Het beste uit de internationale 'roze' film
Met shorts, documentaires en speelfilms

Het beste uit de internationale 'roze' film

Met shorts, documentaires en speelfilms

In de aanloop naar Roze Zaterdag vertoont de Verkadefabriek op drie woensdagen om 20.45 uur een roze documentaire met actuele thema's. Na afloop is er er een nagesprek met makers en andere betrokkenen. De week voor Roze Zaterdag, op zaterdag 17 juni, vindt het Roze Filmgala plaats met drie roze speelfilms en een diner. Het beste uit de internationale roze film; met thema's als Rainbow Families, PrEP en bi-culturaliteit laten de makers het beste zien van LGBTQ films.  

Het roze filmgala op 17 juni vertoont drie bijzondere films. Daarnaast serveren we een smakelijk buffet. Combi-kaarten en losse kaarten voor de drie films - Jonathan, Un Bacio en Souvenir en het optionele buffet zijn te koop aan de kassa en online.

PREP & ME
Wo 19 apr, 20.45 uur

Tim Dekkers, die in de jaren tachtig en negentig vrienden aan aids verloor, volgde een jaar lang drie deelnemers aan het Amsterdamse onderzoek: Justin van 24, Dirk van 35 en Herman van 68. Ze vertellen openhartig waarom ze PrEP slikken en wat het effect van de pil is op hun (seks)leven. Er is ook kritiek: PrEP is volgens tegenstanders een vrijbrief voor losbandige seks van homomannen, met een explosie van soa’s tot gevolg. Zij noemen PrEP een ‘pretpil’. In de documentaire geven alle betrokkenen en vele experts hun meningen over PrEP.

Na afloop is er een nagesprek met maker Tim Dekkers.
Lees meer over PREP & ME

OVER THE RAINBOW

Wo 17 mei, 20.45 uur

Leny Wiggers kwam pas op 68-jarige leeftijd uit de kast. Sindsdien stort zij zich vol overgave in het lesbische leven, vastbesloten om de verloren tijd in te halen en het beste van de haar nog resterende jaren te maken. Op 81-jarige leeftijd stapt ze op de fiets om een wereldreis te maken. In Nieuw-Zeeland, aan de andere kant van de wereld, komt ze onverwacht de liefde van haar leven tegen.

Na afloop is er een nagesprek met maker Tara Faullaux.
Lees meer over OVER THE RAINBOW

HET ZAAD EN DE 11 EITJES EN GEDEELD DOOR DRIE 
Wo 14 juni, 20.45 uur

Dennis (28) en Lody (25), een jong homostel uit Delft, willen graag kinderen. Ze hebben de optie om te adopteren of met een alleenstaande moeder of lesbisch stel te co-ouderen. Maar net als heterogezinnen willen zij kinderen van henzelf en geen samengesteld gezin. Als hun nicht aanbiedt om als draagmoeder hun kind te dragen lijkt hun wens eindelijk uit te komen. Maar als hun nicht aangeeft alleen maar met een eicel van een ander zwanger te willen raken lijkt het nog een moeilijke weg te worden voor Dennis en Lody. De wenspapa's moeten op zoek naar een eicel en een kliniek die de bevruchting tot stand wil brengen. 

Gedeeld door Drie is een warme en humorvolle documentaire over twee mannen en hun kinderwens, waarbij ze met vallen en opstaan opzoek gaan naar de moeder van hun nog ongeboren kind. Deze documentaire gaat over het toenemende aantal Roze Gezinnen in Nederland, ookwel Roze Ouderschap genoemd.

Na afloop is er een nagesprek met Dennis en Lody, de wensvaders.
Lees meer over HET ZAAD EN DE 11 EITJES en GEDEELD DOOR DRIE 

HET ROZE FILMGALA

Op 17 juni vindt het roze filmgala plaats met drie roze speelfilms en een diner. 

Programma Roze Filmgala:
16.30 - 18.00 uur: Jonathan
18.10 - 19.15 uur: Diner
19.15 - 21.00 uur: Un Bacio
21.00 - 22.00 uur: Souvenir

JONATHAN

Tegen zijn zin houdt de jonge Jonathan de boerderij waar hij samen met zijn vader Burkhardt en tante woont draaiende. Burkhardt is stervende aan kanker, en de relatie tussen hem en Jonathan wordt er niet beter op.De nieuwe verpleegster Anka brengt leven in de brouwerij, maar de spanning loopt pas hoog op als Burkhardt’s oude vlam Ron weer opduikt. De liefdevolle relatie tussen Ron en Burkhardt, gedoemd maar teder, staat in contrast met Jonathan en Anka die hun leven nog voor hun hebben.
Lees meer over JONATHAN

UN BACIO

De 16-jarige Lorenzo maakt er geen geheim van dat hij homo is. De pesterijen die dat uitlokt lijken hem niet te raken. Hij sluit vriendschap met twee andere outsiders: het vrijgevochten meisje Blu en Antonio, de ster van het basketbalteam, maar buiten de sportzaal een stille, verlegen jongen. Samen nemen ze het op tegen de pesters en treiterkoppen. Maar een schuchtere kus verandert alles …
Lees meer over UN BACIO


SOUVENIR

Isabelle Huppert speelt Liliane, een onopvallende arbeidster die laurierblaadjes op de paté legt in de vleeswarenfabriek, maar ooit schitterde als 'Laura' in de hitlijsten met het nummer 'Souvenir'. Ze nam zelfs deel aan het Eurovisie Songfestival en werd toen tweede. Dertig jaar later is Lilianes ster helemaal uitgedoofd. Ze woont in een kleurloos flatje en haar leven blinkt uit in monotonie en anonimiteit. Ze wil ook niet meer herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière.

Dit verandert wanneer op een dag Jean in de fabriek verschijnt en in haar leven komt. Ze raken verliefd en hij is vastbesloten
om Liliane terug te laten schitteren! 
Lees meer over SOUVENIR