Filmcursussen in de Verkadefabriek
Filmcursus Déjà Vu, Spaanse Cinema

Filmcursussen in de Verkadefabriek

Filmcursus Déjà Vu, Spaanse Cinema

FILMCURSUS DÉJÀ VU |  VOORJAAR
2018 | Donderdag 11 jan, 25 jan, 8 feb, 22 feb, 8 mrt, 22 mrt, 5 apr, 19 apr | 19.30 uur
 
Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu. Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario. Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder. Ontdek je een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als ‘wat bedoelt de regisseur?’ en ‘wat is de achterliggende gedachte van een scène?’

Na een succesvol najaar is de nieuwe déjà vu voorjaarscursus weer begonnen. Eén cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Het is ook mogelijk om losse avonden te bezoeken. Bekendmaking van de filmtitels en de verkoop voor losse avonden vinden plaats in desbetreffende filmweek. 

TIP! Koop je een cursus, dan kun je voor €3,50 extra een supporterspas aanschaffen. Om deze tip toe te passen koop je eerst een supporterspas, met deze pas krijg je €1 korting per film. Dit betekent een korting van €16 voor de gehele cursus. De pas kost €19,50, zodoende hoef je maar € 3,50 voor de pas te betalen. Met een supporterspas heb je 365 dagen lang vaste korting op film, theater, dans, muziek, kinderkunstfabriek, cabaret en in het restaurant. 
 


Woensdag 21 feb, 21 mrt, 18 apr | 19.30 uur

In geen enkel ander land is het medium film zo beïnvloed door de loop van de geschiedenis als in Spanje. In deze vierdelige cursus neemt filmmaker en kenner Coen Haver je mee op reis door de geschiedenis van Spanje en zijn nationale cinema, beginnend bij meesters als Bunuel en Bardem en eindigend bij de werken van hedendaagse grootheden als Almódovar en Medem. Iedere avond behandelt Haver een specifieke periode, die wordt omlijst met fragmenten en wordt afgesloten met één volledige film.