Herfstvakantie
Stap in en ga mee op reis

Herfstvakantie

Stap in en ga mee op reis

Het is tijd voor nieuwe avonturen!
za 14 t/m zo 22 oktober

Voor kinderen, klein of groot, is er de hele vakantie wat te doen in de Verkadefabriek. Ga mee op reis en beleef spannende avonturen met films gebaseerd op bekende verhalen van Roald Dahl, Annie M.G. Schmidt en Paul van Loon. We organiseren workshops, hebben de leukste theatervoorstellingen en maken plezier in een vrolijk gedecoreerde Fiep dubbeldekkerbus.

Een retourtje plezier
Tot snel! 

Voor de kindjes die weten wat ze willen. 
Ik wil naar een:
theatervoorstelling - film - Paul van Loon Dag - Annie M.G. Schmidt Dag - workshop

 


THEATER 

Dag meneer Van Dalen – TG Graasland 6+
zo 15 okt, 15.00 uur € 9 / Kind & Supporter € 7,50
Een geestige en magische voorstelling met veel live-muziek waarin we kennismaken met Meneer Van Dalen. Meneer Van Dalen is oud, stokoud. Hij woont al lang alleen, maar zijn vrouw voelt nog altijd heel dichtbij. Op een dag staat er een man voor de deur en vraagt of meneer Van Dalen met hem mee wil komen.
Lees meer

De Reuzenperzik – Matzer 8+
vr 20 t/m zo 22 okt, € 15 / Kind € 10 / Supporter € 13
Roald Dahl’s klassieker De Reuzenperzik voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters! Een muzikale en avontuurlijke familievoorstelling, ontroerend en grappig, fantasierijk en spannend. Een ode aan de verbeelding voor jong en oud, want: alles wat je wil, dat kan je. Als je er maar in gelooft.
Lees meer

FILMS
iedere dag

za 14 t/m zo 22 okt: 13.45 uur & 15.15 uur
Familiefilm Dikkertje Dap, gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt, gaat over Dikkertje Dap, die op dezelfde dag is geboren als zijn beste vriend, giraf Raf. Dan moet Dikkertje naar school en komt hij erachter dat giraffen niet mee mogen naar school. Het jongetje bedenkt een plan om Raf toch mee te kunnen nemen.
 
Hotel de Grote L 8+
vr 20 t/m zo 22 okt, 15.00 uur
Hotel de Grote L is een verfilming van het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper. Kos is twaalf jaar en woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee: Hotel de Grote L. Als hun vader in het ziekenhuis belandt, zijn de kinderen plots verantwoordelijk voor het hotel. Dat wordt een dolle boel! 
Lees meer

De GVR (NL 2D) 6+
ma 16 t/m do 19 okt, 15.00 uur
In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het weesmeisje Sofie kennis met de magische reuzenwereld. Sofie heeft niets te vrezen want ze ontmoet de GVR die nog geen vlieg kwaad doet!
Lees meer

Fan van de verhalen van Roald Dahl?
Kom dan (ook) naar De Reuzenperzik, een muzikale en avontuurlijke familievoorstelling. 


 PAUL VAN LOON DAG
zaterdag 14 oktober

Het is de eerste dag van de herfstvakantie én de voorlaatste dag van de kinderboekenweek. We doen het boekenweekthema ‘griezelen’ eer aan met een Paul van Loon Dag. Je kunt naar drie verfilmde boeken met griezels en engerds en een gruwelijk leuke theaterworkshop.

De Griezelbus 9+ 
za 14 okt, 16.15 uur
De elfjarige Onnoval is een buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk, maar vooral omdat hij romantische gedichten en griezelverhalen schrijft. Tijdens een schoolreis in een horrorpark lijken zijn verzinsels tot leven te komen.
Lees meer

Dolfje Weerwolfje 6+
za 14 okt: 14.45 uur
Vanaf zijn zevende jaar verandert Dolfje maandelijks in een weerwolfje. Dat is vaak lastig voor Dolfje, maar heeft ook zijn voordelen: hij durft nu een pestkop op z'n nummer te zetten en kan nu eindelijk - razendsnel - tijdens gym in een touw klimmen.
Lees meer

Meester Kikker 6+
za 14 okt: 14.00 uur
'Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.' Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur.
Lees meer

WORKSHOPS
Doe mee als je durft!

Griezels op het podium 6-8 jaar & 9-12 jaar
za 14 okt, 13.00 – 14.15 uur (presentatie voor ouders om 14.00 uur) 6-8 jaar
za 14 okt, 14.30 - 15.45 uur (presentatie voor ouders om 15.30 uur) 9 - 12 jaar
€ 7,50 per kind
Verander in een grappige griezel of een meesterlijke monster. Samen met theaterdocent Lieve van Tuijl verzin je een spannend verhaal. Na een uur spelen, trakteer je jouw ouders, opa of oppas op een griezelig goede mini-voorstelling. 
Lees meer 6-8 jaar & lees meer 9-12 jaar

ANNIE M.G. SCHMIDT DAG
zo 15 oktober

Een relaxte zondag voor het hele gezin met vier verfilmde Annie M.G. Schmidt avonturen en een peuterochtend met Fiep. Het wordt een dolle boel met Zaza, Wiplala, Raf Giraf en Poes Minoes. Vergeet bij slecht weer je rode laarsjes niet.

Minoes – AL
zo 15 okt: 16.15 uur
Juffrouw Minoes kent de kattentaal, eet rauwe vis en zit graag hoog in een boom. Dat is niet zo gek, want eigenlijk is ze een kat! Toevallig leert ze de verlegen journalist Tibbe kennen, die wanhopig op zoek is naar een goed verhaal voor de krant zodat hij niet ontslagen wordt. Minoes heeft een idee: voor onderdak en rauwe vis, wil ze wel zijn assistente worden en als kat op onderzoek uitgaan...
Lees meer

Pluk van de Petteflet – AL
Zo 15 okt: 14.30 uur
Het jongetje met het verwaaide haar en pet rijdt met zijn rode kraanwagentje de stad binnen, op zoek naar een huisje. In de Petteflet, waar hij een torenkamertje betrekt ontmoet hij kleurrijke personages: mevrouw Helderder en haar roze dochtertje Aagje, de chaotische Stampertjes, Dollie de duif en de Krullevaar. Als Pluk helpt de torteltuin te redden, is hij de held van de dag.
Lees meer

Wiplala 6+
zo 15 okt: 12.30 uur
Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?
Lees meer

Dikkertje Dap – AL
za 14 t/m zo 22 okt: 13.45 uur en 15.15 uur
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend, giraf Raf. Dan moet Dikkertje naar school en komt hij erachter dat giraffen niet mee mogen naar school. Het jongetje bedenkt een plan om Raf toch mee te kunnen nemen.
Lees meer

Peuterpret – Pim & Pom 2+
11.00 en 15.00 uur € 9 / Kind & Supporter € 7,50
Speciale activiteiten voor rouwdouwertjes, prinsessen en lachebekjes van twee tot vier jaar. Samen naar de film en daarna knutselen, dansen of zingen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Lees meer

De Fiepbus 
11.00 – 17.00 uur
Toegang op vertoon van filmkaartje / of € 3
We maken plezier in een vrolijk gedecoreerde Fiep dubbeldekkerbus. Op de benedenverdieping van de bus ga je in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Je vindt er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping spelen we spelletjes en gaan we lekker knutselen.
Lees meer

    

WORKSHOPS
wo 18 & vr 20 t/m zo 22 okt


Film maken in een dag! 8 – 12 jaar

wo 18 okt, 10.00 uur – 16.15 uur (presentatie voor ouders 16.00 uur)
€ 17,50 incl. lunch
Heb je altijd al willen weten hoe een film wordt gemaakt? Lijkt het je leuk om voor én achter de camera te staan? En wil je een script tot leven brengen? Doe dan mee aan deze gave workshop. Onder leiding van filmmaker Wouter van de Watering maak je met z’n allen een film. Om 16.00 uur gaat jullie film in première op het grote doek…
Lees meer

Druktemakers! Alle leeftijden (AL)
vr 20 okt 14.00 – 21.00 uur
za 21 okt, 14.00 – 17.30 uur
zo 22 okt, 14.00 - 17.00 uur
€ 10 inclusief filmkaartje, los kaartje € 3
Dit weekend maken we ons druk! Met hulp van het Grafisch Atelier ga je zeefdrukken. Je bedrukt een stoffen tasje met bijzondere inkten. En naturlijk mag je jouw zelf versierde tas mee naar huis nemen.
Let op, direct na de film kan het druk zijn bij de Druktemakers. Je moet dan even wachten tot je aan de beurt bent.
Lees meer

EXTRA INFORMATIENIEUWSBRIEF
Op de hoogte blijven van alle kinderactiviteiten in de Verkadefabriek?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.