Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Bekijk welke concerten het komende seizoen gepland staan. 

KIM HOORWEG 
Za 23 sep, 21.00 uur

Voor haar spiksplinternieuwe album formeerde zangeres Kim Hoorweg een groep die feilloos de weg weet in zowel de jazz als in de groovende popmuziek. Met gitarist Anton Goudmit (The Ploctones), toetsenist Niels Broos (Kyteman, Jameszoo) en bassist Glenn Gaddum jr. (Sven Hammond, Anouk) heeft Hoorweg creatieve muzikale breinen om zich heen verzameld die haar geweldige vocale timing en aanstekelijke songs maximaal tot hun recht kunnen laten komen. 

Meer informatieYURI HONING ACOUSTIC QUARTET

Zo 1 okt, 15.00 uur
“Honing speelt prachtig. Met zijn herkenbare geluid van beheerste, langgerekte, zwevende toonreeksen zet hij een onontkoombare sfeer neer op Desire. Soms is er een wensdroom, soms een hunkering, maar het hart klopt altijd,” aldus Het Parool, dat tekende voor één van de vele jubelende reacties op het vorige album van het Yuri Honing Acoustic Quartet dat ook de Edison voor beste jazzplaat won. We kijken uit naar het nieuwe album van de groep dat deze middag in de Jazz Factory wordt gepresenteerd. 

Meer informatieMETROPOLE ORKEST BIG BAND PLAYS THELONIOUS MONK 

Zo 15 okt, 15.00 uur 
Van een prachtige ballad als Round Midnight tot een onweerstaanbaar swingende blues als Blue Monk, terecht wordt Thelonious Monk tot op de dag van vandaag gezien als één van de allergrootste jazziconen. Onder leiding van de Japanse dirigente Miho Hazama brengen een aantal van ‘s lands beste jazzmuzikanten verenigd in de Metropole Orkest Big Band een eerbetoon aan deze originele pianist/ componist.

Meer informatieJEROEN VAN VLIET MOON TRIO

Zo 22 okt, 15.00 uur
Weinig pianisten in Nederland kunnen met minimale middelen zo een grote muzikale impact creëren als Jeroen van Vliet (winnaar Boy Edgarprijs in 2014). Vorig jaar verscheen het album Earth Time van zijn nieuwe groep Moon Trio met drummer Mark Schilders en bassist Cord Heineking. ‘De composities zijn vaak simpel’, aldus Van Vliet. ‘De muziek is emotioneel, maar tegelijkertijd groovy.’ Door subtiele toevoeging van elektronische bewerkingen wordt bovendien het klanklandschap van de akoestische instrumenten verrijkt. 

Meer informatieAIRELLE BESSON QUARTET (I.S.M. NOVEMBER MUSIC)

Zo 5 nov, 17.00 uur
Trompettiste en componiste Airelle Besson stoot in no time door naar de bovenste regionen van de Europese jazz. Festival November Music en de Jazz Factory nodigen haar uit om werk van haar doorbraakalbum Radio One (2016) te presenteren. In haar sprankelende, levenslustige jazzcomposities laat Besson zich inspireren door opzwepende popmuziek, dromerige postrock, spitse improvisaties en relaxte melodische jazz. Ultieme feelgood jazzmuziek met alle ramen open en een weidse blik naar buiten. 

Meer informatieLUCAS VAN MERWIJK’S MUSIC MACHINE FT. LILIAN VIEIRA & GIANNA TAM

Zo 26 nov, 15.00 uur 
De winter mag dan op de deur bonken, in de Jazz Factory wordt het een zinderend hete middag. Nederlands bekendste latindrummer Lucas van Merwijk brengt in The Soul of Spanish Harlem een ode aan de bekende wijk uit New York. Dat doet hij met een achtkoppige band waar onder anderen de zangeressen Lilian Vieira (Zuco 103) en Gianna Tam deel van uitmaken. Met kolkende salsa, latinjazz, mambo en boogaloo waart de geest van Spanish Harlem door de Jazz Factory. 

Meer informatieBENJAMIN HERMAN DE KRING ON TOUR

Zo 10 dec, 15.00 uur 
Ruim tien jaar is altsaxofonist Benjamin Herman de bevlogen leider van jamsessies in de roemruchte kunstenaarssociëteit De Kring in Amsterdam. Deze sessies zijn een broedplaats gebleken voor jong aanstormend talent. Ter viering van deze vruchtbare avonden doet het Benjamin Herman Trio, dat naast Benjamin Herman bestaat uit Joost Patocka (drums) en Ernst Glerum (contrabas), een kleine tournee door Nederland met twee graag geziene gasten in De Kring: pianist Miguel Rodríguez en tenorsaxofonist Gideon Tazelaar. 

Meer informatieMARUTYRI

Di 26 dec, 15.00 uur
Met diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken speelde Marutyri de Jazz Factory al eens plat. Nu wordt er een nieuw album gepresenteerd, een mooie aanleiding dus om de achtkoppige jazzrockfunk formatie wederom te verwelkomen. En wat is er mooier dan je op deze Tweede Kerstdag onder te dompelen in funky grooves en spetterende solo’s en daarmee de kerstballen en dennenbomen even te laten voor wat ze zijn?

Meer informatieCABOCUBAJAZZ 6TET

Zo 21 jan, 15.00 uur 
CaboCubaJazz 6tet brengt een mix van energieke Cubaanse ritmes, dromerige Kaapverdische melodieën en avontuurlijke jazz. De groep is een ware ‘melting pot’ met muzikanten afkomstig uit onder meer Cuba, Spanje en Kaapverdië. Percussionist Fischer, bekend van Timbazo en Nueva Manteca, richtte de band samen met pianist Carlos Matos op. 

Meer informatie
KRUPA & THE GENES

Zo 4 feb, 15.00 uur 
Met een vette knipoog naar de spectaculaire drummer Gene Krupa kozen slagwerkers Stefan KRUger en Joost PAtocka hun bandnaam. Niet dat de muziek klinkt als die van hun eigenzinnige, historische collega, maar de term ‘spectaculair’ is dan wel weer van toepassing op dit zevenkoppige all-star collectief. Wat heet! Naast Kruger en Patocka staan onder meer saxofonist Maarten Hogenhuis en gitarist Anton Goudsmit op het podium.
Meer informatie
KAPOK

Zo 18 mrt 2018, 15.00 uur
Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hunritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en een knetterende, onvoorspelbare energie tijdens live shows. Kapok jat naar hartenlust uit allerlei muzieksoorten zoals funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek . In de Jazz Factory presenteert Kapok een gloednieuw album.
Meer informatie
KARSU SINGS ATLANTIC RECORDS

Zo 4 mrt 2018, 15.00 uur
Karsu, winnares van de Jazzism Edison publieksprijs 2016, begon ooit als klassiek pianiste, maar ontdekte al snel de aantrekkingskracht van jazz, pop en Turkse muziek. Tijdens haar nieuwe tournee Karsu sings Atlantic Records, gaat ze met haar band terug naar de begintijd van het fameuze platenlabel Atlantic dat een eigen stempel drukte op jazz, soul en blues. 
Meer Informatie