Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Jazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen.
 BEKIJK HIER HET PROGRAMMA T/M DECEMBERZa 5 september 19.30 uur en 21.30 uur | Sven Figee & Bert Boeren Quartet
Sven ‘Hammond’ Figee komt samen met de Bossche trombonist Bert Boeren naar de Jazz Factory om het seizoen te openen. Niet vies van een flinke dosis souljazz formeerden de heren een kwartet dat knalt, swingt en scheurt. Funky hard bop in de beste traditie van de legendarische Blue Note-platen. 
Klik hier voor kaartjes


Za 19 september 19.30 uur en 21.30 uur | The Dollar Brand Project
De Zuid-Afrikaanse pianist en componist Dollar Brand (Abdullah Ibrahim) wordt geroemd om de wijze waarop hij jazz combineert met de ziel van Zuid-Afrikaanse muziek. Twintig jaar geleden brachten saxofonist Rolf Delfos en drummer Pascal Vermeer een album uit met muziek van de befaamde pianist. Vele jaren en vele internationale tournees – naar onder meer naar Zuid-Afrika – verder, werd het de hoogste tijd om met een frisse blik naar de inspirerende muziek van Dollar Brand te kijken, zeker nadat Rolf Delfos recent het verzoek kreeg om 14 composities van voorname Zuid-Afrikaanse jazzmusici te arrangeren voor een project op het Pretoria Jazzfestival.
Klik hier voor kaartjes


Za 3 oktober, de hele dag | Conservatorium Talent Award - Jazz in Duketown
Zeven veelbelovende conservatoriumstudenten strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award (CTA). Het is de 9e keer dat het georganiseerd wordt als onderdeel van het programma van Jazz in Duketown. De optredens van de studenten zijn gratis te bezoeken voor een beperkt aantal bezoekers of te bekijken via de livestream!
Registreer je hier


Za 17 oktober, 19.30 en 21.30 uur | Maria Mendes
Zangeres Maria Mendes nam haar gloednieuwe album Close To Me op met het Metropole Orkest en pianist/toetsenist John Beasley, bekend van samenwerkingen met Miles Davis, Herbie Hancock en Steely Dan. Het album kon rekenen op lovende recensies, vooral vanwege de ingenieuze wijze waarop Mendes jazz met fado combineert. 
 Klik hier voor kaartjes


Za 31 oktober, 19.30 en 21.30 uur | Anton Goudsmit, Robin Nolan & Arnoud van den Berg
Het is alweer ruim een decennium geleden dat Anton Goudsmit als gastspeler meedeed met een Nederlandse concertreeks van het Robin Nolan Trio. Bassist Arnoud van den Berg vond het de hoogste tijd om beide gitaarvirtuozen weer samen te brengen en na een reünie werd al snel besloten een vervolg te geven aan de samenwerking in de vorm van een nieuw album en een concertreeks.
Klik hier voor kaartjes


Zo 15 november, 14.00 en 16.00 uur | November Music - Tania Giannouli Trio (GR)
Balancerend tussen westerse en oosterse muziek weet de Griekse pianiste Tania Giannouli met haar trio een opwindende klankwereld op te roepen. Samen met trompettist Andreas Polyzogopoulos en ud-speler Kyriakos Tapakis laat ze zich inspireren door jazz, kamer- en filmmuziek en niet-Westerse muzikale invloeden.
De kaartverkoop start donderdag 10 september


Zo 6 december, 14.00 en 16.00 uur | Dulfer Hits 80!
Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland.
Klik hier voor kaartjes


Zo 20 december, 14.00 en 16.00 uur | Marzio Scholten, Wolfert Brederode & Ernst Glerum
Gitarist Marzio Scholten speelde al enige jaren samen met Ernst Glerum, bekend van onder meer ICP en Benjamin Herman Trio. Het tweetal benaderde vervolgens pianist en ECM-artiest Wolfert Brederode om zich aan te sluiten. Met een combinatie van eigen werk en enkele traditionals neemt dit nieuwe trio luisteraars mee op een magische klankreis.
Klik hier voor kaartjes

Ook vanaf januari gaat de Jazz Factory door met concerten. Meer informatie hierover volgt.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!