Onze nieuwe filmprogrammeur!
Maak kennis met Jan van den Brink

Onze nieuwe filmprogrammeur!

Maak kennis met Jan van den Brink

Op 1 november start Jan van den Brink (56) als nieuwe filmprogrammeur bij de Verkadefabriek. Jan werkte voor verschillende filmtheaters in het land en programmeerde tot voor kort bij Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht en was daarvoor onder meer projectleider, programmeur en curator bij EYE Filmmuseum in Amsterdam. Jan volgt Ilona van Heeckeren op die na 15 jaar bij de Verkadefabriek de overstap maakt naar Natlab Eindhoven.

Jan omschrijft zichzelf als een man met een groot hart voor film en cultuur. Een man van de inhoud, maar als filmliefhebber een omnivoor. “Ik kan net zo genieten van Wim Wenders’ Im Lauf der Zeit, als van Twin Peaks, en de Exhibitions on Screen aflevering over Matisse is me net zo lief als Sunset Boulevard. Een brede smaak en vooral een brede kennis van de filmgeschiedenis vormt bij mij de basis voor alles wat ik aan nieuwe films en nieuwe ontwikkelingen zie.”

Over zijn nieuwe rol als filmprogrammeur bij de Verkadefabriek is Jan enthousiast: “De Verkadefabriek zorgt al jarenlang voor een opwindend gevoel als ik er kom. Door de combinatie van een geweldig gevarieerd aanbod, de goede horeca en een uitnodigende sfeer. Ik bouw voort op de mooie basis die mijn voorganger hier gelegd heeft en ben vooral geïnteresseerd in films die aanschuren tegen andere disciplines. Ik zie er naar uit om samen met mijn collega programmeurs fraaie cross-overs te presenteren in de Verkadefabriek.”

De activiteiten van Jan reikten verder dan het programmeren voor filmtheaters. Zo stelde hij in opdracht van de Provincie Utrecht een programma op van 14 openluchtvoorstellingen op 11 verschillende erfgoed-locaties onder de noemer Cinema Buiten. Bovendien is er een klik op het gebied van de samenwerking met Young Professionals. Ruimte creëren voor nieuwe makers is een speerpunt in het beleid van de Verkadefabriek en krijgt nu al vorm bijvoorbeeld door programma’s in samenwerking met creatief platform Solos / Nieuwe Filmers.