6% wordt 9%
Wat je gaat merken van de btw-verhoging

6% wordt 9%

Wat je gaat merken van de btw-verhoging

Op 1 januari passen we een aantal prijzen aan. Deels omdat het lage btw-tarief van 6% naar 9% verschuift. Dat betekent meer belasting op cultuur en op eten en drinken in ons restaurant. Deels omdat we komend jaar weer minder subsidie ontvangen. Eind 2015 besloot de gemeenteraad de subsidie aan de Verkadefabriek in stappen te verlagen. Vanaf 2019 ontvangt de Verkadefabriek 40% minder subsidie. Hieronder lees je welke prijzen vanaf 1 januari 2019 veranderen.

Prijzen voor podiumkunsten verhogen we nu nog niet
De prijzen zoals die nu op de website staan, zo zullen ze dit seizoen blijven. De Verkadefabriek neemt deze extra kosten op zich.

Ook de Supporterpas houdt dezelfde prijs
Je wordt Supporter voor € 19,50, dat was zo en dat blijft zo. Alle voordelen van het Supporterschap vindt je op www.verkaderfabriek.nl/supporter.

Het filmkaartje wordt iets duurder
Je betaalt € 0,50 cent meer voor een filmkaartje.

De Theaterpas en de Jaarkaart worden iets duurder
Vanaf 1 januari betaal je € 295 voor een Jaarkaart en zie je een jaar lang onbeperkt alle activiteiten van de Verkadefabriek: theater, muziek, dans, cabaret, film en kinderkunstfabriek.
Met de Theaterpas zie je een seizoen lang alle theater- en dansvoorstellingen. Deze pas wordt € 4 duurder en kost vanaf 1 januari € 133.

En tot slot zullen de prijzen in het café en restaurant ook iets omhoog gaan.

Wie is spekkoper? Dat zijn de studenten
Met ingang van 1 januari 2019 gelden voor studenten speciale lastminute prijzen. Op vertoon van hun Studentenkaart mogen zij op de dag zelf voor € 8 naar de film en voor € 10 naar theater-, dans- en cabaretvoorstellingen.