Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Jazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen.


Hans Dulfer Hits 80! | AFGELAST
Zo 29 mrt, 15.00 uur 

Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Om te vieren dat de nog immer opzwepend opererende saxofonist zich al vijfenzestig jaar een slag in de rondte speelt én dat hij de niet te bevatten leeftijd van tachtig jaar bereikt, presenteert Dulfer een nieuwe, niet-te-missen band met gerenommeerde muzikanten en vers repertoire doorspekt met notoire Dulferklassiekers. Blik samen met Dulfer terug op de toekomst zonder spijt en vier feest alsof morgen nooit bestaan heeft.

Maria Mendes | AFGELAST
Za 11 apr, 21.00 uur 

Zangeres Maria Mendes nam haar gloednieuwe album Close To Me op met het Metropole Orkest en pianist/toetsenist John Beasley. Het album kon rekenen op lovende recensies, vooral vanwege de ingenieuze wijze waarop Mendes jazz met fado combineert. Op zaterdag 11 april treedt de Portugese zangeres in de Jazz Factory op met haar Nederlandse kwartet.

Philippe Lemm Trio | AFGELAST
Za 25 apr, 20.30 uur

De Nederlandse drummer Philippe Lemm keert voor even terug uit New York voor een concert met zijn New Yorkse trio. Jazz en improvisatie vormen de basis, maar pop en klassieke muziek zijn net zo goed van grote invloed. Het trio speelde op al internationale podia als de Blue Note in New York, Ronnie Scotts in Londen en Concertgebouw in Amsterdam. Uiteraard mag de Jazz Factory niet ontbreken in dat rijtje!

Rembrandt Frerichs Trio & Kayhan Kalhor (IR) | AFGELAST
Za 23 mei, 20.00 uur

Kayhan Kalhor staat internationaal bekend als een grootmeester op de kemenche, ofwel de Iraanse knieviool. Een instrument met een prachtig lyrisch geluid dat Kalhor als geen ander beheerst. Sinds zijn een eerste ontmoeting in 2013 tijdens festival November Music speelt Kalhor regelmatig samen met het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs, die vorig seizoen nog te zien was in de Jazz Factory met trompettist Paolo Fresu. 

 


 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!