Onze winkel
Ontworpen en gebouwd door Piet Hein Eek, met duurzame, eerlijke en mooie spullen

Onze winkel

Ontworpen en gebouwd door Piet Hein Eek, met duurzame, eerlijke en mooie spullen

In de Verkadefabriek gebeurt veel, heel veel. 

Je kunt bij ons lekker eten in het restaurant of een drankje drinken in het café.
 We vertellen verhalen in de filmzalen en hopelijk komen de theaterzalen daar ook gauw weer bij. We denken na over de wereld waarin we leven en die wereld is groter dan wijzelf.
En: we hebben een winkel. En ook de winkel vertelt verhalen. De winkel is speciaal voor de Verkadefabriek ontworpen en gebouwd door Piet Hein Eek.

De collectie bestaat uit duurzame, eerlijke en mooie producten. Ontworpen door designers van dichtbij. Of juist duurzaam laten maken van ver, verder dan onze neus lang is. We verkopen collector's items uit de collectie van de Verkadefabriek en ook boeken. Omdat we geloven dat de samenwerking met anderen bijdraagt aan het vergroten van jouw en onze wereld, is er ook een bescheiden Boekhandel Adr. Heinen in de Verkadefabriek.


Een greep uit de collectie:
Verkadefabriek honing, onze eigen oranje kop en schotel en de eco Retulp thermosbeker met VF logo: Retulp doneert per verkochte fles 1000 keer de inhoud ervan aan drinkwater aan ontwikkelingslanden. Ook verkopen we het City Food & Film-tafelkleed en de paraplu in de stijl van onze zonneschermen, beide ontworpen door Saskia van der Linden. 

Ook producten van gerecyclede materialen vind je in onze winkel. Zo verkopen we duurzame tassen van Labé, die ze maken van de grote banners bij de ingang. Ook de schorten die ze maken van de filmbanners, zijn in de winkel te krijgen. En wat dacht je van drinkglazen gemaakt van lege wijnflessen uit Tanzania? De flessen worden opgehaald bij hotels en restaurants, schoongemaakt en in verschillende maten gesneden. Zo krijgt een afvalproduct van de toeristenindustrie op Zanzibar een tweede leven als Original Home-glas. Milieuvriendelijk en sociaal!

Sociaal en eerlijk zijn ook de Soap Flakes van Cool Soap, gemaakt met olijfolie van het Griekse eiland Aegina: in kleine traditionele werkplaatsen wordt de 100% natuurlijk zeep handgemaakt.

En dichter bij huis: de speciaal voor de Verkadefabriek ontworpen kaasplank, gemaakt door én van Bredase Bomen.

Omdat we geloven dat de samenwerking met anderen bijdraagt aan het vergroten van jouw en onze wereld, is er ook een bescheiden Boekhandel Adr. Heinen in de Verkadefabriek.
 Maar nu we ruimte nodig hebben om afstand te kunnen houden, is de winkel wat kleiner. In de vitrine kun je nog steeds zien welke mooie spullen er te koop zijn. Bij de kassa kun je de spullen kopen en staan ook mooie ansichtkaarten. Boeken staan er op dit moment niet. Zodra het kan, maken we er weer plaats voor! 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!