt zo onverzoenlijk als hij zich voordoet?

Meer over Tramontane en Aziza