Meer ruimte voor cultuur in de stad
Plan Verkadefabriek en Theater aan de Parade voor 'nieuwe Kaaihal'

Meer ruimte voor cultuur in de stad

Plan Verkadefabriek en Theater aan de Parade voor 'nieuwe Kaaihal'

"De Verkadefabriek had het plan al, het Theater aan de Parade is aangesloten: een nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade," schreef het Brabants Dagblad vrijdag 23 november.

De droom is een industrieel park, met daarin culturele gebouwen als de Willem Twee, de Verkadefabriek, met veel initiatieven op de Tramkade, veel groen, plaats voor evenementen én een nieuwe kaaihal. Denk maar aan het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Theater aan de Parade is enthousiast en zou de nieuw te bouwen Kaaihal als tijdelijke locatie kunnen gebruiken tijdens de verbouwing van hun theater. Daarnaast biedt deze Kaaihal plaats aan andere culturele evenementen en festivals.

Jan van der Putten en interim-directeur Gijsje van Honk van Theater aan de Parade: "We gaan in de toekomst de programmering beter op elkaar afstemmen. Door samen te werken kunnen we het geld goed en breder inzetten voor nieuwe publieksgroepen. Zo wordt het culturele aanbod groter en geven we een impuls aan de Cultuurstad van het Zuiden."

"De nieuwe hal wordt niet van één culturele instelling, maar van een coöperatie en zal zonder subsidie van de gemeente gebouwd gaan worden. Het theater betaalt mee uit de eigen exploitatie, een tijdelijk theater mag van de Bossche gemeenteraad geen extra geld kosten, en de Verkadefabriek draagt bij uit de coöperatie Alles voor de Kunst, die als doel heeft om te investeren in méér kunst en cultuur in de stad."

Mooie dromen, sterke plannen. We houden je op de hoogte!

 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!