Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Jazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen.


Bernard van Rossum Flamenco Jazz Sextet
Zo 6 okt, 15.00 uur

Met de krachtige stem van flamenco-zangeres María Marín, het opzwepende gitaarspel van Edsart Udo de Haes en de pakkende saxofoonsolo’s van Van Rossum, belooft het een hete middag te worden in de Jazz Factory. Voeg daar ook nog het trio van de virtuoze Spaanse pianist Xavi Torres bij en het muzikale feest is compleet.

Ikarai 'Muhammad'
Zo 20 okt, 15.00 uur
Een eerbetoon aan de grootste bokser van de twintigste eeuw, Muhammad Ali. Het epische gevecht tussen Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), bijgenaamd the Rumble in the Jungle, blijkt zich perfect te lenen voor een muziekscore: ritmisch en sierlijk, maar met rake jabs en uppercuts.

Frank Montis, Anton Goudsmit & Cyril Directie
Zo 24 nov, 15.00 uur
De heren Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie delen een voorliefde voor groovende souljazz gespeeld met een overdosis aan energie. Geen muzikale subtiliteiten of wonderschone klanken, maar onweerstaanbaar knallen is het levensmotto van dit all-star trio. Anton Goudsmit speelde al diverse malen in de Jazz Factory, onder meer met The Ploctones. Hij geldt als een van de meest aansprekende (jazz)gitaristen van Nederland.

Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest
Zo 8 dec, 15.00 uur
Al meer dan twintig jaar brengt Amsterdam Klezmer Band meeslepende en opzwepende shows naar de theaters. Overal eindigen de optredens onontkoombaar in een groot dansfeest. De band staat internationaal in hoog aanzien als brenger van onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer.

Margriet Sjoerdsma & Odelion Orchestra
Zo 22 dec, 15.00 uur

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Ze speelde dit project voor uitverkochte zalen in het hele land en stond onder meer op North Sea Jazz Festival en in een afgeladen Concertgebouw. De Telegraaf concludeerde: ‘’Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.’’ 

Beets meets Rosenberg
Zo 12 jan, 15.00 uur
Samen met de keihard swingende pianist Peter Beets – bekend van Jazz Orchestra of the Concertgebouw – komt Rosenberg naar de Jazz Factory om nummers te spelen van hun Django Tribute-album. Twee virtuozen tussen wie een knallende muzikale chemie is ontstaan waar het spelplezier vanaf spat.

The Blues and the Abstract Truth ft. Bert Boeren, Eric van der Westen, Koen Smits e.a.
Zo 26 jan, 15.00 uur

The Blues and the Abstract Truth – A Tribute To Oliver Nelson is een eerbetoon aan Oliver Nelson en viert de muziek van deze legendarische LP. Een all-star bezetting van Brabantse musici met een gedeelde bewondering voor Nelson speelt met veel liefde en plezier de originele arrangementen van The Blues and the Abstract Truth.

Kim Hoorweg & Mike Boddé
Za 11 apr, 21.00 uur

Mike Boddé en Kim Hoorweg hebben een muzikale klik. Ze zijn allebei overtuigd van het volgende: de keuze van je repertoire schetst wie je bent. Muzikale keuzes zijn zelfportretten. In het concertprogramma Portretten schilderen Kim en Mike zichzelf en elkaar, maar dan in liedjes. Dat kan jazz zijn, maar ook pop of chansons. En Kim geeft Mike en passent een lesje teken- en schilderkunst.  

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!