Herfstvakantie
in de Verkadefabriek

Herfstvakantie

in de Verkadefabriek

Voor kinderen, klein of groot, is er de hele vakantie wat te doen in de Verkadefabriek.

Deze herfstvakantie wordt heel speciaal, want we nemen je mee naar de maan! Een raket hebben we niet, ook geen ruimtepakken... Wel komen we héél dichtbij. Kijk samen met sterrenwacht Halley door telescopen vanaf ons dak en leer van alles over de maan tijdens het kindercollege. Tussendoor kijken we naar de gloednieuwe films Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap of Solan & Ludwig op weg naar de maan.

Theater Artemis speelt de spannende voorstelling Oorlog 6+ en Meneer Monster (Over een kleine mol en De Waanzinnige Boomhut) de fysieke visuele comedy Rovers 3+. 3, 2, 1, actie! Maak je eigen speelfilm samen met een echte filmmaker, of ga voor het eerst naar de film tijdens Peuterpret 2+. Op zondagochtend wordt de vakantie afgesloten met een heerlijk familie filmontbijt!

Ik wil naar:
Theater - Film

 


THEATER

THEATER ARTEMIS - OORLOG 6+
za 12 okt en zo 13 okt, 15.00 uur | €9 / Kind & Supporter €7,50
Onze kinderen hebben allerlei ideeën over oorlog. Maar hoe we ook proberen, hun vragen daarover beantwoorden is lastig. Nog moeilijker wordt het als je dat met een voorstelling wilt doen. Oorlog werd zo misschien wel de spannendstee voorstelling die ons huisgezelschap Theater Artemis ooit maakte.
Lees meer

MENEER MONSTER - ROVERS 3+
vr 18 okt en za 19 okt, 15.00 uur | €9 / Kind & Supporter €7,50
Na de succesvoorstellingen Over een Kleine Mol, de Fantastische Meneer Vos en De Waanzinnige Boomhut komt Meneer Monster met een nieuw visueel spektakel naar de Verkadefabriek: Rovers. Drie rovers leven in een zwart-witte wereld. Totdat ze een ontdekking doen: kleur!
Lees meer

FILM SPECIALS

SAMEN NAAR DE MAAN! (4+) 
ma 14 okt, 18.30 uur | €9,50 / Kind & Supporter €8
Een raket hebben we niet, ook geen ruimtepakken... Wel komen we héél dichtbij. Sterrenwacht Halley komt en geeft een kindercollege! Je leert van alles over de maan en de reizen ernaartoe. Daarna kijken we de film Solan & Ludwig op zoek naar de maan. Na de film gaan we het dak op om met telescopen naar de maan te kijken!

SAMEN NAAR DE MAAN! (8+)
ma 14 okt, 18.30 uur | €9,50 / Kind & Supporter €8
Een raket hebben we niet, ook geen ruimtepakken... Wel komen we héél dichtbij.Sterrenwacht Halley komt en geeft een kindercollege! Eerst kijken we de film Shaun het schaap: Het Ruimteschaap. Na de film geeft de Sterrenwacht een kindercollege en leer je van alles over de maan. Daarna gaan we het dak op om met telescopen naar de maan te kijken!

FILM MAKEN IN EEN DAG (8 tot 12 jaar)
vr 18 okt, 10.00 uur tot 17.00 uur | €25 (incl. lunch en film ‘Binti’)
3, 2, 1, actie! Heb je altijd al willen weten hoe een film wordt gemaakt? Hoe het er achter de camera aan toe gaat? Onder leiding van filmmaker Wouter van de Watering maken we met z’n allen een film die om 17.00 uur voor jouw vrienden en familie in de filmzaal in première gaat! 

FAMILIE FILMONTBIJT 6+
zo 20 okt, 11.00 uur | Kind €12,50 / Volwassen €14
Op zondagochtend sluiten we de vakantie met de hele familie af. We serveren een heerlijk ontbijtje, pannenkoeken met fruit voor de kinderen, en gaan daarna naar de familiefilm Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap. Het filmontbijt, maar dan voor de hele familie. Superleuk, lekker en gezellig!

PEUTERPRET - DIKKIE DIK (2+)
zo 13 okt, 11.00 uur | €9,50 / Kind & Supporter €8
Peuterpret is dé ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het licht blijft een beetje aan en kinderen zonder ‘uit-knop’ mogen gerust een rondje rennen. We drinken samen een glaasje ranja en gaan daarna knutselen.

 

 

FILMS IN DE HERFSTVAKANTIE

        
     

 

GO SHORT MINI BIOS

De hele herfstvakantie is Go Short, oftwel het festival van de korte film in Nederland, te zien in de gang van de Verkadefabriek.

Dus loop je door de gangen, gaan dan gerust even zitten voor een toffe korte film over de ruimte!

In de mini bios zie je o.a.:
- R.I.S.E. Pathfinder (9 minuten)
- No Gravity (8 minuten)
- Seven things I learned about time travel (9 minuten)

KNUTSEL JE EIGEN MAANLANDING

De hele herfstvakantie mag je komen knutselen!
Dus loop je door de gangen? Schuif dan even aan en fantaseer over de eerste maanlanding.
 

EXTRA INFORMATIE


NIEUWSBRIEF
Op de hoogte blijven van alle kinderactiviteiten in de Verkadefabriek?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!