Jazzconcerten in de Clubzaal
Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Jazzconcerten in de Clubzaal

Jazz, wereldmuziek, hiphop en soul in alle soorten, maten en maatsoorten in de Jazz Factory

Vele weekenden verandert de Verkadefabriek in de Jazz Factory en kan de Clubzaal zich meten met de beste jazzpodia van het land. Met cross-overs richting wereldmuziek, funk en soul. Jazz in alle soorten, maten en maatsoorten.

Jazz Factory op Spotify
Luister op je gemak naar de volledige Jazz Factory line-up van dit seizoen. Zet 'm aan tijdens een fijn avondje tafelen, geniet van bekenden of ontdek jong talent, een nieuwe favoriet. Laat je verassen en inspireren, maar vooral: geniet! Klik hier om de afspeellijst af te spelen.


Frank Montis, Anton Goudsmit & Cyril Directie
Zo 24 nov, 15.00 uur
De heren Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie delen een voorliefde voor groovende souljazz gespeeld met een overdosis aan energie. Geen muzikale subtiliteiten of wonderschone klanken, maar onweerstaanbaar knallen is het levensmotto van dit all-star trio. Anton Goudsmit speelde al diverse malen in de Jazz Factory, onder meer met The Ploctones. Hij geldt als een van de meest aansprekende (jazz)gitaristen van Nederland.

Amsterdam Klezmer Band & Amsterdams Andalusisch Orkest
Zo 8 dec, 15.00 uur
Al meer dan twintig jaar brengt Amsterdam Klezmer Band meeslepende en opzwepende shows naar de theaters. Overal eindigen de optredens onontkoombaar in een groot dansfeest. De band staat internationaal in hoog aanzien als brenger van onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer.

Margriet Sjoerdsma & Odelion Orchestra
Zo 22 dec, 15.00 uur

De afgelopen jaren veroverde Margriet Sjoerdsma Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Ze speelde dit project voor uitverkochte zalen in het hele land en stond onder meer op North Sea Jazz Festival en in een afgeladen Concertgebouw. De Telegraaf concludeerde: ‘’Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.’’ 

Beets meets Rosenberg
Zo 12 jan, 15.00 uur
Samen met de keihard swingende pianist Peter Beets – bekend van Jazz Orchestra of the Concertgebouw – komt Rosenberg naar de Jazz Factory om nummers te spelen van hun Django Tribute-album. Twee virtuozen tussen wie een knallende muzikale chemie is ontstaan waar het spelplezier vanaf spat.

The Blues and the Abstract Truth ft. Bert Boeren, Eric van der Westen, Koen Smits e.a.
Zo 26 jan, 15.00 uur

The Blues and the Abstract Truth – A Tribute To Oliver Nelson is een eerbetoon aan Oliver Nelson en viert de muziek van deze legendarische LP. Een all-star bezetting van Brabantse musici met een gedeelde bewondering voor Nelson speelt met veel liefde en plezier de originele arrangementen van The Blues and the Abstract Truth.

Kim Hoorweg & Mike Boddé
Za 11 apr, 21.00 uur

Mike Boddé en Kim Hoorweg hebben een muzikale klik. Ze zijn allebei overtuigd van het volgende: de keuze van je repertoire schetst wie je bent. Muzikale keuzes zijn zelfportretten. In het concertprogramma Portretten schilderen Kim en Mike zichzelf en elkaar, maar dan in liedjes. Dat kan jazz zijn, maar ook pop of chansons. En Kim geeft Mike en passent een lesje teken- en schilderkunst.  

ALEXANDER
Zo 9 feb, 14.30 uur

Eindelijk is ie er dan, het debuutalbum van pianist/toetsenist Alexander van Popta: Methods to Madness. Voor het album sloeg hij de handen ineen met bassist Thomas Pol, drummer Jamie Peet en gitarist Jelle Roozenburg, waarbij de pianist tevens op zoek ging naar een heel specifiek bandgeluid. Het resultaat is jazz met een verrassende rijkdom aan klankkleuren en invloeden.

Philippe Lemm Trio
Za 25 apr, 20.30 uur

De Nederlandse drummer Philippe Lemm keert voor even terug uit New York voor een concert met zijn New Yorkse trio. Jazz en improvisatie vormen de basis, maar pop en klassieke muziek zijn net zo goed van grote invloed. Het trio speelde op al internationale podia als de Blue Note in New York, Ronnie Scotts in Londen en Concertgebouw in Amsterdam. Uiteraard mag de Jazz Factory niet ontbreken in dat rijtje!

Rembrandt Frerichs Trio & Kayhan Kalhor (IR)
Za 23 mei, 20.00 uur

Kayhan Kalhor staat internationaal bekend als een grootmeester op de kemenche, ofwel de Iraanse knieviool. Een instrument met een prachtig lyrisch geluid dat Kalhor als geen ander beheerst. Sinds zijn een eerste ontmoeting in 2013 tijdens festival November Music speelt Kalhor regelmatig samen met het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs, die vorig seizoen nog te zien was in de Jazz Factory met trompettist Paolo Fresu. 

 


 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!