Fonds Podiumkunsten beloont Verkadefabriek
Subsidie-aanvraag toegewezen!

Fonds Podiumkunsten beloont Verkadefabriek

Subsidie-aanvraag toegewezen!

Het Fonds Podiumkunsten heeft de Verkadefabriek voor haar programma 2018 en 2019 een subsidie van € 100.000 toegekend. Het fonds beloont daarmee de gedurfde programmering en de toekomstplannen van de Verkadefabriek. 
 
Het Fonds Podiumkunsten beoordeelt de artistieke positie van de Verkadefabriek als ‘zeer goed’’, door onder meer de keuze van het theater om ondanks een forse bezuiniging op de gemeentelijke subsidie, de programmering voor een belangrijk deel met risicovol aanbod in te vullen. Het fonds kende de maximale subsidie toe.
 
Het brede en gevarieerde programma sluit naar het oordeel van de commissie goed aan bij de artistieke visie en bij de positie van het theater en zijn omgeving. De commissie noemt de programmering voor het komende jaar ‘’artistiek, inhoudelijk prikkelend en kwaliteitsvol.’’
 
Door naast landelijke gerenommeerde groepen en makers tevens huisgezelschappen en beginnende lokale en regionale talenten te programmeren, geeft het theater in de ogen van de commissie blijk van een duidelijk bewustzijn van de omgeving. 
 
Het Fonds prijst de Verkadefabriek om de samenwerkingen met maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en andere podia en festivals en de wijze waarop dit terugkomt in het programma.

Meer over de subsidie-aanvragen en toekenningen lees je hier op de site van het Fonds Podiumkunsten.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!