Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.


Vuma Levin Quintet
Zo 21 okt, 15.00 uur
Met zijn muziek wil de Zuid-Afrikaanse gitarist Vuma Levin een nieuwe dimensie geven aan de verhalen over zijn thuisland die passen binnen deze eeuw. Door de combinatie van jazz met Zuid-Afrikaanse ritmiek en melancholische songs, creëert Levin met zijn kwintet een eigen klankpallet waarin de Afrikaanse diaspora een heel ander gezicht krijgt.


November Music: Lucia Cadotsch / Elliot Galvin Trio
Zo 4 nov, 15.00 uur
Een dubbelconcert deze middag in de Jazz Factory in het kader van festival November Music met twee jonge, avontuurlijke bandleiders waar de muzikale originaliteit van afdruipt: zangeres Lucia Cadotsch en pianist Elliot Galvin.


Tutu Puoane
Zo 25 nov, 15.00 uur
Na menig hart te hebben veroverd met The Joni Mitchell Project, komt de Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane terug naar de Jazz Factory met haar gloednieuwe project Tales By The Moonlight. Met haar band gaat ze op zoek naar de iconische verhalen in de wereldgeschiedenis aan de hand van haar muziek waarin jazz, pop en wereldmuziek samensmelten.


Nueva Manteca
Za 8 dec, 21.00 uur
Nueva Manteca heeft een onomstreden status in de wereld van de latinjazz en staat nu voor het eerst in de Jazz Factory met die kenmerkende mix van dansbare Cubaanse muziek en energieke jazz. Nueva Manteca bestaat al sinds 1983 in verschillende gedaantes en bezettingen. Na een break is de band terug met een nieuwe line-up met onder anderen saxofonist Ben van den Dungen, percussionist Nils Fischer en pianist/arrangeur Marc Bischoff.


Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal
Zo 23 dec, 15.00 uur
Viento zonda, ofwel de warme wind uit het zuiden, die in Argentinië de zwoele vooravond aankondigt. De link met het lyrische, uisterende trompetspel van Eric Vloeimans is daarmee snel gelegd. En het is deze viento zonda die voor Vloeimans en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal de inspiratiebron vormen voor dit concert waarin invloeden uit de jazz, kamermuziek en Argentijnse muziek op subtiele wijze samengaan.


Maartje Meijer Band
Zo 13 jan, 15.00 uur
Een bijzondere combinatie van moderne jazz, lmische pop en smaakvol gecomponeerde gedichten. Zangeres en pianist Maartje Meijer brengt een band mee vol grote muzikale persoonlijkheden: saxofonist Mete Erker (Estafest), contrabassist Clemens van der Feen (Chambertones) en drummer Jasper van Hulten (Eric Vloeimans’ Gatecrash, Wouter Hamel).


BRUUT!
Zo 27 jan, 15.00 uur
Drie jaar geleden gaf BRUUT! onvergetelijk openingsconcert van de Jazz Factory en daarmee was de trend gezet! Met de release van een nieuw album in aantocht is het de hoogste tijd om deze powerjazzformatie terug te halen.


Agnes Gosling
Zo 10 feb, 15.00 uur
Agnes Gosling combineert popmuziek en jazz. Met haar hart verknocht aan de Braziliaanse muziek uit de jaren ’60 en ’70 en roots in de Europese muziek, creëert de zangeres een heel eigen stijl: een intrigerende mengeling van contrasten, waarbij ze een ‘Portishead- achtige’ brug slaat tussen akoestische en elektronische sferen.


LABtrio
Zo 24 feb, 15.00 uur
Het Belgische LABtrio wordt gezien als een van de meest spraakmakende jazzgroepen van de nieuwe generatie. Met door urban styles beïnvloede jazzklanken, die flirten met underground, klassiek en elektronische muziek, brengt de groep eigen composities en frisse versies van bestaande jazznummers.


Myrthe van de Weetering
Zo 10 mrt, 15.00 uur
Geïnspireerd door lm Ascenseur pour l’échafaud, waarvoor Miles Davis de muziek schreef, debuteerde componiste en violiste Myrthe van de Weetering vorig jaar met Dégoût. Dit album met zeventien kortere composities laat zich beluisteren als een lmsoundtrack: van intieme kamermuziek tot energieke, atmosferische jazz.


Rembrandt Frerichs trio & Paolo Fresu
Za 4 mei, 21.00 uur 
De Italiaanse trompettist Paolo Fresu staat al zeker twintig jaar aan de top van de Europese jazz. Hij wordt geroemd om zijn lyrische stijl die doet denken aan Miles Davis in zijn beste tijd. Na de uitverkochte tour in 2016 stapt Fresu opnieuw het podium op met het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs. Deze combinatie van de typisch Nederlandse nieuwsgierigheid en het diepe Italiaanse gevoel voor drama en esthetiek smelt samen tot prachtige, lmische kamerjazz.