Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Jazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen.
 BEKIJK HIER HET PROGRAMMAZo 14 maart, 14.00 en 16.00 uur | Pocket Rhapsody ft. Eric Vloeimans
Trompettist Eric Vloeimans was al diverse malen te zien in de Jazz Factory met heel uiteenlopende projecten, variërend van kamerjazz met Olivers Cinema tot stevige jazzrock met zijn band Gatecrash. Het zegt iets over de veelzijdigheid van de geboren Bosschenaren. Dit keer komt hij naar de Verkadefabriek met het internationale kwartet Pocket Rhapsody dat recent een album uitbracht op het bekende Duitse platenlabel ACT.
Klik hier voor kaartjes

Zo 28 maart, 14.00 en 16.00 uur | Jan Terlouw Junior & the Nightclub

Bezeten jazzsolo's en donkere thema's tegenover zoete poprefreinen en swingende songs. Met zijn 5-koppige band vertolkt Jan Terlouw Junior & The Nightclub een muzikaal verhaal dat zich afspeelt in een Sin City-achtige wereld met als decor een jaren twintig nachtclub. De Jazz Factory wordt deze middag het decor voor dit kleurrijke beeldverhaal vol pakkende songs.
Klik hier voor kaartjes

Za 10 april, 14.00 en 16.00 uur | Philippe Lemm Trio

De Nederlandse drummer Philippe Lemm keert voor even terug uit New York voor een concert met zijn New Yorkse trio. Lemm werkte in het verleden al samen met musici als Amina Figarova en Grammy-winnaar Donny McCaslin. Ruim acht jaar geleden vertrok hij naar New York om daar als eerste Nederlandse drummer een mastertitel te halen aan de prestigieuze Manhattan School of Music. Daar ontstond ook zijn pianotrio waarmee hij naar de Jazz Factory komt.
Klik hier voor kaartjes

Za 24 april, 19.30 en 21.30 uur | Ode to João Gilberto ft. Hermine Deurloo, Mike Boddé & Lílian Vieira

Harmonicaspeelster Hermine Deurloo, zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) en pianist Mike Boddé brengen een ode aan João Gilberto, de grondlegger van de bossa nova, die vorig jaar overleed. Muziek die varieert van melancholieke ballads tot snelle samba’s en luisteraars vervoert met prachtige Braziliaanse klanken.
Klik hier voor kaartjes

Za 8 mei, 19.30 en 21.30 uur | Yuri Honing Acoustic Quartet

Saxofonist en componist Yuri Honing behoort al jaren tot een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz. Hij won maar liefst drie Edisons en ontving de prestigieuze Boy Edgar Prijs. Met zijn Yuri Honing Quartet presenteert hij in de Jazz Factory zijn laatste album Bluebeard.
Klik hier voor kaartjes

Za 5 juni, 14.00 en 16.00 uur | Benjamin Herman Trio & Jesse van Ruller

Benjamin Herman speelde al diverse malen in de Jazz Factory, variërend van concerten met New Cool Collective en zangeres Kim Hoorweg tot een duoconcert met gitarist Anton Goudsmit. Ook nu is het een gitarist met wie hij het podium deelt: Jesse van Ruller.
Klik hier voor kaartjes

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!