Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Bekijk welke concerten het komende seizoen gepland staan. 

 

CABOCUBAJAZZ 6TET
Zo 21 jan, 15.00 uur 
CaboCubaJazz 6tet brengt een mix van energieke Cubaanse ritmes, dromerige Kaapverdische melodieën en avontuurlijke jazz. De groep is een ware ‘melting pot’ met muzikanten afkomstig uit onder meer Cuba, Spanje en Kaapverdië. Percussionist Fischer, bekend van Timbazo en Nueva Manteca, richtte de band samen met pianist Carlos Matos op. 
Meer informatie


KRUPA & THE GENES

Zo 4 feb, 15.00 uur 
Met een vette knipoog naar de spectaculaire drummer Gene Krupa kozen slagwerkers Stefan KRUger en Joost PAtocka hun bandnaam. Niet dat de muziek klinkt als die van hun eigenzinnige, historische collega, maar de term ‘spectaculair’ is dan wel weer van toepassing op dit zevenkoppige all-star collectief. Wat heet! Naast Kruger en Patocka staan onder meer saxofonist Maarten Hogenhuis en gitarist Anton Goudsmit op het podium.
Meer informatie


KAPOK
Zo 18 feb 2018, 15.00 uur
Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hunritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en een knetterende, onvoorspelbare energie tijdens live shows. Kapok jat naar hartenlust uit allerlei muzieksoorten zoals funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek . In de Jazz Factory presenteert Kapok een gloednieuw album.
Meer informatie


KARSU SINGS ATLANTIC RECORDS
Zo 4 mrt 2018, 15.00 uur
Karsu, winnares van de Jazzism Edison publieksprijs 2016, begon ooit als klassiek pianiste, maar ontdekte al snel de aantrekkingskracht van jazz, pop en Turkse muziek. Tijdens haar nieuwe tournee Karsu sings Atlantic Records, gaat ze met haar band terug naar de begintijd van het fameuze platenlabel Atlantic dat een eigen stempel drukte op jazz, soul en blues.  
Meer Informatie


GIDON NUNES VAZ SEXTET
Zo 18 mrt 2018, 15.00 uur
Keihard swingen in de stijl van Art Blakey’s Jazz Messengers, Horace Silver en Roy Hargrove, dat is wat het sextet rondom trompettist Gidon Nunes Vaz doet. Catchy thema’s, opzwepende solo’s en energieke ritmes maken deze middag van de Jazz Factory een dampende New Yorkse jazzclub. 
Meer informatie


DULFER PLAYS BLUES
Zo 8 apr 2018, 15.00 uur
Nederlands bekendste tenorsaxofonist Hans Dulfer is gek op de compromisloze muzikale energie van blues-legende Lead Belly. Tijdens dit concert laat Dulfer horen hoezeer de blues van invloed is geweest op zijn eigen spel als saxofonist. Daarbij stapt hij het podium op met een zeskoppige band waar onder meer gitarist Jerome Hol en baritonsaxofonist Koen Schouten deel van uitmaken.
Meer informatie


MAMMAL HANDS
Za 26 mei 2018, 21.00 uur
Mammal Hands, een trio dat zich laat inspireren door verschillende muzikale bronnen zoals spiritual jazz, klassieke minimal music, dance en Indiase folk. Uiteenlopende muzikale werelden die in de handen Mammal Hands tot een heel eigen sound worden gesmeed.
Meer informatie