Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Jazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen.


BRUUT!
Zo 27 jan, 15.00 uur | UITVERKOCHT
Drie jaar geleden gaf BRUUT! onvergetelijk openingsconcert van de Jazz Factory en daarmee was de trend gezet! Met de release van een nieuw album in aantocht is het de hoogste tijd om deze powerjazzformatie terug te halen.


Agnes Gosling
Zo 10 feb, 15.00 uur
Agnes Gosling combineert popmuziek en jazz. Met haar hart verknocht aan de Braziliaanse muziek uit de jaren ’60 en ’70 en roots in de Europese muziek, creëert de zangeres een heel eigen stijl: een intrigerende mengeling van contrasten, waarbij ze een ‘Portishead- achtige’ brug slaat tussen akoestische en elektronische sferen.


LABtrio
Zo 24 feb, 15.00 uur
Het Belgische LABtrio wordt gezien als een van de meest spraakmakende jazzgroepen van de nieuwe generatie. Met door urban styles beïnvloede jazzklanken, die flirten met underground, klassiek en elektronische muziek, brengt de groep eigen composities en frisse versies van bestaande jazznummers.


Myrthe van de Weetering
Zo 10 mrt, 15.00 uur
Geïnspireerd door lm Ascenseur pour l’échafaud, waarvoor Miles Davis de muziek schreef, debuteerde componiste en violiste Myrthe van de Weetering vorig jaar met Dégoût. Dit album met zeventien kortere composities laat zich beluisteren als een lmsoundtrack: van intieme kamermuziek tot energieke, atmosferische jazz.

Vincent Houdijk & Vinnievibes
Za 23 maart, 20.30 uur

In 2016 werd Bosschenaar Vincent Houdijk tot 'Meest veelbelovende Jazztalent van Nederland' uitgeroepen. Deze prijs leverde de vibrafonist en bandleider een landelijke tournee op en met zijn band VinnieVibes speelde hij op alle belangrijke jazzpodia en festivals van Nederland. VinnieVibes is intens, dynamisch en onweerstaanbaar en presenteert vandaag in de Jazz Factory het gloednieuwe album 'Live at the North Sea Jazz Festival', opgenomen tijdens de laatste editie van het festival.

Teus Nobel
Za 6 apr, 21.00 uur

Trompettist Teus Nobel wordt al jaren gezien als een toonaangevende speler aan het Nederlandse jazzfirmament. Zijn albums oogsten zoveel lof dat Jazzism zelfs stelde dat 'de toekomst van de jazz is opgestaan'. Het open, modale karakter van veel van de composities op Journey Of Man geven zijn Liberty Group alle vrijheid om tot de meeste pure vorm van geïmproviseerde muziek te komen: dat gebied waar elke seconde muzikale beslissingen genomen kunnen worden die composities compleet op zijn kop zetten. 

Bill Laurance - solo (UK)
Za 20 apr, 21.00 uur

De Engelse pianist en toetsenist Bill Laurance is vooral bekend als mede-oprichter van het wereldbefaamde muziekcollectief Snarky Puppy, waarmee hij al drie Grammy’s veroverde. Net als collegabandleden Michael League en Cory Henry heeft ook Laurance inmiddels een reputatie opgebouwd met projecten die hij naast Snarky Puppy initieert.

Rembrandt Frerichs trio & Paolo Fresu
Za 4 mei, 21.00 uur 
De Italiaanse trompettist Paolo Fresu staat al zeker twintig jaar aan de top van de Europese jazz. Hij wordt geroemd om zijn lyrische stijl die doet denken aan Miles Davis in zijn beste tijd. Na de uitverkochte tour in 2016 stapt Fresu opnieuw het podium op met het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs. Deze combinatie van de typisch Nederlandse nieuwsgierigheid en het diepe Italiaanse gevoel voor drama en esthetiek smelt samen tot prachtige, lmische kamerjazz.

Jazz Factory XL - Metropole Orkest Big Band ft. China Moses
Za 25 mei, 21.00 uur

De Metropole Orkest Big Band gaat opnieuw op pad met China Moses. De Amerikaanse zangeres zorgt voor een flinke dosis jazz, soul en R&B en belooft het publiek mee te nemen in haar wereld. 'Ik ben een verhalenverteller. Mensen kunnen een volledig palet aan emoties en grooves verwachten, van swing tot funk, van subtiele melancholische ballads tot explosieve uitbarstingen.'