Nieuwe expositie: Dierportretten
Nu te zien in de gang

Nieuwe expositie: Dierportretten

Nu te zien in de gang

Kom kijken naar de nieuwe expositie Dierportretten van fotograaf Isabella Rozendaal in de Verkadefabriek. Want wat is het toch leuk om te zien, de relatie tussen mensen en hun (huis)dieren. Dierportretten is een bonte verzameling honden, katten, vogels, paarden, minivarkens, reuzenslakken en andere exoten. Grappig, aandoenlijk en vooral erg speels.

Isabella Rozendaal

Isabella Rozendaal (Amsterdam, 1983) werkt als documentair fotograaf en schrijver. Ze zoekt in haar onderwerpen naar het contrast tussen hun schoonheid en problematiek. Rozendaal publiceerde verschillende fotoboeken waarin ze culturele fenomenen als de Nederlander op vakantie en Sovjet-eetcultuur in Litouwen breed onderzocht. 

Project Animalia Amsterdam: Dierportretten
Voor haar project Animalia Amsterdam fotografeerde Isabella Rozendaal in opdracht van het Amsterdams Stadsarchief in één jaar meer dan honderd Amsterdamse huisdieren. Want hoewel Amsterdam vele duizenden dieren telt, zijn ze in de stadsgeschiedenis praktisch onzichtbaar. Met Animalia Amsterdam probeert Rozendaal hier verandering in te brengen, want ook deze Amsterdammers mogen gezien worden. Het resulteerde in het boek Animalia Amsterdam: Dierportretten, en een doorlopende wekelijkse portretserie in dagblad het Parool.