Een plaats voor jonge geesten en nieuwe initiatieven
Nieuwe Kaaihal is mogelijk

Een plaats voor jonge geesten en nieuwe initiatieven

Nieuwe Kaaihal is mogelijk

De droom van een industrieel, cultureel, groen en inspirerend stadspark is weer een stapje dichterbij!

Op woensdag 6 februari schreef het Brabants Dagblad: "De bouw en exploitatie van een nieuwe Kaaihal die de eerste drie jaar als tijdelijk theater dienst doet is mogelijk." Het twee maanden geleden aangekondigde onderzoek naar de mogelijkheden op de Tramkade, levert nu een plan op.

De gemeente Den Bosch moet, zo blijkt, dan nog wel akkoord gaan met het in bruikleen geven van de grond acher de Verkadefabriek. De bouw van de nieuwe hal, die zo'n 5,5 miljoen euro zal gaan kosten, komt niet voor rekening van de gemeente. Theater aan de Parade en de Verkadefabriek dragen hieraan samen financieel bij, onder andere uit de coöperatie Alles voor de Kunst. Op deze manier wordt het doel te investeren in méér kunst en cultuur in de stad mede vormgegeven. Jan van der Putten: “Er komt een hal die we als cultuuraccommodatie in de stad nog niet kennen. Een plaats voor jonge geesten, voor nieuwe initiatieven, voor onder meer dance en urban.” Door de doos-in-doos constructie kunnen in de hal behalve voorstellingen (de uitschuifbare tribune krijgt 650 zitplaatsen) ook muziek- en dance-evenementen worden gehouden, zonder dat de omgeving last heeft van geluid.

De hal zou in juni 2020 klaar moeten zijn en moet voor tien jaar op de Tramkade komen te staan. Theater aan de Parade maakt tijdens de sloop en vernieuwbouw drie jaar gebruik van de hal en zal ook na de opening van het nieuwe Theater aan de Parade incidenteel gebruik blijven maken van de hal. "We willen de komende jaren aan een eigen gezicht werken. Door onder meer de organisatie te vernieuwen en op een nieuwe manier te programmeren’’, laat interim-directeur Gijsje van Honk weten.

Zodra de gemeente de benodigde vergunningen verstrekt en toezeggingen doet over de grond, kunnen definitieve afspraken worden gemaakt. 

De plannen krijgen meer en meer vorm, boeiende ontwikkelingen waarvan wij je natuurlijk op de hoogte blijven houden!

 

Meer over de visie op de ontwikkeling van het gebied lees je hier.