Bij ons te zien
Oscarkanshebber

Bij ons te zien

Oscarkanshebber

Een overzicht van alle Oscarkanshebbers te zien bij onsThe Shape of Water (13 nominaties)
De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken. Nu te zien.

Three Billboards Outisde Ebbing, Missouri (7 nominaties)
Dé winnaar van de Golden Globes (beste film), is een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (In Bruges). Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscar® en recent Golden Globe winnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Nu te zien.

Darkest Hour (6 nominaties)
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Nu te zien.

Phantom Thread (6 nominaties) 
De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis. Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master). Verwacht.

Lady Bird (5 nominaties)
De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen en de idealen die ons kenmerken. Verwacht.

Call Me by Your Name (4 nominaties)
De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. Gebaseerd op het boek 'Noem me bij jouw naam' van André Aciman. Nu te zien.

The Post
(2 nominaties)
Geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Nu te zien.

Coco (2 nominaties)
Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Nu te zien.

Loving Vincent (1 nominatie)
Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen. Nu te zien.

All the Money in the World (1 nominatie)
Oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. Getty weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden, besluit zijn moeder om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Nu te zien.

The Florida Project (1 nominatie)
De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Nu te zien.