Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Jazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen.


Bill Laurance - solo (UK)
Za 20 apr, 21.00 uur

De Engelse pianist en toetsenist Bill Laurance is vooral bekend als mede-oprichter van het wereldbefaamde muziekcollectief Snarky Puppy, waarmee hij al drie Grammy’s veroverde. Net als collegabandleden Michael League en Cory Henry heeft ook Laurance inmiddels een reputatie opgebouwd met projecten die hij naast Snarky Puppy initieert.

Rembrandt Frerichs trio & Paolo Fresu
Za 4 mei, 21.00 uur 
De Italiaanse trompettist Paolo Fresu staat al zeker twintig jaar aan de top van de Europese jazz. Hij wordt geroemd om zijn lyrische stijl die doet denken aan Miles Davis in zijn beste tijd. Na de uitverkochte tour in 2016 stapt Fresu opnieuw het podium op met het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs. Deze combinatie van de typisch Nederlandse nieuwsgierigheid en het diepe Italiaanse gevoel voor drama en esthetiek smelt samen tot prachtige, lmische kamerjazz.

Jazz Factory - Conservatorium Talent Award - Jazz in Duketown
Za 18 mei, 10.30 uur

Op zaterdag 18 mei aanstaande zijn in de Verkadefabriek uitzonderlijke jazztalenten aan het werk te zien. Acht Nederlandse conservatoria vaardigen hun beste eindexamenkandidaat af. De muzikanten uit verschillende disciplines strijden tegen elkaar om de Conservatorium Talent Award. Deze prestigieuze prijs is voor de achtste keer onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Jazz Factory XL - Metropole Orkest Big Band ft. China Moses

Za 25 mei, 21.00 uur

De Metropole Orkest Big Band gaat opnieuw op pad met China Moses. De Amerikaanse zangeres zorgt voor een flinke dosis jazz, soul en R&B en belooft het publiek mee te nemen in haar wereld. 'Ik ben een verhalenverteller. Mensen kunnen een volledig palet aan emoties en grooves verwachten, van swing tot funk, van subtiele melancholische ballads tot explosieve uitbarstingen.'