Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Bekijk welke concerten het komende seizoen gepland staan. 


LUCAS VAN MERWIJK’S MUSIC MACHINE FT. LILIAN VIEIRA & GIANNA TAM
Zo 26 nov, 15.00 uur 
De winter mag dan op de deur bonken, in de Jazz Factory wordt het een zinderend hete middag. Nederlands bekendste latindrummer Lucas van Merwijk brengt in The Soul of Spanish Harlem een ode aan de bekende wijk uit New York. Dat doet hij met een achtkoppige band waar onder anderen de zangeressen Lilian Vieira (Zuco 103) en Gianna Tam deel van uitmaken. Met kolkende salsa, latinjazz, mambo en boogaloo waart de geest van Spanish Harlem door de Jazz Factory. 
Meer informatie


BENJAMIN HERMAN DE KRING ON TOUR

Zo 10 dec, 15.00 uur 
Ruim tien jaar is altsaxofonist Benjamin Herman de bevlogen leider van jamsessies in de roemruchte kunstenaarssociëteit De Kring in Amsterdam. Deze sessies zijn een broedplaats gebleken voor jong aanstormend talent. Ter viering van deze vruchtbare avonden doet het Benjamin Herman Trio, dat naast Benjamin Herman bestaat uit Joost Patocka (drums) en Ernst Glerum (contrabas), een kleine tournee door Nederland met twee graag geziene gasten in De Kring: pianist Miguel Rodríguez en tenorsaxofonist Gideon Tazelaar. 
Meer informatie


MARUTYRI

Di 26 dec, 15.00 uur
Met diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken speelde Marutyri de Jazz Factory al eens plat. Nu wordt er een nieuw album gepresenteerd, een mooie aanleiding dus om de achtkoppige jazzrockfunk formatie wederom te verwelkomen. En wat is er mooier dan je op deze Tweede Kerstdag onder te dompelen in funky grooves en spetterende solo’s en daarmee de kerstballen en dennenbomen even te laten voor wat ze zijn?
Meer informatie


CABOCUBAJAZZ 6TET

Zo 21 jan, 15.00 uur 
CaboCubaJazz 6tet brengt een mix van energieke Cubaanse ritmes, dromerige Kaapverdische melodieën en avontuurlijke jazz. De groep is een ware ‘melting pot’ met muzikanten afkomstig uit onder meer Cuba, Spanje en Kaapverdië. Percussionist Fischer, bekend van Timbazo en Nueva Manteca, richtte de band samen met pianist Carlos Matos op. 
Meer informatie


KRUPA & THE GENES

Zo 4 feb, 15.00 uur 
Met een vette knipoog naar de spectaculaire drummer Gene Krupa kozen slagwerkers Stefan KRUger en Joost PAtocka hun bandnaam. Niet dat de muziek klinkt als die van hun eigenzinnige, historische collega, maar de term ‘spectaculair’ is dan wel weer van toepassing op dit zevenkoppige all-star collectief. Wat heet! Naast Kruger en Patocka staan onder meer saxofonist Maarten Hogenhuis en gitarist Anton Goudsmit op het podium.
Meer informatie


KARSU SINGS ATLANTIC RECORDS
Zo 4 mrt 2018, 15.00 uur
Karsu, winnares van de Jazzism Edison publieksprijs 2016, begon ooit als klassiek pianiste, maar ontdekte al snel de aantrekkingskracht van jazz, pop en Turkse muziek. Tijdens haar nieuwe tournee Karsu sings Atlantic Records, gaat ze met haar band terug naar de begintijd van het fameuze platenlabel Atlantic dat een eigen stempel drukte op jazz, soul en blues.  
Meer Informatie


KAPOK
Zo 18 mrt 2018, 15.00 uur
Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hunritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en een knetterende, onvoorspelbare energie tijdens live shows. Kapok jat naar hartenlust uit allerlei muzieksoorten zoals funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek . In de Jazz Factory presenteert Kapok een gloednieuw album.
Meer informatie