Hapjes, proeverijen en diners
Schuif aan tijdens het City Food & Film Festival

Hapjes, proeverijen en diners

Schuif aan tijdens het City Food & Film Festival

Proef, zie, ontdek en geniet van woensdag 10 tot en met zondag 14 mei van een smaakvol programma tussen kunst en kitchen. Laat je verrassen door een unieke food en film line-up in de Verkadefabriek, waar het geurt en kleurt van eten. Vijf dagen films, talks, proeverijen en workshops. Bekijk op deze pagina een overzicht met hapjes, proeverijen en diners tijdens het festival.Openingsdiner

wo 10 mei, 17.30 uur

Eén gang. Met een feestelijk gedekte tafel. Waarop smakelijke gangen worden geserveerd.

We openen het City Food & Film Festival in stijl, met een diner door Harrie Hendriks – voormalig eigenaar en chefkok van restaurant De Opera. Hij bereidt en serveert een verrukkelijk openingsdiner.

Voor genodigden en Supporters van de Verkadefabriek.

Klik hier voor meer informatieMasterclass groenten & proeverij
vr 12 mei, 19.00 uur

Kan groente wereldwijd de hoofdrol spelen op ons bord? In een soort van college tour onderzoeken we deze mogelijkheid, terwijl je ondertussen geniet van smakelijke groentegerechten. Bereid door de chefs van De Opera en Pollevie.

Samen met Harrie Hendriks (Patron-cuisinier), restaurant Pollevie (aangesloten bij De Slow Food Chefs Alliantie) Derk Oorburg (Group Quality Assurance Manager bij Vion) en het publiek nemen we groenten onder de loep en onderzoeken we of veggies de toekomst hebben. Tegelijkertijd smul je van exquise groentegerechtjes bereid door de chefkoks. 

Klik hier voor meer informatieDiederik Stapel - 7 zonden, 7 smaken, 7 scènes
za 13 mei, 18.30 uur

Ben jij makkelijk te verleiden? We zijn dagelijks omringd met beelden van smakelijk en aantrekkelijk eten op tv-reclames, billboards, in tijdschriften en overal waar we gaan. Waarom kunnen we ze niet weerstaan? Door welke elementen loopt het water ons in de mond?

Diederik Stapel is naast wetenschapper ook hartstochtelijk filmliefhebber. Op deze avond combineert hij beiden. Hij brengt Mark Luxen mee: kok en psycholoog. Ze laten je kennis maken met de verbanden tussen psychologie, zintuigen en cinema.

We krijgen zeven scènes uit verschillende films te zien, met daarbij passende gerechten. Diederik verzekerde ons: geen droog college, maar een leuke avond voor film- en eetliefhebbers!

Ervaar, proef en zie zelf! 

Klik hier voor meer informatieSelamat Makan
do 11 mei, 17.30 uur

Grappig, ontroerend, soms een tikje pikant. Smeuïge verhalen en pittige details. Met etensgeuren in de zaal proef je bijna wat je gaat eten. Een smakelijk programma van Roy en Hedy Grunewald: Selamat makan.

Schuif aan en laat je meenemen naar een kumpulan, een familiebijeenkomst, waar Hedy het avondeten bereidt volgens de traditionele familierecepten.

Ondertussen vertelt Roy verhalen over het voormalige Indië̈. Als het eten klaar is, gaan we aan tafel. Selamat makan – smakelijk eten!

Klik hier voor meer informatieFood & Film 
za 13 mei, 19.30 uur

Starting from scratch never tasted so good! In dit programma combineer je Food & Film. De film Chef is één van de leukste eetfilms ooit. Wat is er fijner dan deze film te bekijken tijdens een maaltijd. In dit programma een avondje film en eten.

Klik hier voor meer informatieEat to meet
do 11, vr 12 en za 13 mei, 18.00 uur

Een smakelijke ontmoeting, een nieuwe herinnering

Eat to meet brengt mensen samen aan tafel. Aan één tafel. In onze expeditie hebben we een tafel voor 16 personen. Wij nodigen een inspirerende gast uit de food-sector uit. Je kunt tijdens het eten hem of haar alles vragen. Een mooi begin van de avond. Houd de website in de gaten om te bekijken bij welke gasten je aan kunt schuiven. 

Klik hier voor meer informatieCooking Up A Tribute - The Latin Way + hapje
do 11 mei, 20.30 uur

Die durft! El Celler de Can Roca in Girona in Spanje – het beste restaurant ter wereld - sloot voor vijf weken haar deuren om ‘on tour’ te gaan. 

Cooking Up A Tribute - The Latin Way vertelt het weergaloze avontuur van de broers Roca en hun team. In hun reis door vier Amerikaanse landen brengt het gehele team een eerbetoon aan de Mexicaanse, Peruaanse en Colombiaanse keuken door ter plekke hun eigen interpretatie te geven aan lokale ingrediënten en tradities.

Proeverij: Cantina Mexicana, Peru en Colombia
Na de film proef je een hapje uit de Zuid-Amerikaanse keuken. 

Klik hier voor meer informatieWijsheid van de Bergen + hapjes
za 13 mei, 17.00 uur

Maak kennis met de wijsheid van de bergen, traditionele gerechten, eeuwenoude gebruiken en één van de meest geïsoleerde gemeenschappen ter wereld: het Pamir-volk in Tadzjikistan en Afghanistan.

Frederik van Oudenhoven vertelt over (het maken van) de film, de ontmoetingen tijdens de opnames en bijzondere momenten die hij heeft beleefd.

Speciaal voor bezoekers van het City Food & Film Festival maakt hij Osh; een noedelsoep die ze in het gebied veel eten en ook in de documentaire bereiden. Daarnaast brengt hij Palao mee; een traditioneel Afghaans rijstgerecht.  

Klik hier voor meer informatieOntbijtfilm

zo 14 mei, 11.00 uur

Een heerlijke zondagochtend: schuif om 11.00 uur aan voor een smakelijk ontbijt, een glaasje jus, een croissantje en ander lekkers. Daarna rustig op gang komen bij een film om 12.00 uur: Toast.

Een komisch drama over de puberteit van de schrijvende Britse kok Nigel Slater, die in de jaren zestig ontdekkingen doet op culinair en seksueel gebied.

Klik hier voor meer informatie


Workshop Sushi en film
za 13 mei, 17.00 uur

Thank the fishy gods for sushi. Met je moeder of met je vriend(in) naar een all-you-can-eat-restaurant, lekker thuis laten bezorgen terwijl je met je geliefde een film kijkt of gezellig met vriendinnen zelf aan de slag in de keuken. Sushi takes over the world! Ontdek de perfectie achter dit Japanse hapje en geniet van je eigen smakelijke kunstwerk.

Workshop Sushi
Kom een avond in de Japanse sferen en leer de fijne kneepjes van het bereiden van verse sushi.

Je leert diverse soorten sushi te maken onder leiding van een sushimeester Xushi. Nigiri, gunkan, uramaki, specialmaki en temaki (handrol) sushi. Tijdens de workshop staat er een drankje voor je klaar en proosten we nog even met een glaasje saké!

Klik hier voor meer informatie


Bekijk het volledige City Food & Film Festival programma