Nieuwe generatie jazz
Twee totaal verschillende concerten van jonge en originele muzikale geesten

Nieuwe generatie jazz

Twee totaal verschillende concerten van jonge en originele muzikale geesten

De laatste twee zondagmiddagen (daarna gaan we weer naar de zaterdagavond tot het einde van het seizoen) staan in het teken van de nieuwe generatie met twee heel verschillende concerten.
 

LABtrio
Zo 24 feb, 15.00 uur
In eigen land wordt LABtrio gezien als de nieuwe vaandeldrager van de Belgische jazz. Drie jonge, uiterst getalenteerde muzikanten: pianist Bram De Looze, bassiste Anneleen Boehme en drummer Lander Gyselinck (o.a. Stuff.). Recent zag onze programmeur Koen Graat ze voor de tweede keer.

''Ik werd opnieuw omvergeblazen door de wijze waarop deze groep virtuositeit en speelsheid koppelen aan een grenzeloze muzikale verbeelding waarbinnen alles mogelijk is.''

Een prachtig piano trio dat net zo goed inspiratie vindt bij Keith Jarrett of Bach, als in hiphop of pop. En dat alles zonder dat het ook maar één moment gekunsteld klinkt.

Bekijk hier de video van LABtrio op North Sea Jazz. 


Myrthe van de Weetering
Zo 10 mrt, 15.00 uur
Violiste Myrthe van de Weetering zette zichzelf in één klap op de jazzkaart met Dégoût (2017), een rijk gekleurd album waarvoor ze zich liet inspireren door de atmosferische soundtrack uit L'Ascenseur van Miles Davis. Haar muziek is dan weer filmisch, dan weer opzwepend en heeft een ECM-achtige sound.

Van de Weetering neemt een mooie groep mee met pianist Tony Roe (Tin Men and the Telephone), trompettist Mark Nieuwenhuis, bassist Thomas Pol en de heerlijke drummer Jamie Peet die al diverse keren in de Jazz Factory speelde.

Bekijk hier een video van Myrthe van de Weetering bij Vrije Geluiden