Smakelijke films en docu's die ertoe doen
Tijdens het City Food & Film Festival

Smakelijke films en docu's die ertoe doen

Tijdens het City Food & Film Festival

Proef, zie, ontdek en geniet van woensdag 10 tot en met zondag 14 mei van een smaakvol programma tussen kunst en kitchen. Laat je verrassen door een unieke food en film line-up in de Verkadefabriek, waar het geurt en kleurt van eten. Vijf dagen films, talks, proeverijen en workshops. Bekijk op deze pagina een overzicht met alle foodfilms en documentaires.Theater of Life


Theater of Life vertelt het verhaal over de Refettorio Ambrosiano, een zeer bijzondere gaarkeuken opgericht tijdens de EXPO van Milaan door de Italiaanse meesterkok Massimo Bottura. Massimo is eigenaar en chef van de Osteria Francescana, in 2016 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. 

Klik hier voor meer informatieEden


Eden is een film over de liefde: liefde voor koken, eten en voor elkaar.

De getrouwde Eden bloeit dankzij de kookkunsten van Chef de cuisine Gregor weer helemaal op, helaas voor hen wordt haar man al snel jaloers. 

Klik hier voor meer informatieChef


Starting from scratch never tasted so good! In dit programma maak je kennis met een chefkok die online reageert op een negatieve recensie. Hij komt erachter dat dit wel eens zware gevolgen kan hebben. 

Klik hier voor meer informatiel'Amour des MoulesHet verhaal van dat even wonderlijke als smakelijke schelpdiertje. De mossel leeft onder water, de mens op het vasteland. En toch zijn de overeenkomsten tussen beiden opvallend. Want ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting, puberteit en dood.

Klik hier voor meer informatieCooking up a Tribute - the Latin Way


Die durft! El Celler de Can Roca in Girona in Spanje – het beste restaurant ter wereld - sloot voor vijf weken haar deuren om ‘on tour’ te gaan. 

Klik hier voor meer informatieCooking up a Tribute - the Turkish Way


Vormgegeven als een reisverslag, vertelt Cooking Up A Tribute – The Turkish Way over de tocht en ervaringen van de drie broers Roca van hun expeditie door Turkije. 

Klik hier voor meer informatie
 An


Japans drama over een verkoper van an - een zoete rodebonenpasta - en de vriendschap die hij sluit met de oude vrouw die hem het perfecte recept leert.

Klik hier voor meer informatiePortret van een Tuin


Op een eeuwenoud Nederlands landgoed werken een tuinman en een 85-jarige snoeimeester met passie en geduld aan het perfectioneren van de fruitbomen en gewassen. Een ode aan de tuin en haar tuiniers. Aan het zaaien, poten, dunnen, snoeien en uiteindelijk oogsten. Begeleid door de prachtige luitmuziek van Jozef van Wissem.

Klik hier voor meer informatieWijsheid van de Bergen

Maak kennis met de wijsheid van de bergen, traditionele gerechten, eeuwenoude gebruiken en één van de meest geïsoleerde gemeenschappen ter wereld: het Pamir-volk in Tadzjikistan en Afghanistan.

In de documentaire De wijsheid van de bergen reizen we met Frederik van Oudenhoven door het Pamir-gebergte. Hij is de auteur van het boek With our own hands, over traditionele gerechten en de voedsel- en landbouwcultuur van de Pamiri.

Klik hier voor meer informatieThe Island and the whales


Hoe kunnen de eilanders van de Faeröer eilanden overleven op het eiland als zij niet meer kunnen leven van de zee? Op de rotsachtige heuvels groeit weinig, dus leeft het inheemse volk al eeuwenlang van walvisvlees en zeevogels. Door ernstige vervuiling van de zee loopt hun traditionele levenswijze gevaar.

Klik hier voor meer informatieThe Uncertainty has settled

Deze documentaire snijdt de discussie over klimaatverandering en energie aan. Na acht jaar reizen in conflict- en rampgebieden besluit filmmaker Marijn Poels een bezoek te brengen aan de Oostenrijkse bergen, waarin hij boeren bezoekt die gebukt gaan onder de Europese regelgeving. Poels stelt vragen over klimaat, wetenschap en politiek en vraag zich af, doen we eigenlijk wel wat juist is?

Klik hier voor meer informatieSmaak van de Ziel

Toen chef-kok Eric van Loo het Rotterdamse restaurant Parkheuvel overnam van Cees Helder duikelde het restaurant van drie naar een Michelinster. Van Loo's missie is om de sterren terug te winnen. 

Klik hier voor meer informatieDe kunst van het boeren 

Om een eerlijk beeld te schetsen van de uitdagingen waar de moderne boer voor staat, volgde Omroep Brabant vijf boerengezinnen, vier seizoenen lang. De filmmakers zijn erbij als het goed gaat, maar ook als het tegenzit.

Klik hier voor meer informatieAnts on a shrimpAnts on a Shrimp is een unieke en spannende fooddocumentaire over één van de, volgens Time Magazine, meest invloedrijke mensen ter wereld - René Redzepi - die samen met zijn team het grootste culinaire experiment uit zijn leven aangaat.

Klik hier voor meer informatieSergio Herman: Fucking Perfect


In de documentaire Sergio Herman: Fucking perfect volgt filmmaker Willemiek Kluijfhout de Zeeuwse topkok Sergio Herman, die net zijn driesterrenrestaurant heeft gesloten en een nieuw restaurant wil openen. Zorgen de veranderingen voor rust in de tent?

Klik hier voor meer informatieBekijk het volledige City Food & Film Festival programma