Theaterfestival Boulevard: 2 t/m 12 aug
Voorstellingen in de Verkadefabriek

Theaterfestival Boulevard: 2 t/m 12 aug

Voorstellingen in de Verkadefabriek

Theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en niet in een hokje te plaatsen kunst. Dat is Theaterfestival Boulevard! Je ziet de volgende speciaal geselecteerde voorstellingen in de Verkadefabriek:
 
do 2, vr 3 & za 4 aug, 20.30 uur
Wereldpremière Nederlandstalige editie
 
De Zwitserse theatermaker Milo Rau (Five Easy Pieces) veroverde de afgelopen jaren de internationale podia met politiek theater dat diep raakt. In Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer neemt hij je mee naar de politieke hotspots van onze tijd: de mediterrane vluchtelingenroutes vanuit het Midden-Oosten en de gebieden van de Congolese burgeroorlog.

 
di 7 t/m vr 10 aug, 21.00 uur
Nederlandse première (Engels gesproken)
 
Ben Duke is terug! In 2016 toonde hij de prijswinnende voorstelling Paradise Lost op Theaterfestival Boulevard. “Dit is perfectie die we in onze theaters zelden zien”, schreef het Cultureel Persbureau. Nu een duet met het beroemdste liefdeskoppel uit de toneelgeschiedenis, maar dan als tobbende veertigers. Juliet and Romeo. A Guide to Long Life and Happy Marriage brengt een humoristisch en oprecht onderzoek naar liefde, verlies en een lang leven.

 
ma 6 t/m wo 8 aug
Première. Cross-over tussen freestyle voetbal en dans
 
Wereldkampioen Groundmoves en jeugdidool Nasser El Jackson uit Tilburg Noord raakte als kleine jongen verslingerd aan de bal en oefende jarenlang op straat. In 2016 ontmoette hij choreograaf Guilherme Miotto die meteen viel voor Nassers uitzonderlijke persoonlijkheid en bewegingskwaliteit. Samen maakten ze .Ball, een avondvullende solo (mét bal).

 
vr 10 t/m zo 12 aug
Première
 
Nadat ze op internet kapot is gemaakt, verwijdert een vrouw haar online identiteit in een poging te verdwijnen. The Gentle Woman gaat over wat er van onze identiteit en leven weerspiegeld wordt in ons digitale handelen en wie we (lijken te) zijn. In 2014 was Davy Pieters tijdens Boulevard te zien met The Truth About Kate. Nu is ze terug met een gastregie bij Mugmetdegoudentand voor en met actrice Lineke Rijxman.

 
za 11 aug, 17.00 uur en zo 12 aug, 16.00 uur
 
Hoe gaan meisjes en jongens om met kleuren en met het andere geslacht? Die vraag vormt het verrassende startschot van Pink for Girls and Blue for Boys, de prettig gestoorde en bijzonder relevante voorstelling van de Zwitserse choreograaf Tabea Martin. Op basis van gesprekken met kinderen doorbreekt ze alle clichés rondom genders en gaat ze vrolijk aan de haal met de ongeschreven wetten van jeugdtheater.